Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Λίγο Λίνκολν (by Spielberg), λίγο Ευκλείδης και ο Mr. PSI...

06 Δεκέμβριος 2012, 10:06

Η παρουσίαση που έκανε στο Συνέδριο του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Bob Apfel, σίγουρα ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι 'κάπου' στην κυβέρνηση, έχει υποβληθεί πρόταση για ένα μεγαλεπήβολο project, αρκετών δισ. ευρώ με 'προϊόν' την πολιτιστική μας κληρονομιά...

Ο κ. Bob Apfel, έγινε γνωστός στη χώρα μας από τη διαδικασία προετοιμασίας του χρέους, τον περασμένο Μάρτιο. Στο “χώρο” μας, τον τουρισμό τον συναντήσαμε αναπάντεχα ένα βράδυ που εμφανίστηκε σε μία σύσκεψη στον ΕΟΤ, στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του Bondholder Communication Group ήταν από τους βασικούς ομιλητές συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Επανέλαβε ότι ο τουρισμός είναι ίσως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της Ελλάδας και παρουσίασε λίγο πιο αναλυτικά το σχέδιο για τη δημιουργία μίας ευρύτερης περιοχής προσέλκυσης τουριστών στη χώρα μας που εκτείνεται από την Ακρόπολη και φθάνει μέχρι και το Λαύριο.

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου είναι της τάξης των 4 δισ. ευρώ, το μέγιστο, με κεφάλαια που θα προέλθουν κυρίως από ξένα funds, ενώ τα οφέλη για τη χώρα εστιάζονται σε προσδοκώμενα έσοδα από 2,08 δισ. έως 6,12 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2020 και στη δημιουργία 5.840-17.180 νέων θέσεων εργασίας στο ίδιο διάστημα, ανάλογα με το επενδυτικό σχέδιο που θα επιλεγεί.

Το εντυπωσιακό, ομολογουμένως, “εύρημα” της παρουσίασης του Bob Apfel ήταν η προβολή ενός αποσπάσματος από τη νέα ταινία του Σπήλμπεργκ για τον Αβραάμ Λινκολν (όχι εκείνη που... κυνηγάει βρυκόλακες, την άλλη με τον Daniel Day-Lewis!) που προβάλλεται στις ΗΠΑ αυτό το διάστημα, όπου ο χαρακτήρας του Αβραάμ Λίνκολν, επικαλείται ένα θεώρημα από τα Στοιχεία του Ευκλείδη, περί ισότητας των φυσικών πραγμάτων.Ενδιαφέρουσα και στο ίδιο πνεύμα, η ομιλία του επικεφαλής του Αρχαιολογικού Ινσιτούτου των ΗΠA, Peter Herdich, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο αρχαιολογικός τουρισμός μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά στην Ελλάδα τονίζοντας, παράλληλα, ότι οι Αμερικανοί περνούν διπλάσιο χρόνο από τους Ευρωπαίους στις διακοπές τους και ξοδεύουν διπλάσια χρήματα.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top