Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προς το Χρηματιστήριο, ξανά, η Pegasus Airlines

27 Φεβρουάριος 2013, 10:18

Είναι άλλο ένα παράδειγμα της αλματώδους ανάπτυξης του τομέα αερομεταφορών στην Τουρκία, σε αυτήν την περίπτωση δε από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα. Η Pegasus, γνωστή τελευταία και σε ελληνικούς προορισμούς, αναπτύσσεται και προφανώς χρειάζεται και 'φρέσκα' κεφάλαια.

Έτοιμη να απευθυνθεί ξανά στο ευρύ επενδυτικό κοινό με εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο είναι η δυναμικά αναπτυσσόμενη Pegasus Airlines, η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της γείτονος. Σύμφωνα με στελέχη της, έχει υποβάλει ήδη σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Τουρκίας και η σχετική προσφορά των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του έτους ή στις αρχές του επόμενου.

Τα σχέδια της εταιρείας, που μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο προχώρησε στη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών που έγινε ποτέ στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας της Τουρκίας για 100 Airbus, ήταν να γίνει η κίνηση αυτή νωρίτερα –πάλι είχε εκκινήσει τη διαδικασία τον Φεβρουάριο του 2011- αλλά κρίθηκε ότι θα έπρεπε να αναβληθεί λόγω της διεθνούς κρίσης και του επιδεινώμενου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί 40 αεροσκάφη, πετάει σε 62 προορισμούς σε 26 χώρες και φυσικά έχει μεγάλα σχέδια και για την Ελλάδα.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top