Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΧριστίνα Τετράδη: Απογοητευτικές οι κρατήσεις στη Ζάκυνθο

Χριστίνα Τετράδη: Απογοητευτικές οι κρατήσεις στη Ζάκυνθο

Οι κρατήσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απογοητευτικές στη Ζάκυνθο, με καταγεγραμμένη μείωση πάνω από 50% και τους Έλληνες να μην μπορούν να παραθερίσουν παρά μόνο στο εξοχικό τους ή σε εξοχικά συγγενών και φίλων, αναφέρει η κα Χριστίνα Τετράδη, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ.

– Σε τι ποσοστό υπολογίζετε τη μείωση των Ελλήνων επισκεπτών έως τώρα στη Ζάκυνθο σε σχέση με πέρυσι και τι νούμερα αναμένετε με την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας;

Ο εσωτερικός τουρισμός φέτος έχει υποστεί μεγάλη πτώση εξαιτίας της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Οι κρατήσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απογοητευτικές, με καταγεγραμμένη μείωση πάνω από 50% και τους Έλληνες να μην μπορούν να παραθερίσουν παρά μόνο στο εξοχικό τους ή σε εξοχικά συγγενών και φίλων, παρόλο που οι τιμές έχουν μειωθεί πολύ.

Στην Ζάκυνθο, για την τόνωση του ελληνικού τουρισμού, ετοιμάσαμε ειδικά ολοκληρωμένα εκπτωτικά πακέτα, σε πολύ χαμηλές τιμές, που συνδυάζουν παροχή ύπνου σε ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα, ποτού και φαγητού στους χώρους εστίασης, δηλαδή εστιατόρια, καφέ και μπαρ, καθώς και στη μεταφορά με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα πλοία.

Με δεδομένο το πλεονέκτημα ότι η Ζάκυνθος έχει εύκολη πρόσβαση, θεωρούμε ότι η προσπάθεια αυτή θα έχει απήχηση στην ελληνική αγορά.

– Πόσο έχει επηρεάσει η διακοπή των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού τον εσωτερικό τουρισμό στη Ζάκυνθο;

Σημαντικό ρόλο για την ελληνική αγορά, αλλά ιδιαίτερα και για την αγορά της Ζακύνθου, παίζει η κατάργηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού που δε θα επιτρέψει σε ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων, περίπου 500.000 να κάνουν διακοπές.

Στη Ζάκυνθο το ποσοστό του κοινωνικού τουρισμού είναι περίπου 30% και η κατάργηση του έχει ήδη δημιουργήσει δραματικά προβλήματα, ιδιαίτερα στα μικρά ξενοδοχεία τα οποία θα κινδυνεύσουν με “λουκέτο”. Όσα από τα ξενοδοχεία έχουν μείνει ανοιχτά, έχουν αναγκαστεί να συμπιέσουν τις τιμές, γεγονός που έχει συμπαρασύρει όλη την αγορά.

Το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού ενίσχυε διαχρονικά την τοπική τουριστική οικονομία και κρατούσε ζωντανό τον τόπο, διατηρώντας θέσεις απασχόλησης, απορροφώντας τοπικά προϊόντα και δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, με μικρές οικονομικές δυνάμεις, να απολαύσει το πολύτιμο πλέον δικαίωμα των διακοπών.

Είναι πολύ σημαντικό ότι με την πρόσφατη απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ “Τουρισμός για όλους”.

– Υπάρχουν και άλλα σχέδια τόνωσης και προώθησης του ελληνικού τουρισμού στο νησί, όπως π.χ. στόχευση ειδικών κατηγοριών Ελλήνων τουριστών;

Δυστυχώς, σε επίπεδο νησιού δεν έχει γίνει τίποτα, πέρα για από ό,τι μπορεί να κάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024