Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Carnival: 'Κοιτάει' Ελλάδα, αλλά 'βλέπει' Κατάκολο

28 Μάιος 2013, 10:19

Φαίνεται ότι ο τομέας της κρουαζιέρας και το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων από τους μεγάλους ομίλους έχουν ενταχθεί στην ατζέντα της κυβέρνησης. Σειρά συναντήσεων αυτές τις μέρες με στελέχη της διεθνούς αγοράς.

Άλλη μία σειρά συναντήσεων με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη με αντικείμενο τα σχέδια της Carnival για την Ελλάδα και την εξέταση των προοπτικών που έχει ο διεθνής όμιλος κρουαζιέρας στη χώρα μας είχαν χθες ο Giora Israel, Senior Vice President, Ports & Destination Development και ο Michael Nesture, υπεύθυνος Ευρώπης.

Η κεντρική χθεσινή συνάντηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού κα Ό. Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Μηταράκης και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Ν. Μαντζούφας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία αξιολογεί περιοχές και υποδομές για πιθανές επενδύσεις της και εγκαταστάσεις που θα εξυπηρετούν τα πλοία και τους επιβάτες της και σε γενικές γραμμές, φαίνεται να θέτει αρκετά θέματα για Πειραιά και ακόμα περισσότερο για το Φάληρο, ενώ εξακολουθεί να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Κατάκολο, καθώς και για το Ηράκλειο.

Ειδικά για το Κατάκολο, υπάρχουν και συγκεκριμένες προτάσεις για την περίπτωση κατασκευής terminal σε περίπτωση που βρεθεί και παραχωρηθεί η απαιτούμενη έκταση.

Τις επόμενες μέρες, συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς θα έχουν και υψηλόβαθμα στελέχη και άλλων εταιρειών κρουαζιέρας, όπως η Royal Caribbean.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top