Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Skygreece: Τι λένε οι πρώτες πληροροφορίες για τη νέα εταιρεία

05 Δεκέμβριος 2012, 10:13

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά 'έχει καεί στον χυλό' που κάποιοι πήγαν να παρουσιάσουν ως 'ελληνικές αεροπορικές εταιρείες'. Και λογικό είναι να 'φυσάει και τη γιαούρτη'. Για αυτό και διερευνούμε προσεκτικά κάθε εγχείρημα. Τι μάθαμε για τη Skygreece;

Θετικά πλην επιφυλακτικά παρακολουθούμε τα σχέδια μίας, ακόμα, νέας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας που μάλιστα ετοιμάζει υπερατλαντικά ταξίδια από Αθήνα σε Καναδά και Ν. Υόρκη. Κυρίως επειδή υπάρχει και το προσφατο προηγούμενο της Hellas Airlines, η οποία τρεις και πλέον μήνες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της (δρομολόγια, τιμές, προσφορές κ.ο.κ.), δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε ουσιαστικό στάδιο τη διαδικασία απόκτησης των απαραίτητων αδειών -AOC και εμπορικής εκμετάλλευσης- από την ΥΠΑ και όσοι μας παρακολουθείτε θα θυμάστε την αντίδραση όταν διατυπώσαμε το σχετικό απολύτως απλό ερώτημα: “Η ΥΠΑ το ξέρει;”.

Το ίδιο ερώτημα θέσαμε και για τη SkyGreece, αλλά σε αυτήν τη περίπτωση η εξέλιξη ήταν λίγο διαφορετική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα στελέχη της εταιρείας πραγματοποίησαν προ ημερών την πρώτη βασική συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη της ΥΠΑ για τη διαδικασία της κύριας αδειοδότησης που είναι η απόκτηση AOC, το λεγόμενο πιστοποιητικό αερομεταφορέα. Βέβαια, έχει ακόμα δρόμο η υπόθεση.   

Να δώσουμε και ορισμένα άλλα στοιχεία.

Η εταιρεία Skygreece Αερογραμμές Ανώνυμη Εταιρεία, με διακριτικό τίτλο “Skygreece Αερογραμμές”. Συστάθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, με έδρα την Αθήνα, στην περιοχή του Μαρκόπουλου, όπου έχουν, ήδη, βρει κτίριο για τα γραφεία της.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο που αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ είναι 60.000 ευρώ (και εδώ, κάποιοι… σηκώνουν ένα φρύδι, περιμένοντας κάτι πιο “καθησυχαστικό” από άποψη κεφαλαίων).

Οι πρώτες ανακοινώσεις και ενημερώσεις, κυρίως μέσω σελίδας στο facebook (το site έχει ανέβει, αλλά είναι ανενεργό), άρχισαν γύρω στις 20 Νοεμβρίου. Ιδρυτές εμφανίζονται οι Peter Chilakos, Fr Nicholas Alexandris (ιερωμένος), Bill Elephants και έκτοτε προστίθενται τα βασικά στελέχη που έχουν προσληφθεί και κάποιες σχετικά γενικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με αυτές, που δημοσίευσε χθες και το TDN, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν πιθανότατα το Μάιο του 2013 και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο πτήσεις, μία προς Τορόντο και μία προς Μόντρεαλ.

Οι πτήσεις προς Νέα Υόρκη θα εκτελούνται 3 φορές την εβδομάδα.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Σικάγο, καθώς και η απευθείας σύνδεση της Αθήνας με τη Νότια Αφρική.

Τα αεροπλάνα που θα χρησιμοποιηθούν αναφέρεται ότι θα είναι Airbus A340-300.

Η εταιρεία δηλώνει, μέσω facebook πάντα, ότι το πλήρωμα καμπίνας θα είναι 100% ελληνικό και στόχος είναι και οι πιλότοι να είναι Έλληνες.

Για να δούμε...

Share |
2 Σχόλια
Σχόλια Αναγνωστών

Εταιρεία: s. Ιδιότητα:
O/Η "iparxo yiannis" έγραψε στις 22-02-2013 05:12:

Skygreece new company since Hellenic Imperial went down the drain. Fr Nicholas Alexandris was with Hellenic Imperial but now with a few other owners including his UNCLE which is none other then Eminence Archbishop Sotirios of Canada.
On face book thers SKYGREECE PAGE AND HELLENIC IMPERIAL PAGE if you go do both you will see pictures and video of Fr Nicholas Alexandris in both companys.
Starting June 2013 flights only to JFK 5 times week then next year to CANADA Toronto-Montreal
Ellada TV has video of Fr Nicholas Alexandris in Sparti Greece giving interview about SKYGREECE
here is link to Elleda TV video

http://www.elladatv.gr/article/32389-%D3%F5%E6%E7%F4%FE%ED%F4%E1%F2+%EC%E5+%F4%EF%ED+%F0.+%CD%E9%EA%FC%EB%E1%EF+%C1%EB%E5%EE%E1%ED%E4%F1%DE%2C+%F0%F1%FC%E5%E4%F1%EF+Skygreece+Airlines
Εταιρεία: Ιδιότητα:
O/Η "Πάνος Φωτιάδης" έγραψε στις 05-12-2012 11:42:

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες απο τον "Λομπίστα" μας και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με την SkyGreece αλλά και την Hellas Airlines - σύντομα θα ανέβει μάλιστα και συνέντευξη του CEO της εταιρείας Hellas Airlines στο TravelDailyNews Greece & Cyprus, όπου μιλάει για τα σχέδια της νεοεισερχόμενης εταιρείας.
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top