Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Οι Τουριστικές Εκθέσεις του 2012

15 Ιανουάριος 2012, 01:10

Το TravelDailyNews παρουσιάζει το πληρέστερο ημερολόγιο τουριστικών εκθέσεων από όλο τον κόσμο για το 2012. Περιλαμβάνονται εκθέσεις που απευθύνονται είτε στους επαγγελματίες (B2B) είτε στους καταναλωτές (B2C) και αφορούν σε όλους τις μορφές τουρισμού και όλους τους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας.

Οι εκθέσεις πάντοτε αποτελούσαν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία αν όχι το σημαντικότερο για διενέργεια πωλήσεων, επαφών, ενημέρωσης, γνώσης και γενικότερα τη δημιουργία ευκαιριών για νέες δουλειές και συνεργασίες.

Για πολλά χρόνια οι μεγαλύτερες από αυτές χαρακτηρίζονταν ως το βαρόμετρο ή το χρηματιστήριο του τουρισμού όπου ολόκληρη η τουριστική χρονιά εξαρτιώταν από τα μηνύματα της εκάστοτε έκθεσης.

Η αποτελεσματικότητα των εκθέσεων σήμερα για “business” έχει αρχίσει να αμφισβητείται και αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι αφ’ ενός ο αριθμός τους έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και αφ’ ετέρου η ραγδαία ανάπτυξη του internet έδωσε νέες δυνατότητες στους επαγγελματίες για επικοινωνία με τα κοινά στόχους που τους ενδιαφέρουν.

Επιπλέον, νέες μορφές B2B συναντήσεων έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς σε όλες τις χώρες. Τα B2B workshops και roadshows με προκαθορισμένα ραντεβού των “sellers” με επιλεγμένους “buyers” προσφέρουν καλύτερο ROI (Return on Investment) και στα δύο μέρη με πολύ λιγότερα κόστη συμμετοχής από ότι οι παραδοσιακού τύπου εκθέσεις.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι πως επιλέγει κανείς τις εκθέσεις που πρέπει να πάει για να μειώσει όσο το δυνατόν το ρίσκο του, καθώς και σε αυτές που τελικά θα πάει πως μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα από τη συμμετοχή του.

Στο TravelDailyNews για να βοηθήσουμε σε αυτή την επιλογή, πέραν από το όσο το δυνατόν πιο πλήρες ημερολόγιο που συγκροτήσαμε για σας, σας παρέχουμε και μία σειρά από εργαλεία και πληροφορίες που θα συμβάλλουν στην έρευνά σας και στην αποτελεσματικότητα της συμμετοχής σας.

Που θα συμμετάσχουν ο Ελληνικός και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ και ΚΟΤ αντίστοιχα)

Το πρώτο εξάμηνο του 2012 ο ΕΟΤ έχει ανακοινώσει μέσα από το portal του ότι θα συμμετάσχει σε 39 εκθέσεις. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού με τη σειρά του προτίθεται να λάβει μέρος κατά το 2012 σε 94 τουριστικές Εκθέσεις σε διάφορες χώρες. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα των δύο Οργανισμών οι εκθέσεις που θα συμμετάσχουν είναι οι παρακάτω:

Συμμετοχή του ΕΟΤ στις Τουριστικές Εκθέσεις του Α’ εξαμήνου του 2012

Συμμετοχή του ΚΟΤ στις Τουριστικές Εκθέσεις του 2012


Χώρες Προέλευσης του Τουρισμού το 2011 σε Ελλάδα και Κύπρο

Χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν πάντα να προκύψουν από τη μελέτη των στατιστικών στοιχείων. Παραθέτουμε τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία αφίξεων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Για την Ελλάδα δίνουμε την πολύ εμπεριστατωμένη μελέτη του ΣΕΤΕ, ενώ για την Κύπρο παίρνουμε τα στοιχεία από την στατιστική υπηρεσία του ΚΟΤ.

ΣΕΤΕ - Ελληνικός Τουρισμός 2011 - Στοιχεία και Αριθμοί

Αφίξεις Τουριστών στην Κύπρο έως Νοέμβριο του 2011

Ο Τουρισμός το 2011 Διεθνώς και οι Προοπτικές για το 2012

Μέσα σε όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει κανείς για να διαμορφώσει άποψη σίγουρα θα πρέπει να ανατρέξει και στις μελέτες των διεθνών φορέων και όχι μόνο των ελληνικών. Οι αφίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο μπορεί να δείχνουν καθαρή εικόνα για το από που τελικά έρχονται οι τουρίστες αλλά η ολοκληρωμένη εικόνα σχηματίζεται με τις προοπτικές που προκύπτουν από τις τάσεις που αποκαλύπτουν οι μελέτες φορέων όπως ο UNWTO, η PATA, κ.ά. Ο UNWOT μιλάει για ένα δισεκατομμύριο τουρίστες το 2012. Διαβάστε το σχετικό άρθρο και δείτε παρακάτω και τα αναλυτικά στοιχεία:

UNWTO World Tourism Barometer - January 2012Πως να Συμμετάσχετε Αποτελεσματικά σε μία Έκθεση

Η σωστή προετοιμασία και η συστηματική επικοινωνία πριν και μετά την έκθεση με τα κοινά-στόχο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μία αποτελεσματική συμμετοχή. Ο Διεθνής Οργανισμός Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Εκθέσεων (ITTFA) έχει εκδόσει έναν οδηγό με βήματα, οδηγίες και καλές πρακτικές τον οποίο παραθέτουμε εδώ για την ενημέρωσή σας.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top