Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςTourism LobbySkygreece: Τι λένε οι πρώτες πληροροφορίες για τη νέα εταιρεία

Skygreece: Τι λένε οι πρώτες πληροροφορίες για τη νέα εταιρεία

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά 'έχει καεί στον χυλό' που κάποιοι πήγαν να παρουσιάσουν ως 'ελληνικές αεροπορικές εταιρείες'. Και λογικό είναι να 'φυσάει και τη γιαούρτη'. Για αυτό και διερευνούμε προσεκτικά κάθε εγχείρημα. Τι μάθαμε για τη Skygreece;

Θετικά πλην επιφυλακτικά παρακολουθούμε τα σχέδια μίας, ακόμα, νέας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας που μάλιστα ετοιμάζει υπερατλαντικά ταξίδια από Αθήνα σε Καναδά και Ν. Υόρκη. Κυρίως επειδή υπάρχει και το προσφατο προηγούμενο της Hellas Airlines, η οποία τρεις και πλέον μήνες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της (δρομολόγια, τιμές, προσφορές κ.ο.κ.), δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε ουσιαστικό στάδιο τη διαδικασία απόκτησης των απαραίτητων αδειών -AOC και εμπορικής εκμετάλλευσης- από την ΥΠΑ και όσοι μας παρακολουθείτε θα θυμάστε την αντίδραση όταν διατυπώσαμε το σχετικό απολύτως απλό ερώτημα: “Η ΥΠΑ το ξέρει;”.

Το ίδιο ερώτημα θέσαμε και για τη SkyGreece, αλλά σε αυτήν τη περίπτωση η εξέλιξη ήταν λίγο διαφορετική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τα στελέχη της εταιρείας πραγματοποίησαν προ ημερών την πρώτη βασική συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη της ΥΠΑ για τη διαδικασία της κύριας αδειοδότησης που είναι η απόκτηση AOC, το λεγόμενο πιστοποιητικό αερομεταφορέα. Βέβαια, έχει ακόμα δρόμο η υπόθεση.   

Να δώσουμε και ορισμένα άλλα στοιχεία.

Η εταιρεία Skygreece Αερογραμμές Ανώνυμη Εταιρεία, με διακριτικό τίτλο “Skygreece Αερογραμμές”. Συστάθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, με έδρα την Αθήνα, στην περιοχή του Μαρκόπουλου, όπου έχουν, ήδη, βρει κτίριο για τα γραφεία της.

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο που αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ είναι 60.000 ευρώ (και εδώ, κάποιοι… σηκώνουν ένα φρύδι, περιμένοντας κάτι πιο “καθησυχαστικό” από άποψη κεφαλαίων).

Οι πρώτες ανακοινώσεις και ενημερώσεις, κυρίως μέσω σελίδας στο facebook (το site έχει ανέβει, αλλά είναι ανενεργό), άρχισαν γύρω στις 20 Νοεμβρίου. Ιδρυτές εμφανίζονται οι Peter Chilakos, Fr Nicholas Alexandris (ιερωμένος), Bill Elephants και έκτοτε προστίθενται τα βασικά στελέχη που έχουν προσληφθεί και κάποιες σχετικά γενικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με αυτές, που δημοσίευσε χθες και το TDN, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν πιθανότατα το Μάιο του 2013 και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο πτήσεις, μία προς Τορόντο και μία προς Μόντρεαλ.

Οι πτήσεις προς Νέα Υόρκη θα εκτελούνται 3 φορές την εβδομάδα.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Σικάγο, καθώς και η απευθείας σύνδεση της Αθήνας με τη Νότια Αφρική.

Τα αεροπλάνα που θα χρησιμοποιηθούν αναφέρεται ότι θα είναι Airbus A340-300.

Η εταιρεία δηλώνει, μέσω facebook πάντα, ότι το πλήρωμα καμπίνας θα είναι 100% ελληνικό και στόχος είναι και οι πιλότοι να είναι Έλληνες.

Για να δούμε…

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024