Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τουρκία: Visa on line σε λίγα λεπτά και 22,5% αύξηση στο α' τρίμηνο

02 Μάιος 2013, 10:33

"Ασυγκράτητη" μας φαίνεται πια η Τουρκία στο πεδίο της τουριστικής της ανάπτυξης. Πέραν της αλματώδους αύξησης στην κίνηση, φέτος καινοτομεί και με e-visa...

Ένα πρωτοποριακό, διεθνώς, ηλεκτρονικό σύστημα χορήγησης visa ξεκίνησε να λειτουργεί στην Τουρκία, μέσω του οποίου κάθε ενδιαφερόμενος να επισκεφθεί τη χώρα μπορεί να αποκτά άδεια εισόδου γρήγορα και εύκολα, χωρίς να χρειάζεται η παρουσία του στα τουρκικά προξενεία, ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών, το σύστημα διαχωρίζει τις χώρες προέλευσης σε δύο μεγάλες ομάδες, τις 40 χώρες που οι κάτοικοί τους μπορούν να βγάλουν visa σε λιγότερο από ένα λεπτό χωρίς καμία προυπόθεση και άλλες 54 χώρες που η χορήγηση visa χρειάζεται κάποια δικαιολογητικά.

Μεταξύ αυτών, να έχει εκδοθεί πρόσφατα και να είναι σε ισχύ visa για τον ενδιαφερόμενο από κάποια χώρα του ΟΑΣΑ ή κάποια άδεια μόνιμης διαμονής σε χώρα του ΟΑΣΑ.

Μία άλλη προυπόθεση για τους κατοίκους αυτών των χωρών είναι να πραγματοποιήσουν το τελικό ταξίδι τους στην Τουρκία με την Turkish Airlines.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, κάθε αίτηση στο σύστημα, διαρκεί από ένα λεπτό και κάτι δευτερόλεπτα μέχρι και περίπου τρία λεπτά.

Παρεμπιπτόντως, η τουριστική κίνηση προς τη γείτονα φέτος, ξεκίνησεπολύ δυνατά, καθώς το πρώτο τρίμηνο του χρόνου κατεγράφη αύξηση 22,5% και οι αφίξεις ξεπέρασαν τα 4,2 εκ. Ειδικά τον Μάρτιο, η κίνηση εμφάνισε αύξηση 26%...

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top