Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςTourism LobbyΚάντε το όπως οι Αργεντίνοι

Κάντε το όπως οι Αργεντίνοι

Η κατάρρευση του εξωτερικού τουρισμού απειλεί τη βιωσιμότητα ολόκληρων περιοχών και χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας. Η οποία παρά τα μηνύματα, τις προειδοποιήσεις αλλά και τις προτάσεις, πρέπει να προχωρήσει σε ρηξικέλευθο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Είναι πολύ επιτακτικά τα μηνύματα που στέλνει ο τουριστικός κόσμος για την κατάρρευση της αγοράς εσωτερικού τουρισμού και για το πως αυτή θα επηρεάσει πολύ δυσμενέστερα φέτος τους ημι-ορεινούς και ορεινούς προορισμούς της χώρας. Και ίσως θα έπρεπε, η Πολιτεία να δει πολύ πιο σοβαρά και ίσως και τολμηρά τις προτάσεις που από πέρυσι έχουν καταθέσει φορείς όπως η ΠΟΞ.

Στην Αργεντινή, η κυβέρνηση επιχείρησε το εξής απλό πλην ρηξικέλευθο: Αναδιάταξε ορισμένες από τις εθνικές αργίες και τον τρόπο χορήγησης των αδειών, δημιουργώντας μία σειρά από 11 τριήμερα- τετραήμερα μέσα στη διάρκεια του χρόνου, τα οποία σε συνδυασμό με ειδικές προσφορές από την τουριστική αγορά, ενίσχυσαν σημαντικά την κίνηση.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού της χώρας, φέτος κατεγράφη αύξηση του εσωτερικού τουρισμού στις συγκεκριμένες περιοχές έως και 43%(!) σε σχέση με το 2011.
Το πρόγραμμα μελετάται ακόμα σε όλες τους τις πτυχές και συνέπειες και θα εξειδικευθεί περισσότερο για το 2013.

Βέβαια, εμείς τώρα διανύουμε τη φάση του πλήρους “σοκ” ως προς τα εισοδήματα της πλειονότητας των συμπολιτών μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε τρόπους να βελτιώσουμε κάποιες καταστάσεις…

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024