Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Πάνος Φωτιάδης, TMA: Μονόδρομος η ενασχόληση των Ελληνων ξενοδόχων με το e-marketing

31 May 2013, 13:11

Στις 5 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos της Αθήνας το νέο σεμινάριο της σειράς 'The 2013 TravelDailyNews Masterclass Series' με τίτλο 'The Online Marketing Masterclass for Hoteliers: Αξιοποιώντας τη δύναμη του διαδικτύου για αύξηση πελατείας και εσόδων'.

Στις 5 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos της Αθήνας το νέο σεμινάριο της σειράς “The 2013 TravelDailyNews Masterclass Series” με τίτλο “The Online Marketing Masterclass for Hoteliers: Αξιοποιώντας τη δύναμη του διαδικτύου για αύξηση πελατείας και εσόδων”.

Το TravelDailyNews μίλησε με τον κ. Πάνο Φωτιάδη, διευθυντής Πωλήσεων της Travel Media Applications, ο οποίος θα παρουσιάσει εισήγηση στο Online Marketing Masterclass με θέμα “Ανάλυση σημερινής κατάστασης - Ο κύκλος του ταξιδιώτη - Τάσεις”.

TravelDailyNews: Κύριε Φωτιάδη, ποιο θέμα θα αναπτύξετε στο σεμινάριο;

Πάνος Φωτιάδης: Tο σεμινάριο για το online marketing αρχίζει με την επισκόπηση της κατάστασης στον διαδικτυακό κόσμο, ανά τον κόσμο – οι διάφορες αγορές έχουν διαφορετικό βαθμό ωριμότητας και αρκετές ιδιαιτερότητες, επομένως ο κάθε ξενοδόχος θα πρέπει να εξοικειωθεί με τις ιδιαιτερότητες αυτές, ώστε αφενός να επιλέξει τα καταλληλότερα κανάλια και να βρεί το σωστό timing για τις ενέργειες marketing που θα κάνει.

Επίσης θα μιλήσω για μια μάλλον παραμελημένη μορφή προώθησης, το email marketing. Όσο και αν ακούγεται περίεργο είναι η προβολή με το μεγαλύτερο R.O.I. (Return On Investment).

TDN: Ποιες υπηρεσίες και λύσεις online marketing προσφέρει η επιχείρησή σας;

Π.Φ.: H Travel Media Applications προσφέρει, εδώ και πολλά χρόνια, λύσεις για την online και offline προώθηση των τουριστικών επιχειρήσεων και δρά τόσο σε συμβουλευτικό επίπεδο, όσο και στην υλοποίηση τέτοιων ενεργειών σε συνεργασία με ελληνικές και ξένες εταιρείες, που είναι η κάθε μία πρωτοπόρα στον τομέα της.

TDN: Ποια η διαδρομή και η εμπειρία σας στο χώρο του τουρισμού και του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ;

Π.Φ.: Ήμουν πάντα στις πωλήσεις και πιστεύω ότι πωλήσεις και μάρκετινγκ αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος - με τον τουρισμό και το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2007. Στην Τ.Μ.Α. παρακολουθούμε συνεχώς τις διαρκείς εξελίξεις, καθώς το TravelDailyNews Media Network μας προσφέρει καθημερινά υλικό από όλο το φάσμα του e-marketing και προσπαθούμε διαρκώς να μεταδώσουμε αυτές τις εξελίξεις, στους επαγγελματίες της χώρας μας.

Ωστόσο, εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση ο σχετικά μικρός βαθμός αποδοχής της ανάγκης του από τους Έλληνες ξενοδόχους. Είναι βέβαια αντιληπτό πως οι ιδιοκτήτες των πολλών μικρών και μεσαίων μονάδων της χώρας μας, δυσκολεύονται να βρούν και να αφιερώσουν το χρόνο που χρειάζεται, καθώς στη σημερινή online πραγματικότητα, χρειάζεται κυρίως περισσότερος χρόνος και όχι περισσότερο χρήμα.

Υπό την πίεση, όμως, της κρίσης, αλλά και την αύξηση των online κρατήσεων, άρχισε να γίνεται κατανοητό από (σχεδόν) όλους τους επαγγελματίες, ότι είναι πλέον μονόδρομος η ενασχόλησή τους με αυτό. Επίσης, ευτυχώς, η νέα γενιά ξενοδόχων που παίρνει πλέον τα ηνία, είναι πολύ περισσότερο καταρτισμένη και ανοιχτή στις νέες τεχνολογίες.


Ο Πάνος Φωτιάδης, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Πωλήσεις & Marketing στο AKTO College. Εργάστηκε σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που είχαν πάντα προσανατολισμό τις αγορές του εξωτερικού και έτσι τα ταξιδια (που είναι ένα από τα πάθη του) ήταν πάντα στο πρόγραμμα του. Από το Μάιο του 2007 συνεργάζεται με την Travel Media Applications και... ταξιδεύει περισσότερο, ενώ και ο κόσμος του online marketing τον παρέσυρε ανεπιστρεπτί – στις (λίγες) ελεύθερες ώρες του γράφει στο blog της T.M.A. για θέματα τεχνολογίας, ενώ γκρινιάζει διαρκώς για την υστέρηση που παρατηρείται σε αυτόν τον τομέα στη χώρα μας.

Πληροφορίες για τους υπόλοιπους εισηγητές και το αναλυτικό πρόγραμμα του Masterclass παρατίθενται εδώΧορηγοί ΣεμιναρίουShare |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top