Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςTourism LobbyΈρευνα UK Post Office: Η Ισπανία δελεάζει τις… 'τσέπες' των Βρετανών

Έρευνα UK Post Office: Η Ισπανία δελεάζει τις… 'τσέπες' των Βρετανών

Ισπανία, Σρι Λάνκα και Τσεχία, προσφέρουν το καλύτερο value for money τη φετινή περίοδο για τους Βρετανούς, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα Holiday Cost Barometer των Βρετανικών Ταχυδρομείων. Η Ελλάδα μας, μέσα στην δεκαπεντάδα…

Στη 14η θέση μεταξύ των προορισμών διακοπών που έχουν το μικρότερο κόστος για τους Βρετανούς τουρίστες κατατάσσει την Ελλάδα η φετινή ετήσια έρευνα των Βρετανικών Ταχυδρομείων, Holiday Cost Barometer. Η έρευνα διενεργείται σε 42 προορισμούς βάσει του κόστους συγκεκριμένων προιόντων και υπηρεσιών σε στερλίνες.

Στην έρευνα του 2013, η Ισπανία και η Σρι Λάνκα ανέβηκαν στις πρώτες θέσεις, προσφέροντας το καλύτερο κόστος και με μείωση τιμών για την Ισπανία, η οποία εκτόπισε την περυσινή πρώτη, Βουλγαρία. Η οποία υποχώρησε στην έκτη θέση λόγω αύξησης του κόστους, ενώ μία θέση έχασε και η Πορτογαλία, επίσης λόγω αύξησης τιμών.

Η χώρα μας βρίσκεται στην 14η θέση με μείωση τιμών, μετά την Αίγυπτο και πριν την Γκάμπια.

Η Τουρκία εμφανίζει μείωση τιμών και επανήλθε στην πρώτη δεκάδα, στη δέκατη θέση, καθώς όπως επισημαίνεται στην έρευνα, οι τιμές – βοηθούσης και της ισοτιμίας στερλίνας- τουρκική λίρας -υποχώρησαν κατά 16% τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Μεγάλη μείωση κόστους εμφανίζει η Αίγυπτος, της τάξης του 20%, με αποτέλεσμα να ανέβει στην 13η θέση.

Θυμίζουμε ότι η έρευνα παρακολουθεί τις τιμές οκτώ προιόντων και υπηρεσιών σε τουριστικά θέρετρα, μεταξύ των οποίων, ένα γεύμα τριών πιάτων για δύο άτομα, αντιηλιακή κρέμα, ένα πακέτο τσιγάρα Malboro, μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό 1,5 λίτρου, ένα καφές, μία μπύρα κ.λπ.

Holiday Money Report Barometer 2013

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024