Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προβληματισμός από τις ταξιδιωτικές συμβουλές του Foreign Office

28 Μάρτιος 2013, 10:36

Για τη χώρα μας υπογραμμίζεται και αναδεικνύεται το ζήτημα των απεργιών και των διαδηλώσεων, αλλά διαφορετική προσέγγιση ακουλουθούν οι Βρετανοί για ανταγωνιστικές χώρες με παρόμοια προβλήματα, π.χ. Ισπανία, όπου ως κύριο θέμα προβάλλονται οι πτώσεις από μπαλκόνια!

Με προβληματισμό, σίγουρα, αλλά ίσως και με κάποια έκπληξη, αντιδρά ο τουριστικός κόσμος στην επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών συμβουλών για την Ελλάδα στην οποία προχώρησε χθες το Foreign Office. Οι Βρετανοί λένε ότι γίνονται συχνά απεργίες στην Ελλάδα, που αρκετές φορές δεν ανακοινώνονται έγκαιρα και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις δημόσιες μεταφορές, εντός και εκτός της χώρας, αναφέροντας ως παραδείγματα λιμάνια και αεροδρόμια.

Όπως επισημαίνεται, διαδηλώσεις γίνονται συχνά στο κέντρο της Αθήνας αλλά έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις και περιοχές. Το Foreign Office συμβουλεύει τους Βρετανούς που θα βρεθούν στην Ελλάδα να αποφεύγουν όλες τις διαδηλώσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών σαφαλείας.

Στις πιο αναλυτικές οδηγίες - πάντοτε προσεκτικά γραμμένες μέχρι γράμματος, βεβαίως- προσδιορίζει ότι στην Αθήνα οι περισσότερες διαδηλώσεις γίνονται στην Πλατεία Συντάγματος και παραθέτει και κάποιες μέρες που “κατά παράδοση” γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως Πρωτομαγιά, 17 Νοεμβρίου, 6 Δεκεμβρίου.

Μία πηγή προβληματισμού, είναι η χρονική στιγμή της επικαιροποίησης σε συνδυασμό με την έντονη έμφαση σε απεργίες και διαδηλώσεις, ενώ είναι σαφές ότι η κατάσταση σήμερα δεν είναι αυτή που επικρατούσε πέρυσι.

Και όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει τουριστικός παράγων, υπάρχει και μία αποχρώσα ένδειξη διαφορετικής μεταχείρισης, σε σύγκριση π.χ. με την Ισπανία, στην οποία επικρατεί η ίδια και ίσως και εντονότερη κατάσταση με απεργίες και διαδηλώσεις, αλλά στην αντίστοιχη επικαιροποίηση προ 15θημέρου, ως κύριος κίνδυνος στη χώρα προβάλλεται το πέσιμο από μπαλκόνια!

Για Ελλάδα εδώ, για Ισπανία, εδώ.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top