Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Context Travel: 'Greek Crisis' περίπατος στην Αθήνα

14 Φεβρουάριος 2013, 11:37

Βασικό συστατικό του τουρισμού είναι η προσαρμογή και η αξιοποίηση κάθε κατάστασης. Και όταν αυτό γίνεται επαγγελματικά και εξειδικευμένα, δημιουργείται προϊόν και υπηρεσία από ο,τιδήποτε, παντού.

Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, το συζητάγαμε ως αστείο στους τουριστικούς κύκλους τους οποίους συναναστρεφόμαστε. Το να διαμορφωθεί μία... ειδική μορφή τουρισμού με αφορμή τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τα επεισόδια στην Αθήνα. Αλλά πάντα η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο δημιουργική φαντασία. Ένα από τα πιο σοβαρά και εξειδικευμένα σε τουρισμό πόλεων και θεματικά tours, τουριστικά γραφεία των ΗΠΑ, το Contex Travel, διαφημίζει πλέον ένα τρίωρο tour σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας το οποίο αποκαλεί Greek Crisis walk!

Κατά τη διάρκεια του οποίου, οι συμμετέχοντες συνοδεία οικονομολόγου και άλλων ειδικών, επισκεπτονται σημειολογικά επιλεγμένους χώρους της πόλης, την Πλατεία Συντάγματος, την Παλιά Βουλή, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Παλιό Χρηματιστήριο κ.α. και τους γίνεται μία απλουστευμένη - ή απολύτως εξειδικευμένη, ανάλογα με το επίπεδο και τα ενδιαφέροντα των μελών του group - ενημέρωση για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, για τους τρόπους που αντιδρούν οι Έλληνες, για τις διαδηλώσεις, για τους Αγανακτισμένους, για τις πτωχεύσεις της ελληνικής οικονομίας τον τελευταίο αιώνα, τη “φούσκα” του Χρηματιστηρίου, μέχρι και για φαινόμενα όπως η “Χρυσή Αυγή”!!!

Το διαβάζουμε και το ξαναδιαβάζουμε και πραγματικά εντυπωσιαζόμαστε με την πληρότητα και τη λεπτομέρεια του σκεπτικού!

Πριν από λίγες μέρες, μας έλεγαν και τα παιδιά του Athens Convention Bureau ότι τους είχε έρθει ένα αίτημα από δύο Αμερικανούς που ήθελαν να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν διαδηλώσεις (!) και σκεφτόμαστε ότι, τελικά, ο τουρισμός είναι μεγάλη υπόθεση!

Μεγάλη υπόθεση...

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top