Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κομπίνα στον ΕΟΤ: Τα τελευταία σκηνικά πριν το πρώτο «φινάλε»

27 Δεκέμβριος 2012, 12:06

Αύριο στον ανακριτή αναμένεται η πρώτη «τελική πράξη» στην πολύκροτη υπόθεση που έχει αναστατώσει το σύμπαν, εντός και εκτός ΕΟΤ. Στο μεταξύ, έχουν αρχίσει οι εκατέρωθεν τοποθετήσεις και «βολές», αλλά τα βασικά ερωτήματα αναμένουν απάντηση.

Άλλη μία ανακεφαλαίωση για την πολύκροτη, πια, υπόθεση της κομπίνας που πήγε να στηθεί εις βάρος του ΕΟΤ. Κατ’ αρχάς η διαπίστωση ότι όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η εμπλοκή και μάλιστα σε «πρωταγωνιστικό» ρόλο του συμβούλου του πρώην γ.γ. θεωρείται βεβαία. Περιμένουμε να δούμε τι θα πει ο ίδιος αύριο στον ανακριτή.

Μετά, ήρθε η δήλωση Ν. Καραχάλιου, ο οποίος εξακολουθεί να βλέπει «πόλεμο εξόντωσης» εναντίον του επειδή, κατά την άποψή του, ήθελε να διερευνήσει το θέμα της λογιστικής «τρύπας» των 12 εκατ. ευρώ. Τη συγκεκριμένη υπόθεση της απάτης, την χαρακτηρίζει «σοβαρή», πλην «ερασιτεχνική» μπροστά «στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν αδιαφάνεια στον ΕΟΤ».

Το πρωί τοποθετήθηκε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Οργανισμού και έχει δύο ενδιαφέροντα σημεία η ανακοίνωση αυτή. Τον τρόπο συμπεριφοράς του συλληφθέντος συμβούλου, από πριν ακόμα προσληφθεί ως τέτοιος (είχαμε κάνει και εμείς κάποιες αναφορές τότε) που απαιτούσε πρόσβαση σε έγγραφα, αρχεία και διαδικασίες του Οργανισμού, η απαίτηση να γίνει αποδέκτης των κινήσεων των λογαριασμών (τα extre) και το «κομβικής» σημασίας θέμα για εμάς, ότι τα μπλοκ των επιταγών του παραδόθηκαν «κατόπιν ισχυρών πιέσεων της Διοίκησης».

Ανακεφαλαιώνοντας και εν αναμονή των απολογιών την Παρασκευή, έχουμε και λέμε:

  • Η εμπλοκή του συμβούλου του Ν. Καραχάλιου, Κ. Βασιλάκου, προκύπτει από τις μαρτυρίες των άλλων κατηγορούμενων.
  • Ένα ερώτημα προς διερεύνηση, είναι γιατί είχε τα μπλοκ των επιταγών στα χέρια του, με ποιου εντολή και γιατί χωρίς να υπάρχει κάποιο “πρωτόκολλο” παράδοσης-παραλαβής από τις οικονομικές υπηρεσίες.
  • Το αν το στέλεχος της επίμαχης επιταγής, κόπηκε μετά την παραλαβή των μπλοκ ή αν είχε κοπεί πριν.
  • Πώς και γιατί επελέγησαν οι επιχειρήσεις και τα πρόσωπα που οπισθογράφησαν την επιταγή.

Εμείς κρατάμε και σήμερα την επισήμανση ότι κάτι δεν μας πάει καλά σε όλο αυτό, καθώς η ειδική εικόνα που έχουμε παραπέμπει σε πολύ ερασιτεχνική δολοπλοκία.

Εκτός αν υπάρχει κάποιος χαμένος “κρίκος” στην όλη εξέλιξη που δεν γνωρίζουμε αυτήν τη στιγμή...

Κατά τα άλλα, το θέμα ξέφυγε από την ελληνική επικράτεια και συμπεριλαμβάνεται στη σημερινή ειδησεογραφία σε sites που ειδικεύονται στα διεθνή τουριστικά θέματα, όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτό...

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top