Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ψάχνει νέα 'στέγη' το Υπουργείο Τουρισμού

02 Ιανουάριος 2013, 13:17

Κάτι η θεώρηση ότι οι υπηρεσίες του τουρισμού μπορεί να συντονίζονται καλύτερα υπό κοινή στέγη, λίγο οι διαφωνίες με την ιδιοκτησία του κτηρίου της Λ. Αμαλίας και το μίσθωμα που παραμένει αρκετά υψηλό, το Υπουργείο Τουρισμού περνά τη διαδικασία αναζήτησης νέου κτιρίου σε φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ακούγεται καιρό τώρα, η αναζήτηση κτιρίου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Υπουργείου Τουρισμού και των φορέων του, αλλά τώρα περνάει στην πράξη. Σε πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση κτιρίου και ειδικότερα ενός κτιρίου ή περισσοτέρων κτηρίων σε συγκρότημα, κατά προτίμηση με δυνατότητα ενοποίησης ή γειτονικών κτηρίων, προχώρησε το ΥΠΟΤ.

Το προς ενοικίαση ακίνητο θα πρέπει να έχει χρήση επαγγελματικής στέγης (γραφείων), να βρίσκεται εντός της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών σε θέση όπου στεγάζονται και άλλες γραφειακές χρήσεις, να εξυπηρετείται ικανοποιητικά από μέσα μαζικής μεταφοράς (κυρίως σταθερής τροχιάς) και η θέση του να παρέχει δυνατότητα προβολής σε / από κύρια οδική αρτηρία.

Προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες του, το Υπουργείο Τουρισμού εξετάζει δύο εναλλακτικά σενάρια:

  • Κτίριο με εμβαδό 4.500 τ.μ. περίπου (+15%), μικτών γραφειακών χώρων κύριας χρήσης (εξαιρουμένων των κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατύσκαλων και κοινόχρηστων διαδρόμων), κατάλληλο για να στεγαστεί η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.
  • Κτίριο με εμβαδό 9.000 τ.μ. περίπου (+15%) %) μικτών γραφειακών χώρων κύριας χρήσης (εξαιρουμένων των κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατύσκαλων και κοινόχρηστων διαδρόμων), κατάλληλο για να συγκεντρωθούν και να στεγαστούν  όλες οι υπηρεσίες  του Υπουργείου.

Και στις δύο περιπτώσεις, το κτίριο πρέπει να έχει άμεσο φυσικό φωτισμό, όπως ορίζει ο κτιριοδομικός κανονισμός των κτιρίων με χρήση γραφεία, χώρους υγιεινής, αίθουσα συνάθροισης κοινού, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κ.λπ., αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους ανάλογους των ωφέλιμων τετραγωνικών μέτρων, Ηλεκτρομηχανολογικούς χώρους για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του (π.χ. υποσταθμός ΔΕΗ, Η/Ζ, γεννήτριες, UPS, shafts κ.ά.), χώρους στάθμευσης όσο το δυνατόν περισσότερους αναλόγως την περιοχή.

Στο δεύτερο σενάριο είναι προφανές ότι περιλαμβάνεται και ο ΕΟΤ...

Η προθεσμία για τις προσφορές λήγει τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top