Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έσοδα για προβολή του τουρισμού από τις εισπράξεις για τις βίζες

04 Δεκέμβριος 2012, 10:11

Ως προς τη σύλληψη και τη λογική του είναι μάλλον απλό: Ένα μέρος των εσόδων που εισπράττονται από τις χορηγήσεις θεωρήσεων, να αποδίδεται υπέρ της προβολής του Ελληνικού Τουρισμού. Βέβαια, η εμπειρία από την πολιτική μας πραγματικότητα διδάσκει, ότι στα απλά είναι που κολλάμε...

Η αναζήτηση κονδυλίων για προβολή του τουρισμού είναι πλέον πρωταρχικό μέλημα της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού. Αναζήτηση που έχει φθάσει ως διαδικασία ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωρίζει την ανάγκη να ενταθεί και να ενισχυθεί η προσπάθεια να διαφημιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο εύστοχα ο τουρισμός την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά μία πρόταση να εξασφαλιστεί ένα αξιόλογο ποσό από μέρος των εισπράξεων που προκύπτουν από τις χορηγήσεις θεωρήσεων.

Η πρόταση αυτή έχει τεθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, με...πρωθυπουργική παραίνεση και παρότρυνση και εξετάζονται όλες οι δυνατότητες και σχετικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του ΥΠΕΞ, τίθενται ορισμένες “δυσκολίες” - είναι και εκεί οι περικοπές μεγάλες - αλλά φαίνεται ότι υπάρχει, γενικά, θετική ανταπόκριση.

Το θέμα αναμένεται να αποσαφηνιστεί εντός των ημερών και αν συμφωνήσει το ΥΠΕΞ τότε θα προσδιοριστεί ακριβώς και το ποσό που μπορεί να συγκεντρωθεί αλλά και πως αυτό μπορεί να διατεθεί για την προβολή του Τουρισμού.

Ένα ζήτημα είναι και εξόχως δημοσιονομικό, έχει να κάνει κυρίως με τις εισροές των εσόδων από τις visa, αλλά έχει “λογική”- η αύξηση των χορηγήσεων θεωρήσεων για ταξίδια τουρισμού ήταν πολύ μεγάλη φέτος από τις χώρες που απαιτείται, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και άλλες - και αν υπάρχει η βούληση, “όλα μπορεί να γίνουν”, όπως είπε και σημαίνον κυβερνητικό στέλεχος που έχει ταχθεί σαφώς υπέρ...

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top