Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Κατάρ: Μεγάλο ενδιαφέρον για Ελλάδα αλλά και δύσκολες απαιτήσεις

30 Ιανουάριος 2013, 15:35

Κάποιοι το είχαν επισημάνει από την αρχή και επέμαναν ότι η αποστολή στο Κατάρ, δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε ο δρόμος για την προσέλκυση επενδύσεων στρωμένος με 'ροδοπέταλα'. Οι Καταριανοί έχουν ενδιαφέρον αλλά έχουν και απαιτήσεις, ορισμένες μάλλον δύσκολες. Προς το παρόν, εντονότερο ενδιαφέρον από όσα γνωρίζαμε, προέκυψε για αεροδρόμια και μαρίνες. Και αποκαλύπτουμε και τι έχει μεγάλη εντύπωση στον πρωθυπουργό του Κατάρ...

Έχουμε και τις πρώτες αναφορές από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ. Το κλίμα είναι αρκετά θετικό, οι συζητήσεις ουσιαστικές και αυτό που μας κάνει εντύπωση από όλα μας μεταφέρουν είναι ότι η ελληνική αποστολή κρατά μία στάση “αξιοπρεπή και σοβαρή”, κρατώντας τις ισορροπίες μεταξύ της εκδήλου και προφανεστάτης ανάγκης για επενδύσεις που έχουμε ως χώρα, αλλά σε ένα πλαίσιο τήρησης κάποιων βασικών προυποθέσεων και προσχημάτων.

Από αυτά που καταλαβαίνουμε και σε δική μας απόδοση, η στάση της ελληνικής πλευράς είναι ότι βεβαίως και θέλουμε επενδύσεις και δουλειές, αλλά όχι και… με “ξεβράκωμα”!

Αυτό, αν είναι όντως έτσι, έχει και θετική και αρνητική πλευρά. Διότι ξέρουμε ότι υπάρχει μία αντίληψη από την πλευρά των Αράβων για τις διαγωνιστικές διαδικασίες και τις διακρατικές συμφωνίες και άλλα παρεμφερή θέματα. Αλλά ειδικά σε περιουσία του Δημοσίου, τα πράγματα δεν είναι και δεν μπορούν να γίνουν και τόσο εύκολα.

Και επ’αυτού, επανερχόμαστε και στις επισημάνσεις που κάναμε προχθές.

Στα πιο “δικά” μας, όπως είπαμε συμμετοχές με ενδιαφέρον σε τουρισμό - πλην φυσικά της υπουργού μας - είναι εκείνες του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, του Ευτύχη Βασιλάκη και σήμερα προσθέτουμε και τον Χ. Ιωάννου, που μπορεί να βρίσκεται εκεί με core business τις κατασκευές, έχει όμως και σημαντικά συμφέροντα στον τουρισμό.

Ενδιαφέρον εντονότερο από πλευράς Εμιράτων άρχισε να εκδηλώνεται για τα  αεροδρόμια, τα μεγάλα περιφερειακά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας, ξεκίνησε και μία συζήτηση και για το “Ελ. Βενιζέλος”. Εξέλιξη που δεν είχε μπει σε διαδικασία συζήτησης, έστω, μέχρι τώρα.

Σε υποδομές, σημαντικό ενδιαφέρον υπάρχει και για μαρίνες.

Θέμα συζήτησης, πάντως, από την πρώτη μέρα, στην ελληνική αποστολή ήταν τα σχόλια και τα εγκώμια του σείχη Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani και πρωθυπουργού του Εμιράτου για το Costa Navarino.Έλεγε στους πάντες ότι έχει το σκάφος του στην Ελλάδα και κάποια στιγμή είχε επισκεφθεί το συγκρότημα για να γευματίσει και τον... κέρασαν!

Και όπως μας μετέφεραν, το έλεγε με τέτοιο τρόπο που έδειχνε ότι του είχε κάνει πραγματικά τρομερή εντύπωση!

Ε... σειρά του, τώρα!

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top