Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προχωρεί η πρόταση για ενίσχυση της προβολής του τουρισμού από τα έσοδα visa

24 Δεκέμβριος 2012, 15:23

Η αναζήτηση πόρων για την προβολή του Τουρισμού παραμένει μείζον ζήτημα στη δύσκολη δημοσιονομική περίοδο που διανύουμε. Η πρόταση που υποβλήθηκε από ΣΕΤΕ και ΥΠΟΤ στον πρωθυπουργό για εξασφάλιση κονδυλίων από τα έσοδα των θεωρήσεων, εξετάζεται σοβαρά.

Όχι απλώς υπάρχει πρόταση προς την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μέρος των εσόδων από τις χορηγήσεις θεωρήσεων να διοχετεύεται υπέρ της προβολής του Ελληνικού Τουρισμού, αλλά η πρόταση αυτή εξετάζεται και πολύ σοβαρά και έχει και την πλήρη υποστήριξη του ίδιου του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ανέφερε την Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδης, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Tourism Lobby.

Όπως ανέφερε ο Α. Ανδρεάδης, η πρόταση συζητήθηκε εκτενώς και στη σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΞ, με συμμετοχή και των Προξένων από τις σημαντικότερες αγορές, εκτός Σένγκεν, οι οποίοι μάλιστα ήρθαν στην Αθήνα για αυτόν τον σκοπό με έξοδα του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, πέραν του θεσμικού δημοσιονομικού πλαισίου για την υλοποίησή της, αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειαστεί να υπάρξει μεγαλύτερο κόστος για τις θεωρήσεις - το οποίο είναι ήδη στο επίπεδο των 50 ευρώ, συν 20 ευρώ η χρέωση των Visa Centers- και στο πλαίσιο αυτό, μελετάται η πιθανότητα αύξησης του κόστους της visa πολλαπλών εισόδων (με ισχύ έως και πέντε χρόνια), η οποία σήμερα έχει το ίδιο κόστος με την απλή.

Ο κ. Ανδρεάδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη χθεσινή σύσκεψη - γίνεται για πρώτη φορά - και εκθείασε την “αλλαγή νοοτροπίας” που διαπιστώνεται ως προς το πως βλέπουν την υπόθεση θεωρήσεις οι ίδιοι οι Πρόξενοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν μιλούν πια για “επισκέπτες’ και για “τουρίστες” αλλά για... “πελάτες”!

Θυμίζουμε ότι η πρόταση τέθηκε στον πρωθυπουργό από κοινού από ον κ. Ανδρεάδη και την Ο. Κεφαλογιάννη, στη συνάντηση στο Μαξίμου, στην οποία είχαμε αναφερθεί εκτενώς, εδώ.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top