Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

'Πωλητήριο' από την Εθνική για το Gerakina Beach

17 Ιανουάριος 2013, 11:04

Μία από τις ιστορικές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής, το Gerakina Beach, προσφέρει προς πώληση η Εθνική Τράπεζα. Το ξενοδοχιακό συγκρότημα βρίσκεται σε προνομιακή περιοχή της Σιθωνίας και κατά καιρούς είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Ελλήων και ξένων επενδυτών.

Σε διεθνή δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για τον ξενοδοχείο Gerakina Beach, στη Χαλκιδική προχώρησε η Εθνική Τράπεζα, με ελάχιστη προσφορά εκκίνησης τα 17 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 503 δωματίων- 955 κλινών και βρίσκεται σε έκταση περίπου 87 στρεμμάτων. Σύμφωνα με την πρόσκληση υποβολής προσφορών, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει εγγυητική επιστολή ίση με το 10% της ελάχιστης προσφοράς, ενώ η τράπεζα ενημερώνει ότι το ακίνητο διέπεται από νομικές, πολεοδομικές και λοιπές εκκρεμότητες, για τις οποίες οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν γνώση και να αναλάβουν πλήρως όλες τις απορρέουσες ευθύνες και υποχρεώσεις, με ταυτόχρονη απαλλαγή της ΕΤΕ, πριν από την υπογραφή του σχετικού αγοραπωλητήριου συμβολαίου.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η εξόφληση του τιμήματος στο οποίο θα κατοχυρωθεί -εφόσον κατοχυρωθεί- ο διαγωνισμός μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

  • Με προθεσμιακό διακανονισμό, με καταβολή του 40% του συνόλου του τιμήματος και τμηματική εξόφληση του υπόλοιπου σε έξι χρόνια, με ετήσιες, εξαμηνιαίες, τριμηνιαίες ή μηνιαίες δόσεις, με κυμαινόμενο επιτόκιο που θα ισχύει στην Εθνική κατά την ημέρα υπογραφής της πώλησης.
  • Από το προιόν δανείου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σε ποσοστό έως και 75% του τιμήματος πώλησης και το υπόλοιπο σε μετρητά.
  • Με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) μέσω της “Εθνική Leasing” ή άλλης εταιρείας.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 5 Φεβρουαρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι.  

Tο Gerakina Beach, τριών αστέρων, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968 και αποτέλεσε μία από τις πρώτες ξενοδοχειακές μονάδες ανάλογου μεγέθους στη Χαλκιδική.

Πέρασε στον πλήρη έλεγχο της τράπεζας πριν από έναν χρόνο, ύστερα από δικαστική διένεξη με την εταιρεία που το είχε εκμισθώσει, λόγω μεγάλων οφειλών από μισθώματα.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top