Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παρέμβαση για τα ιατρικά συνέδρια

02 Απρίλιος 2013, 12:14

Τα προσκόμματα και οι περιορισμοί που τίθενται ως προς τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων στην Ελλάδα από τον ΕΟΦ και τις φαρμακοβιομηχανίες επιδεινώνουν το ήδη αρνητικό κλίμα στη συνεδριακή αγορά. Απότέλεσμα η παρέμβαση από πλευράς ΥΠΟΤ και τουριστικού κόσμου προκειμένου να βρεθεί η 'χρυσή τομή'.

Τα σοβαρά προβλήματα και οι δυσκολίες που ταλανίζουν την αγορά των ιατρικών συνεδρίων στην Ελλάδα αλλά και οι προοπτικές που υπάρχουν για ανάκτηση του χαμένου εδάφους των τελευταίων ετών, τέθηκαν επί τάπητος χθες σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Τουρισμού, με πρωτοβουλία της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς, ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γ. Τούντας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας Κ. Φρουζής, εκπρόσωποι των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών, από πλευράς τουριστικού κόσμου, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό το πρίσμα των γενικότερων αναγκαίων παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν για την προσέλκυση περισσότερων ιατρικών συνεδρίων στην Ελλάδα, τέθηκαν φυσικά και συζητήθηκαν και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις εγκυκλίους ΕΟΦ και ΣΦΕΕ για τους περιορισμούς που τίθενται ως προς τους συνεδριακούς χώρους, τις κατηγορίες ξενοδοχείων, την γεωγραφική κατανομή τους και την περίοδο διοργάνωσης τέτοιων συνεδρίων.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκαν οι δυνατότητες αλλά και οι επιμέρους δυσκολίες ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει συνέχεια στο όλο θέμα, με υποβολή προτάσεων και αντιπροτάσεων από τις εμπλεκόμενες πλευρές και νέα συνάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα, πιθανότατα και την επόμενη εβδομάδα.

Τα βασικά θέματα αιχμής στα οποία επικεντρώνεται η προσοχή από πλευράς ΥΠΟΤ και ΣΕΤΕ είναι  η αύξηση του αριθμού των συνεδρίων που γίνονται στην Ελλάδα, από ξένους και εγχώριους οργανωτές, καθώς την τελευταία διετία έχει διαπιστωθεί δραματική μείωσή τους και να ενισχυθεί η συμμετοχή συνέδρων - γιατρών και άλλων επιστημόνων - σε αυτά, με δεδομένο ότι η συμμετοχή τους σε αντίστοιχα συνέδρια του εξωτερικού παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα...

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top