Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ο κυπριακός τουρισμός καινοτομεί στο Ντουμπάι

Πέτρος Μαύρος - 05 April 2011, 00:00

Ο κυπριακός τουρισμός καινοτομεί στο Ντουμπάι

Στη γειτονιά μας τη παλιά, εκεί που πρωτοξεκινήσαμε με τους ¶ραβες της δεκαετίας του ‘80… Οι Κύπριοι επιχειρηματίες του τουρισμού είχαν και φέτος την ευκαιρία να έχουν μια καλή παρουσία στην πλέον κοσμοπολίτικη έκθεση τουρισμού στο Ντουμπάι, στην Arabian Travel Market 2011.

Στο περίπτερο 6 μεταξύ Ελλάδας και Τουρκιάς (ακριβώς όπως και πάνω στον παγκόσμιο χάρτη) το περίπτερο της Κύπρου με το νέο σλόγκαν Cyprus in your Heart είχε φέτος μια καινοτομία: Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στη Μέση Ανατολή σε τουριστική έκθεση προϊόντα που να αναδεικνύουν ένα άλλο πρόσωπο της Κύπρου.

Τα προϊόντα αυτά ήταν ο «κράχτης» που χρησιμοποίησε το ταξιδιωτικό γραφείο Καλοτάξιδο της κας Ιωάννας Κωνσταντίνου για τραβήξει την προσοχή των επαγγελματιών του τουρισμού της Μέσης Ανατολής και άλλων περιοχών. Όπως λέει και η ίδια η Ιωάννα, «η ιδέα είναι να δώσουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία να γνωρίσουν την κρυμμένη Κύπρο μέσα από μια εντελώς νέα ταξιδιωτική εμπειρία που να ξεκινά από τις πιο παραδοσιακές μας γεύσεις, γεύσεις που οι ¶ραβες μπορούν να εμπιστευτούν. Στις χώρες αυτές δεν μπορούμε να ‘πουλούμε’ κρασί, αλλά μπορούμε να μιλούμε για τις θρεπτικές ιδιότητες του σταφυλόμελου και την παρομοίωση του σιουσιούκκου με την σοκολάτα».

Στο περίπτερο του ΚΟΤ, ο κ. Βασίλης Θεοχαρίδης και η ομάδα του από το γραφείο του ΚΟΤ στη Μ. Ανατολή φιλοξένησαν 10 τουριστικές επιχειρήσεις που αντιπροσώπευσαν επάξια την Κύπρο. Τα ξενοδοχεία Interncontinental Aphrodite Hills, Columbia Hotels and Resorts, Lordos Hotels και Le Meridien είχαν τον δικό τους χώρο στο περίπτερο, ενώ εκτός από το Καλοτάξιδο, παρουσιάστηκαν επίσης τα γραφεία Chronos Travel, Korona Tours και Palco Travel, όπως επίσης και ο φορέας Ιατρικού Τουρισμού.

Ο κ. Θεοχαρίδης βλέπει την αγορά της Μ. Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής να μεγαλώνει για την κυπριακή οικονομία, αλλά όπως είπε ο ίδιος «πρέπει να την διαχειριστούμε ορθά και είμαστε προσεκτικοί και μεθοδικοί, οι αλλαγές στη Μ. Ανατολή θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε κατάλληλα, γιατί τέτοιου είδους αλλαγές δε γίνονται καθημερινά».

«Το 2005 είχαμε 39.000 αφίξεις από τη Μ. Ανατολή, τώρα είμαστε στις 55.000, η αγορά της Μ. Ανατολής είναι πολύ σημαντική αλλά και για να αυξήσουμε τις αφίξεις μας θα πρέπει βελτιώσουμε τις διαδικασίες έκδοσης βίζας από συγκριμένες χώρες, ο αραβικός κόσμος βλέπει την Κύπρο σαν ένα φιλικό και προσιτό προορισμό, όμως πρέπει να γίνουμε πιο προσβάσιμοι από πλευράς βίζων και πτήσεων».

Ο κ. Θεοχαρίδης είναι στο Ντουμπάι από το 2005 ως διευθυντής του γραφείου του ΚΟΤ στη Μ. Ανατολή και είναι υπεύθυνος και για τις αγορές της Ασίας.

* Ο Πέτρος Μαύρος είναι Business Development Director της Avantless Ltd.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top