Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δύο ομολογιακά, μία μεταγραφή και ένα σοβαρό πρόβλημα για την Dolphin Capital

19 Μάρτιος 2013, 11:04

Στη σύναψη ενός δανείου για χρηματοδότηση νέων επενδύσεων και ενός για αναχρηματοδότηση, εν μέρει, υφιστάμενου, προχώρησε η Dolphin Capital, η οποία ενέταξε στο δ.σ. της και πρώην στέλεχος της Goldman Sachs. Από την άλλη πλευρά, σοβαρή εμπλοκή έχει προκύψει στην υλοποίηση της επένδυσης στις Νηές Μαγνησίας.

H Dolphin Capital ανακοίνωσε την έκδοση δυο Μετατρέψιμων Ομολογιακών Δανείων πενταετούς διάρκειας ύψους 50 εκατ. ευρώ και 30 εκατ. δολ. ΗΠΑ. Το πρώτο, με επιτόκιο 5,5%, είναι μετατρέψιμο σε κοινές μετοχές της Dolphin Capital Investors με τιμή μετατροπής 0.50 της λίρας ανά μετοχή και σκοπό έχει να χρηματοδοτήσει καινούργιες επενδύσεις.

Το δεύτερο, με επιτόκιο 7%, είναι μετατρέψιμο σε μετοχές της Dolphin Capital με τιμή £0.45 ανά μετοχή και σκοπό έχει την εν μέρει αναχρηματοδότηση υφιστάμενου ομολογιακού δανείου.

Η κάλυψη και των δύο ανωτέρω ομολογιακών δανείων είναι εγγυημένη από τους στρατηγικούς επενδυτές Third Point LLC και Monarch Advisors LP που έχουν έδρα την Νέα Υόρκη και διαχειρίζονται κεφάλαια αξίας περίπου 12 δισ. δολ. και 5 δισ. δολ. αντίστοιχα.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Dolphin διατηρεί τη διακριτική ευχέρεια να διαθέσει μέχρι 23 εκατ. ευρώ από  τις oμολογίες σε ευρώ και μέχρι 14 εκατ. δολ. από τις Ομολογίες σε δολάρια σε υφιστάμενους μετόχους της Dolphin, αλλά και νέους επενδυτές.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο κ. David B. Heller αποτελεί νέο μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Ο κ. Heller διαθέτει πολυετή προϋπηρεσία στην Goldman Sachs όπου διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος αγοραπωλησίας μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο (Global Head of Equity Trading) έως τον Μάρτιο του 2012. Έκτοτε δραστηριοποιείται ως ιδιώτης επενδυτής με συμμετοχές σε σημαντικές επιχειρήσεις, όπως, μεταξύ άλλων, τους Philadelphia 76ers και το Τhe Standard East Village Hotel.Εκτός Ελλάδας, η Dolphin  Capital ξεκίνησε την κατασκευή του Playa Grande Aman Resort & Golf Course στη Δομινικανή Δημοκρατία σε μια επίσημη τελετή θεμελίωσης όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της χώρας Danilo Medina, ο υπουργός Τουρισμού Francisco Javier Garcia, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Aman Resorts, Adrian Zecha και ο Rees Jones, ο σχεδιαστής του γηπέδου γκολφ.

Για τα project της εταιρείας στην Ελλάδα, ως γνωστόν, η επένδυση στην Κέα προχωρεί κανονικά και τα άλλα δύο σχέδια στην ανατολική Κρήτη είναι και αυτά στις διαδικασίες αδειοδοτήσεων.

Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με το project Lavender Bay, στις Νηές Μαγνησίας, κοντά στον Βόλο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό δημόσιο στρέφεται εναντίον της Μητρόπολης Δημητριάδος για μεγάλο μέρος της προς αξιοποίηση έκταση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Εοδικότερα το ελληνικό δημόσιο, εκπροσωπούμενο από το υπουργείο Οικονομικών και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη γη που εκμισθώθηκε, η οποία συζητήθηκε στις αρχές Μαρτίου.

Όπως υποστηρίσει η πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου, από την έρευνα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης, προκύπτει ότι από τα συμβόλαια που υπέγραψε η Golfing Developers ΑΕ με την Μητρόπολη (συμβάσεις μίσθωσης αγρών και αγοροπωλησίας ακινήτων) διαπιστώνεται ότι ενώ το συμβόλαιο περιγράφει και αναφέρεται σε έκταση εμβαδού 1.358 στρεμμάτων, στα παραπάνω συμβόλαια η έκταση ανέρχεται σε 2.903,62 στρ. Δηλαδή η Μητρόπολη πούλησε ή μίσθωσε 1.545,6 στρέμ. παραπάνω από ό,τι αναφέρεται στο συμβόλαιό της.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top