Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τι κάνει η Ισπανία για τους Ρώσους

26 Φεβρουάριος 2013, 12:45

Σύστημα, στόχους και οργάνωση τόσο από πλευράς κράτους όσο και από πλευράς αγοράς. Έτσι διπλασίασαν τον αριθμό των Ρώσων τουριστών στη χώρα τους οι Ισπανοί, ξεπερνώντας κατά πολύ το ένα εκατομμύριο και συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Ξεπέρασαν το 1,2 εκατ. οι Ρώσοι που επισκέφθηκαν την Ισπανία το 2012, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 40% σε σύγκριση με το 2011 ενώ ο αριθμός των αφίξεων διπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2010, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού της χώρας. Οι Ισπανοί αξιωματούχοι αποδίδουν την αλματώδη αύξηση σε σειρά παραγόντων, όπως η αύξηση του αιρθμού των απευθείας πτήσεων προς την Ισπανία, στην απλούστευση και επίσπευση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων και στον υψηλό βαθμό κάλυψης της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει στη Ρωσία για ισπανικούς προορισμούς.

Επιπρόσθετα, σημαντικό ρόλο παίζει και η προσαρμογή των ισπανικών επιχειρήσεων τους δημοφιλείς για τους Ρώσους προορισμούς, με ρωσόφωνο προσωπικό, μενού, ενημερωτικά φυλλάδια και καταλόγους γραμμένους και στα ρωσικά.

Περισσότεροι από τους μισούς Ρώσους στην Ισπανία, προτίμησαν την Καταλονία, ενώ όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία, μολονότι οι Ρώσοι τουρίστες αντιπροσωπεύουν το 2,1% του συνόλου των επισκεπτών της χώρας, είναι μακράν οι επισκέπτες με τις υψηλότερες δαπάνες.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι Ρώσοι δαπανούν κατά μέσο όρο 159 ευρώ την ημέρα στην Ισπανία, 47%(!) περισσότερο από τη μέση δαπάνη των 108 ευρώ και ιλιγγιωδώς υψηλότερη από τα 93 ευρώ που δαπανούν οι Βρετανοί, η μεγαλύτερη αγορά για την Ισπανία.

Απλά πράγματα...

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top