Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ταξιτζήδες: Αφήστε ήσυχο τον τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 July 2011, 23:36

Τον τουρισμό έχουν βάλει στο στόχαστρο τους οι ταξιτζήδες κλείνοντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες μας όταν πριν από λίγες μέρες συνάδελφος τους μαχαίρωσε τουρίστες στο Λαγανά αμαυρώνοντας έτσι και την εικόνα τους, αλλά και την εικόνα όλης της Ελλάδας. Όμως δεν ακούσαμε τις δηλώσεις του προέδρου των ΤΑΧΙ να καταδικάζει έντονα αυτή την πράξη και να καλεί τους συναδέλφους του να σέβονται τους τουρίστες– πελάτες τους. Να λυπάται για τη δυσφήμιση της χώρας τη στιγμή που αρκετά χρήματα ξοδεύονται για τη διαφήμιση της και την προσέλκυση τουριστών. Να παροτρύνει τους συναδέλφους του σε κόσμια συμπεριφορά και να τους θυμίζει ότι ασκούν ένα λειτούργημα…

Είναι γνωστή η έλλειψη επαγγελματισμού από αρκετούς ταξιτζήδες που δεν τηρούν τους νόμους και οι πελάτες αναγκάζονται, ιδίως οι τουρίστες, να υποστούν ανοικτά ραδιόφωνα, τσιγάρα, ανοικτά παράθυρα, βρώμικα ταξί, ακόμα και άγνωστους συνεπιβάτες, γεγονός που είναι ανήκουστο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης τουλάχιστον. Και δεν φθάνει αυτό… αν κάποιος τουρίστας ζήταγε απόδειξη για τις υπηρεσίες που του προσφέρθηκαν (Έλληνας μέχρι πρότινος δεν τόλμαγε να κάνει κάτι τέτοιο!) στην καλύτερη περίπτωση θα έπαιρνε ένα χαμόγελο και μια απάντηση σε … άπταιστα ελληνικά!

Δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω, τώρα αντιμετωπίζουμε και τον αποκλεισμό μεταφοράς των επιβατών κρουαζιεροπλοίων, ή το κλείσιμο δρόμων προς τα αεροδρόμια, μια στοχευμένη κίνηση εναντίων των ανθρώπων που ταξιδεύουν. Έχουν αναλογισθεί τη ζημιά που παθαίνει ο κλάδος; Μάλλον ναι αλλά δεν ενδιαφέρονται, αφού όπως δήλωσε ο πρόεδρος τους ζουν από τον τουρισμό! Αντί το Συνδικαλιστικό τους όργανο να διοργανώσει σεμινάρια με πραγματική επαγγελματική επιμόρφωση ώστε να είναι ανταγωνιστικοί στο νέο ανοικτό πλέον πλαίσιο εξάσκησης της εργασίας τους, με απαίσιο και μη δημοκρατικό τρόπο προσπαθεί να υπερασπιστεί τα κεκτημένα τους. Πόσο αλήθεια κακό έχουν κάνει τόσα χρόνια στον τουρισμό; Πόσοι τουρίστες, ιδίως όταν είχαμε τις δραχμές έχουν πληρώσει υπέρογκα ποσά για μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο; Ποτέ κανένας πρόεδρος τους δεν καταδίκασε αυτά τα γεγονότα.

Ο κόσμος του τουρισμού λέει φτάνει πια!! Ο τουρισμός είναι η βαριά ‘βιομηχανία’ μας και έχουμε όλοι υποχρέωση να τον υπηρετούμε με επαγγελματισμό και σεβασμό. Ο τουρίστας είναι φιλοξενούμενος μας και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε όχι ως εξιλαστήριο και εύκολο θύμα.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top