Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Χριστίνα Τετράδη: Απογοητευτικές οι κρατήσεις στη Ζάκυνθο

12 July 2012, 11:12

Οι κρατήσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απογοητευτικές στη Ζάκυνθο, με καταγεγραμμένη μείωση πάνω από 50% και τους Έλληνες να μην μπορούν να παραθερίσουν παρά μόνο στο εξοχικό τους ή σε εξοχικά συγγενών και φίλων, αναφέρει η κα Χριστίνα Τετράδη, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ.

- Σε τι ποσοστό υπολογίζετε τη μείωση των Ελλήνων επισκεπτών έως τώρα στη Ζάκυνθο σε σχέση με πέρυσι και τι νούμερα αναμένετε με την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας;

Ο εσωτερικός τουρισμός φέτος έχει υποστεί μεγάλη πτώση εξαιτίας της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Οι κρατήσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απογοητευτικές, με καταγεγραμμένη μείωση πάνω από 50% και τους Έλληνες να μην μπορούν να παραθερίσουν παρά μόνο στο εξοχικό τους ή σε εξοχικά συγγενών και φίλων, παρόλο που οι τιμές έχουν μειωθεί πολύ.

Στην Ζάκυνθο, για την τόνωση του ελληνικού τουρισμού, ετοιμάσαμε ειδικά ολοκληρωμένα εκπτωτικά πακέτα, σε πολύ χαμηλές τιμές, που συνδυάζουν παροχή ύπνου σε ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα, ποτού και φαγητού στους χώρους εστίασης, δηλαδή εστιατόρια, καφέ και μπαρ, καθώς και στη μεταφορά με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα πλοία.

Με δεδομένο το πλεονέκτημα ότι η Ζάκυνθος έχει εύκολη πρόσβαση, θεωρούμε ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει απήχηση στην ελληνική αγορά.

- Πόσο έχει επηρεάσει η διακοπή των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού τον εσωτερικό τουρισμό στη Ζάκυνθο;

Σημαντικό ρόλο για την ελληνική αγορά, αλλά ιδιαίτερα και για την αγορά της Ζακύνθου, παίζει η κατάργηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού που δε θα επιτρέψει σε ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων, περίπου 500.000 να κάνουν διακοπές.

Στη Ζάκυνθο το ποσοστό του κοινωνικού τουρισμού είναι περίπου 30% και η κατάργηση του έχει ήδη δημιουργήσει δραματικά προβλήματα, ιδιαίτερα στα μικρά ξενοδοχεία τα οποία θα κινδυνεύσουν με “λουκέτο”. Όσα από τα ξενοδοχεία έχουν μείνει ανοιχτά, έχουν αναγκαστεί να συμπιέσουν τις τιμές, γεγονός που έχει συμπαρασύρει όλη την αγορά.

Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού ενίσχυε διαχρονικά την τοπική τουριστική οικονομία και κρατούσε ζωντανό τον τόπο, διατηρώντας θέσεις απασχόλησης, απορροφώντας τοπικά προϊόντα και δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, με μικρές οικονομικές δυνάμεις, να απολαύσει το πολύτιμο πλέον δικαίωμα των διακοπών.

Είναι πολύ σημαντικό ότι με την πρόσφατη απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ ”Τουρισμός για όλους”.

- Υπάρχουν και άλλα σχέδια τόνωσης και προώθησης του ελληνικού τουρισμού στο νησί, όπως π.χ. στόχευση ειδικών κατηγοριών Ελλήνων τουριστών;

Δυστυχώς, σε επίπεδο νησιού δεν έχει γίνει τίποτα, πέρα για από ό,τι μπορεί να κάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top