Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςTourism LobbyΥΠΟΤ: Πως κατανέμονται οι αρμοδιότητες του ΟΤΕΚ

ΥΠΟΤ: Πως κατανέμονται οι αρμοδιότητες του ΟΤΕΚ

Με κατανομή αρμοδιοτήτων στις Διευθύνσεις του Υπουργείου Τουρισμού ολοκληρώνεται το σχέδιο ενσωμάτωσης του ΟΤΕΚ στη διοικητική δομή του ΥΠΟΤ, πέραν φυσικά των προβλεπόμενων στο υπό προώθηση νομοσχέδιο για τη σύσταση Διεύθυνσης Τουριστικής Εκπαίδευσης που θα υπάγεται στην αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής και Οικονομικής και Διοικητικής Οργάνωσης.

Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Ό. Κεφαλογιάννη, ορίζονται οι παρακάτω οργανικές μονάδες του Υπουργείου Τουρισμού ως αρμόδιες για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του καταργηθέντος ΟΤΕΚ, ως εξής:

Διεύθυνση Διοικητικού
Το Τμήμα Οργάνωσης Προσωπικού ορίζεται αρμόδιο για:
α) Θέματα υπηρεσιακής κατάστασης και εξέλιξης του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού των εκπαιδευτικών μονάδων οι οποίες σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2β του άρθρου 4 του Ν.4109/2013, αποτελούν περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου.

β) Τις διαδικασίες πρόσληψης και καταγγελίας συμβάσεων εποχικού προσωπικού των Εκπαιδευτικών μονάδων και του προσωπικού των τμημάτων μετεκπαίδευσης του Ν.1077/1980.

Το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας ορίζεται αρμόδιο για τα θέματα σχετικά με την επισκευή, συντήρηση, φύλαξη και καθαρισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων των ως άνω εκπαιδευτικών μονάδων.  

Διεύθυνση Οικονομικού
Το Τμήμα Μισθοδοσίας και Εκκαθάρισης Δαπανών, ορίζεται αρμόδιο για τα θέματα σχετικά με τη μισθοδοσία του πάσης φύσεως προσωπικού των Εκπαιδευτικών μονάδων του καταργηθέντος ΟΤΕΚ.

To Τμήμα Συμβάσεων – Προμηθειών και Περιουσίας, ορίζεται αρμόδιο για τις πάσης φύσεως προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών των ως άνω Εκπαιδευτικών μονάδων και γενικότερα όλα τα θέματα οικονομικής λειτουργίας των περιφερειακών Υπηρεσιών.

Διεύθυνση Τουριστικής Πολιτικής και Συντονισμού
Το Τμήμα Εποπτείας Ν.Π.Δ.Δ και ΑΕ, ορίζεται αρμόδιο για τα θέματα εισαγωγής, φοίτησης, μεταγραφής, διαγραφής, επανεγγραφής, κατάταξης, τίτλων αποφοίτησης, προγραμμάτων σπουδών, πρακτικής άσκησης και κάθε άλλο συναφές θέμα για τις Ανώτερες Σχολές, τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ), τα Ινστιτούτα επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) και τις Σχολές Ξεναγών.

Το Τμήμα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ορίζεται αρμόδιο για:
α) Την υλοποίηση των ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης αρχαιολόγων και ιστορικών στο επάγγελμα του Ξεναγού. β) Την υλοποίηση προγραμμάτων του Ν.1077/1980 (ΦΕΚ 225/Α) όπως συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν.3105/2003 (ΦΕΚ 29/Α), πλην όσων έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Διεύθυνση Τουριστικών Επενδύσεων
Το Τμήμα Επιχειρησιακών προγραμμάτων, ορίζεται αρμόδιο για την υλοποίηση προγραμμάτων του πρώην ΟΤΕΚ που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, για μετεκπαίδευση εργαζομένων.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024