Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Οι Τουριστικές Εκθέσεις του 2013

14 Φεβρουάριος 2013, 12:15

Το TravelDailyNews παρουσιάζει το πληρέστερο ημερολόγιο τουριστικών εκθέσεων από όλο τον κόσμο για το 2013. Περιλαμβάνονται εκθέσεις που απευθύνονται είτε στους επαγγελματίες (B2B) είτε στους καταναλωτές (B2C) και αφορούν σε όλους τις μορφές τουρισμού και όλους τους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας.

Οι εκθέσεις πάντοτε αποτελούσαν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία αν όχι το σημαντικότερο για διενέργεια πωλήσεων, επαφών, ενημέρωσης, γνώσης και γενικότερα τη δημιουργία ευκαιριών για νέες δουλειές και συνεργασίες.

Για πολλά χρόνια οι μεγαλύτερες από αυτές χαρακτηρίζονταν ως το βαρόμετρο ή το χρηματιστήριο του τουρισμού όπου ολόκληρη η τουριστική χρονιά εξαρτιώταν από τα μηνύματα της εκάστοτε έκθεσης.

Η αποτελεσματικότητα των εκθέσεων σήμερα για “business” έχει αρχίσει να αμφισβητείται και αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι αφ’ ενός ο αριθμός τους έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και αφ’ ετέρου η ραγδαία ανάπτυξη του internet έδωσε νέες δυνατότητες στους επαγγελματίες για επικοινωνία με τα κοινά στόχους που τους ενδιαφέρουν.

Επιπλέον, νέες μορφές B2B συναντήσεων έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς σε όλες τις χώρες. Τα B2B workshops και roadshows με προκαθορισμένα ραντεβού των “sellers” με επιλεγμένους “buyers” προσφέρουν καλύτερο ROI (Return on Investment) και στα δύο μέρη με πολύ λιγότερα κόστη συμμετοχής από ότι οι παραδοσιακού τύπου εκθέσεις.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι πως επιλέγει κανείς τις εκθέσεις που πρέπει να πάει για να μειώσει όσο το δυνατόν το ρίσκο του, καθώς και σε αυτές που τελικά θα πάει πως μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα από τη συμμετοχή του.

Στο TravelDailyNews για να βοηθήσουμε σε αυτή την επιλογή, πέραν από το όσο το δυνατόν πιο πλήρες ημερολόγιο που συγκροτήσαμε για σας, σας παρέχουμε και μία σειρά από εργαλεία και πληροφορίες που θα συμβάλλουν στην έρευνά σας και στην αποτελεσματικότητα της συμμετοχής σας.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top