Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έρευνα UK Post Office: Η Ισπανία δελεάζει τις... 'τσέπες' των Βρετανών

22 Φεβρουάριος 2013, 13:24

Ισπανία, Σρι Λάνκα και Τσεχία, προσφέρουν το καλύτερο value for money τη φετινή περίοδο για τους Βρετανούς, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα Holiday Cost Barometer των Βρετανικών Ταχυδρομείων. Η Ελλάδα μας, μέσα στην δεκαπεντάδα...

Στη 14η θέση μεταξύ των προορισμών διακοπών που έχουν το μικρότερο κόστος για τους Βρετανούς τουρίστες κατατάσσει την Ελλάδα η φετινή ετήσια έρευνα των Βρετανικών Ταχυδρομείων, Holiday Cost Barometer. Η έρευνα διενεργείται σε 42 προορισμούς βάσει του κόστους συγκεκριμένων προιόντων και υπηρεσιών σε στερλίνες.

Στην έρευνα του 2013, η Ισπανία και η Σρι Λάνκα ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις, προσφέροντας το καλύτερο κόστος και με μείωση τιμών για την Ισπανία, η οποία εκτόπισε την περυσινή πρώτη, Βουλγαρία. Η οποία υποχώρησε στην έκτη θέση λόγω αύξησης του κόστους, ενώ μία θέση έχασε και η Πορτογαλία, επίσης λόγω αύξησης τιμών.Η χώρα μας βρίσκεται στην 14η θέση με μείωση τιμών, μετά την Αίγυπτο και πριν την Γκάμπια.

Η Τουρκία εμφανίζει μείωση τιμών και επανήλθε στην πρώτη δεκάδα, στη δέκατη θέση, καθώς όπως επισημαίνεται στην έρευνα, οι τιμές - βοηθούσης και της ισοτιμίας στερλίνας- τουρκική λίρας -υποχώρησαν κατά 16% τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Μεγάλη μείωση κόστους εμφανίζει η Αίγυπτος, της τάξης του 20%, με αποτέλεσμα να ανέβει στην 13η θέση.

Θυμίζουμε ότι η έρευνα παρακολουθεί τις τιμές οκτώ προιόντων και υπηρεσιών σε τουριστικά θέρετρα, μεταξύ των οποίων, ένα γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα, αντιηλιακή κρέμα, ένα πακέτο τσιγάρα Malboro, μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό 1,5 λίτρου, ένα καφές, μία μπύρα κ.λπ.

Holiday Money Report Barometer 2013

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top