Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςTourism LobbyFTI: Head of product & contracting ο G. Eden

FTI: Head of product & contracting ο G. Eden

Η αιφνίδια αποχώρησή του από τον TUI πέρυσι ήταν το θεμα συζήτησης επί μακρόν και στην ελληνικη ξενοδοχειακή αγορά. Σήμερα, ο Gero Eden επιστρέφει με θέση- κλειδί στον γερμανικό τουριστικό οργανισμό FTI, ο οποίος ακολουθεί ένα πολύ δυναμικό σχέδιο επέκτασης.

Αναμοχλεύοντας λίγο τις διεθνείς μας επαφές, πέσαμε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ένας παλιός γνώριμος πολλών ελλήνων ξενοδόχων επιστρέφει δριμύτερος στην αγορά, από νέα θέση, αυτήν τη φορά εκπροσωπώντας τον δυναμικά αναπτυσσόμενο γερμανικό τουριστικό οργανισμό FTI. O Gero Eden, που αποχώρησε μάλλον απρόσμενα και αιφνιδιαστικά πέρυσι τον Ιούνιο από τη θέση του ως General Manager, Product Management Greece, Cyprus, Bulgaria & Romania του TUI Γερμανίας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναλαμβάνει από σήμερα, Head of product & contracting στον Όμιλο FTI για πολλά από τα brands του tour operator και σε ευρύ φάσμα προορισμών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο Eden, είχε ακολουθήσει μία ιδιαίτερα δυναμική και ευέλικτη πολιτική ως προς τις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και είχε προχωρήσει σε κινήσεις που είχαν συζητηθεί δεόντως στο γενικότερο πλαίσιο των σχέσεων και των συνεργασών του TUI Γερμανίας με ελληνικά ξενοδοχεία και προορισμούς.

Εκεί εστιάστηκαν και οι “τριβές” που προέκυψαν με στελέχη της διοίκησης του TUI και οδήγησαν σε μία διαμάχη που ολοκληρώθηκε προ ολίγου καιρού.

Η ένταξή του σε θέση-κλειδί στον FTI, προκαλεί, ήδη, μεγάλο ενδιαφέρον και συζητήσεις και στη γερμανική τουριστική αγορά. Άλλωστε, ο FTI είναι από τους τουριστικούς οργανισμούς της Γερμανίας που συχνά απασχολεί την τουριστική αγορά λόγω των “ανορθόδοξων” πολιτικών πωλήσεων και της επιχειρηματικής λογικής που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τα στελέχη του, περιμένει “αξιόλογη αύξηση της ζήτησης” για τη χώρα μας την ερχόμενη περίοδο. Και προχώρησε σε έως και 55% αύξηση της δυναμικότητάς του για Ελλάδα και ειδικά για Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα, σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους tour operators της Γερμανίας που έχουν περιορίσει τον αριθμό θέσεων που δέσμευσαν ή τον αριθμό των πακέτων που θα διαθέσουν.

Στα σχέδια του FTI για τη χώρα μας, περιλαμβάνονται νέες πτήσεις και συμφωνίες με την Sun Express, αλλά και την Aegean.

Ο tour operator, που φέτος γιορτάζει και τα 30 χρόνια του, κατέγραψε αύξηση των εσόδων του κατά 29% πέρυσι, φθάοντας το 1,8 δισ. ευρώ. Μέρος της αύξησης αυτής αποδίδεται στις εξαγορές της youtravel και της γαλλικής Starter.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024