Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προβληματική η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ιταλίας - Ελλάδας

03 Αύγουστος 2011, 13:16

Η Sicilian Sun, ιταλική ταξιδιωτική εταιρεία με εξειδίκευση στη Μεσόγειο, στέλνει στην Ελλάδα περίπου 2.000 επιβάτες το χρόνο, ειδικά τη «χαμηλή» περίοδο. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών όμως έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και έχουν ακυρωθεί συχνά γκρουπ, λόγω της έλλειψης διαθέσιμων θέσεων ή καμπινών.

Η κατάσταση αυτή έγινε χειρότερη, όταν η εταιρεία του Αγούδημου έπαψε να πραγματοποιεί δρομολόγια από το Μπάρι προς την Πάτρα. Οι δύο εναπομείνασες εταιρείες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις όλων των διελεύσεων, λόγω του μικρού μεγέθους των πλοίων Superfast, με αποτέλεσμα η Endevor Lines να αναγκάζεται να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών γκρουπ. Πολλές φορές όμως δεν υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια κάθε Πέμπτη. Γι’αυτό τα γκρουπ πρέπει να πάνε στο λιμάνι της Ανκόνα, ώστε να περάσουν στην Ελλάδα -γεγονός που αποδεικνύεται πολύ ακριβό για αρκετά από αυτά.

Κατά το παρελθόν, ως Sicilian Sun, χρησιμοποιήσαμε την Venturis από Μπάρι προς Ηγουμενίτσα, η οποία όμως δεν είναι οικονομική λύση. Ακόμη, πολλά γκρουπ (που αποτελούνται κυρίως από Αμερικανούς φοιτητές), αντιμετωπίζουν σεξουαλική παρενόχληση από τους οδηγούς φορτηγών, αναγκάζοντας τις φοιτήτριες έτσι να περάσουν το υπόλοιπο του ταξιδιού τους κλειδωμένες στην καμπίνα τους και καταστρέφοντας την όλη εμπειρία της Ελλάδας γι’αυτές. Εξαιτίας αυτού του σοβαρού προβλήματος, πολλές εταιρείες δε λαμβάνουν αυτήν τη διαδρομή υπόψιν τους.


Ο Antonio Balbi είναι ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Sicilian Sun.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top