Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραTo τέλος των hotel comparison sites;

To τέλος των hotel comparison sites;

Άμεσα ή έμεσα τα πάντα καταλήγουν να έχουν κάποια σχέση με τον τουρισμό και η Google δεν θα μπορούσε να ξεφύγει. Μάλιστα μόλις πρόσφατα έκανε ένα ακόμα βήμα προς την τουριστική βιομηχανία με την παρουσίαση του Hotel Finder.

Η Google ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου, πιλοτικά, τη νέα της εφαρμογή Hotel Finder σκορπώντας ανατριχίλες  στα hotel comparison sites (όπως τα γνωστά Kayak, Hotels Combined, Trivago κλπ).

Όπως φαίνεται στο screenshot παρακάτω, η εφαρμογή της μοιάζει να είναι καλοδουλεμένη με τα “συνηθισμένα” χαρακτηριστικά αλλά και ένα ενδιαφέρον καινούργιο.

Google Hotel Finfer Screenshot
Στο screenshot αυτό έχουμε κάνει αναζήτηση για ξενοδοχείο στην Νέα Υόρκη και περιορίσαμε τα αποτελέσματα στην περιοχή του Manhattan (προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνον στις Η.Π.Α., σύντομα όμως θα είναι παντού) – οι φωτεινές περιοχές είναι οι περιοχές όπου βρίσκονται τουριστικά αξιοθέατα, κάτι που θα βοηθά ακόμα και τον αμύητο χρήστη να ορίζει εύκολα την περιοχή που τον ενδιαφέρει σε ένα προορισμό.

Σε δεύτερο επίπεδο, όμως, ο χρήστης μπορεί να ορίσει ακριβώς την γεωγραφική ζώνη που τον ενδιαφέρει, με την βοήθεια του τετράπλευρου που βλέπουμε – ο χρήστης απλά μετακινεί τις γραμμές των πλευρών με το ποντίκι για να καθορίσει επακριβώς την τοποθεσία που θέλει να βρει ξενοδοχείο!

Οι κουκίδες που εμφανίζονται είναι τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή και όταν ο χρήστης μετακινεί το ποντίκι πάνω στις κουκίδες βλέπει στοιχεία για τα ξενοδοχεία, με live τιμές και δυνατότητα κλεισίματος, είτε μέσω της μηχανής κρατήσεων του ξενοδοχείου, είτε μέσω κάποιου ΟΤΑ, με το οποίο συνεργάζεται. Φυσικά η εφαρμογή διαθέτει τα συνηθισμένα φίλτρα (γκάμα τιμών, αστέρια) και την δυνατότητα να κρατάει ο χρήστης μια shortlist των ξενοδοχείων που βρίσκει ενδιαφέροντα, ώστε να αποφασίσει αργότερα.

Αν σε κάποιους η παραπάνω εικόνα, θυμίζει κάτι, φυσικά …δεν κάνουν λάθος! Δείτε παρακάτω το αντίστοιχο screenshot από το Kayak.com.

Kayak Hotel Finder Screenshot

Η αντίστοιχη εικόνα από το Kayak είναι μάλλον πιο “τυπική” και δεν διαθέτει αυτό το βολικό χαρακτηριστικό του Google Hotel Finder – από την άλλη διαθέτει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων από την Google καθώς συνεργάζεται με αρκετούς  μεγάλους ΟΤΑ (Expedia, Priceline, Hotwire, Hotels.com και Bookit)  , αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει σύντομα, καθώς ήδη ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα η συνεργασία της Google με την Trust International, κάτι που θα προσθέσει πολλές αλυσίδες ξενοδοχείων στην βάση της Google και ασφαλώς θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συμφωνίες.

Δεδομένου του μεγέθους της Google και της κυριαρχίας της στις αναζητήσεις, μάλλον θα πρέπει να το πάρουμε ως δεδομένο ότι ξημερώνουν δύσκολες ημέρες για τα hotel comparison websites ενώ οι ξενοδόχοι θα έχουν ένα ακόμα κανάλι πωλήσεων (και ένα ακόμη …πονοκέφαλο στην προσπάθεια τους για επιλογή του/των καταλληλότερων)!

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024