Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κάντε το όπως οι Αργεντίνοι

03 Δεκέμβριος 2012, 17:10

Η κατάρρευση του εξωτερικού τουρισμού απειλεί τη βιωσιμότητα ολόκληρων περιοχών και χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας. Η οποία παρά τα μηνύματα, τις προειδοποιήσεις αλλά και τις προτάσεις, πρέπει να προχωρήσει σε ρηξικέλευθο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Είναι πολύ επιτακτικά τα μηνύματα που στέλνει ο τουριστικός κόσμος για την κατάρρευση της αγοράς εσωτερικού τουρισμού και για το πως αυτή θα επηρεάσει πολύ δυσμενέστερα φέτος τους ημι-ορεινούς και ορεινούς προορισμούς της χώρας. Και ίσως θα έπρεπε, η Πολιτεία να δει πολύ πιο σοβαρά και ίσως και τολμηρά τις προτάσεις που από πέρυσι έχουν καταθέσει φορείς όπως η ΠΟΞ.

Στην Αργεντινή, η κυβέρνηση επιχείρησε το εξής απλό πλην ρηξικέλευθο: Αναδιάταξε ορισμένες από τις εθνικές αργίες και τον τρόπο χορήγησης των αδειών, δημιουργώντας μία σειρά από 11 τριήμερα- τετραήμερα μέσα στη διάρκεια του χρόνου, τα οποία σε συνδυασμό με ειδικές προσφορές από την τουριστική αγορά, ενίσχυσαν σημαντικά την κίνηση.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού της χώρας, φέτος κατεγράφη αύξηση του εσωτερικού τουρισμού στις συγκεκριμένες περιοχές έως και 43%(!) σε σχέση με το 2011.
Το πρόγραμμα μελετάται ακόμα σε όλες τους τις πτυχές και συνέπειες και θα εξειδικευθεί περισσότερο για το 2013.

Βέβαια, εμείς τώρα διανύουμε τη φάση του πλήρους “σοκ” ως προς τα εισοδήματα της πλειονότητας των συμπολιτών μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε τρόπους να βελτιώσουμε κάποιες καταστάσεις...

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top