Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςTourism LobbyΠρος το Χρηματιστήριο, ξανά, η Pegasus Airlines

Προς το Χρηματιστήριο, ξανά, η Pegasus Airlines

Είναι άλλο ένα παράδειγμα της αλματώδους ανάπτυξης του τομέα αερομεταφορών στην Τουρκία, σε αυτήν την περίπτωση δε από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα. Η Pegasus, γνωστή τελευταία και σε ελληνικούς προορισμούς, αναπτύσσεται και προφανώς χρειάζεται και 'φρέσκα' κεφάλαια.

Έτοιμη να απευθυνθεί ξανά στο ευρύ επενδυτικό κοινό με εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο είναι η δυναμικά αναπτυσσόμενη Pegasus Airlines, η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της γείτονος. Σύμφωνα με στελέχη της, έχει υποβάλει ήδη σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Τουρκίας και η σχετική προσφορά των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του έτους ή στις αρχές του επόμενου.

Τα σχέδια της εταιρείας, που μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο προχώρησε στη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών που έγινε ποτέ στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας της Τουρκίας για 100 Airbus, ήταν να γίνει η κίνηση αυτή νωρίτερα –πάλι είχε εκκινήσει τη διαδικασία τον Φεβρουάριο του 2011- αλλά κρίθηκε ότι θα έπρεπε να αναβληθεί λόγω της διεθνούς κρίσης και του επιδεινώμενου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί 40 αεροσκάφη, πετάει σε 62 προορισμούς σε 26 χώρες και φυσικά έχει μεγάλα σχέδια και για την Ελλάδα.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024