Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΗΑΤΤΑ: Η ελληνική Πολιτεία καλείται να αναλάβει άμεσα δράση

23 Φεβρουάριος 2012, 13:48

Ο HATTA, σε σημερινή του ανακοίνωση, ζητά από την ελληνική Πολιτεία να προχωρήσει σε δράσεις για τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας και κατ’επέκταση, στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για τη χώρα.

Δυστυχώς η δυσφήμιση της Ελλάδας συνεχίζεται. Ως απόρροια των θλιβερών γεγονότων της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου και της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, ο Σύνδεσμός μας κατακλύστηκε από μηνύματα τα οποία έκαναν αναφορά σε πλήθος δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων κρατών, τα οποία είναι άκρως δυσφημιστικά για τη χώρα μας.

Ο ΗΑΤΤΑ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει επιστολές στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και στους αρμόδιους Υπουργούς, με τις οποίες είχε επιστήσει την προσοχή στην αναγκαιότητα να οργανωθεί ένας μηχανισμός με μέριμνα των Υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού & Τουρισμού σε συνεργασία με Εταιρεία Επικοινωνίας προκειμένου να δίνονται υπεύθυνες απαντήσεις, από την ελληνική πολιτεία, στις αιτιάσεις κατά της χώρας μας αλλά και να προωθούνται θετικές ειδήσεις στα διεθνή ΜΜΕ μέσω των ελληνικών Πρεσβειών και των Γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού.

Δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να επανέλθουμε με νέα επιστολή, λόγω της τεράστιας έκτασης της δημοσιότητας. Πολλά ελληνικά τουριστικά γραφεία εισερχόμενου τουρισμού λαμβάνουν ανησυχητικά μηνύματα από συνεργάτες τους ξένους Tour operators με το οποία τους ενημερώνουν ότι ενώ ήδη υπήρχε μία μείωση στις προκρατήσεις το τελευταίο διάστημα, πλέον έχουν παγώσει, λόγω των ανακοινώσεων και ζητούν να υπάρξουν υπεύθυνες, οργανωμένες δράσεις από την ελληνική Πολιτεία.

Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά κληθήκαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη διάσωση της τουριστικής εικόνας της χώρας μας. Με επιστολές μας τόσο στα συγκεκριμένα διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, όσο και στους Πρέσβεις των χωρών, τονίσαμε ότι οι συγκεκριμένες εικόνες, οι ανακοινώσεις και τα άρθρα, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, δεδομένου ότι τα όποια έκτροπα έχουν μικρό εύρος χρόνου και γεωγραφικής έκτασης και δεν επηρεάζουν την Αθήνα, πόσο δε μάλλον, την υπόλοιπη τουριστική χώρα.

Τέλος καλέσαμε τους δημοσιογράφους στην χώρα μας, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την καθημερινότητά της.

Δυστυχώς, υπάρχει σοβαρό κενό στην αντιμετώπιση της δυσφήμισης της χώρας μας.

Μόνο με μια απόλυτα συντονισμένη πολιτική και στοχευμένες δράσεις μπορούμε να ελπίζουμε στη βελτίωση της εικόνας της χώρας μας και κατ’επέκταση, στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα.

Ζητούμε από την ελληνική Πολιτεία να αναλάβει άμεσα δράση, για τη σωτηρία του ελληνικού τουρισμού.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top