Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΠΥΤ ΕΟΤ: Δε θα ισχύσει το σχέδιο του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης

26 Μάρτιος 2013, 15:03

Δεν έχει τη συναίνεση και έγκριση του ΥΠΟΤ το σχέδιο του ΥΠΕΣΔΔΑ για την αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΕΟΤ, όπως αυτό εμφανίστηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Και θα προωθηθούν τελικά οι προτάσεις του ΥΠΟΤ, όπως σαναφέρουν οχετικές πληροφορίες...

Βρήκαμε την ευκαιρία να μάθουμε λίγα περισσότερα για το φλέγον θέμα των ημερών, τις ΠΥΤ του ΕΟΤ. Όπως μας διεμήνυσε σημαντική πηγή μας, το σχέδιο που εμφανίστηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης και το οποίο έχει ξεσηκώσει πανελλαδικά θύελλα αντιδράσεων και διμαρτυριών δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από το Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο κατανοεί και επισημαίνε από την πλευρά του τις επιπλοκές και τις συνέπειες που θα είχε μία τέτοια κατανομή, με βάση τις περιφέρειες αποκεντρωμένης διοίκησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, το σχέδιο προωθήθηκε επειδή στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου δεν ήταν δυνατόν να παρίσταται η υπουργός Τουρισμού Ό. Κεφαλογιάννη λόγω ασθενείας. Επομένως δεν έχει την συναίνεση και έγκρισή της.

Το θέμα των ΠΥΤ παραμένει ανοικτό και αυτό που όλοι είδαμε δεν θα ισχύσει. Οι όποιες αλλαγές στις ΠΥΤ θα βασιστούν στις εισηγήσεις του ΥΠΟΤ, προφανώς προς το καλύτερο για την τουριστική αγορά και περιμένουμε να τις δούμε σε πιο οριστική μορφή και ως προς το που τελικά θα υπάγονται.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες αλλαγές που πάλι προβλέπει το σχέδιο-πρόταση του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι θα υπάρξουν και εκεί τροποποιήσεις ως προς τις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες του ΕΟΤ που θα μεταφερθούν στο ΥΠΟΤ, αλλά όπως έχουμε επισημάνει, αλλαγές θα υπάρξουν και δεν θα είναι περιορισμένες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΤ, το οποίο θα προωθηθεί στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής σύντομα, θα προβλέπεται μόνον η μεταφορά στο ΥΠΟΤ της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Επενδύσεων.

Οι υπόλοιπες αλλαγές στο σχήμα, θα περιληφθούν στο Π.Δ. που ετοιμάζει το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης με τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων, το οποίο θα ακολουθήσει αργότερα.

Ως εκ του τούτου, παραμένουμε και εμείς σε επιφυλακή...

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top