Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Eurovision: Καινοτόμος η κυβερνητική λογική 'πονάει δόντι, κόψει... πόδι'

04 Δεκέμβριος 2012, 12:48

Δεν είμαστε διόλου από τους 'φαν' του θεσμού και πολλές φορές είχαμε ενστάσεις για την αισθητική των εκάστοτε συμμετοχών μας στη Eurovision. Μπορεί, όμως, η Ελλάδα να αγνοεί ελαφρά τη καρδία την πραγματικότητα ενός φανατικού κοινού μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων;

Όλη αυτή η βαρύγδουπη κυβερνητική τοποθέτηση περί διακοπής της παρουσίας της Ελλάδας στον θεσμό, μας θυμίζει τη σοφή λαϊκή ρήση ‘ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι’.

Γιατί; Γιατί πρώτον, εφόσον μπορούν να καλυφθούν πλήρως τα κόστη για το ελληνικό δημόσιο, με επιστράτευση χορηγών, το βασικό επιχείρημα που επικαλούνται όσοι εισηγούνται τη μη συμμετοχή της χώρας, αναιρείται.

Δεύτερον, γιατί η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει οποιαδήποτε ευκαιρία προβολής και διεθνούς παρουσίας. Πόσω μάλλον όταν η ευκαιρία αυτή δίνεται ενώπιον μίας παν-ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τεράστιο φανατικό κοινό σε μεγάλες αγορές που μας ενδιαφέρουν διακαώς, ιδίως στις ηλικιακές ομάδες όπου πάσχουμε βαθιά ως τουριστικός προορισμός.

Τρίτον, είναι απολύτως κατανοητή η αυθόρμητη αντίδραση “την ώρα που σφάζονται συνταξιούχοι και μισθωτοί, που συντρίβεται η μεσαία τάξη, που καλπάζει η ανεργία, να ασχολούμαστε με την Eurovision”, αλλά το να εξαφανίζεται η Ελλάδα από τη διεθνή σκηνή, μάλλον δεν είναι η ενδεικνυόμενη λύση για να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά.

Κατά την άποψή μας, όχι απλώς πρέπει να συμμετάσχουμε στην Eurovision του 2013, αλλά να καταβάλλουμε και κάθε δυνατή προσπάθεια να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο κάθε δυνατότητα προβολής που μας προσφέρεται μέσα από αυτήν τη διοργάνωση.

Εάν δεν είμαστε ικανοί να επιτύχουμε αυτό, είναι άλλο θέμα.

Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε;

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top