Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση 7% στις αεροπορικές θέσεις για Ελλάδα τον Ιούλιο, 'βλέπει' ο OAG

02 Ιούλιος 2013, 11:11

Με αύξηση 7% και περίπου 250.000 αεροπορικές θέσεις περισσότερες από τον Ιούλιο του 2012, κινείται ο αριθμός αεροπορικών θέσεων που διαθέτουν οι αεροπορικές εταιρείες για τη χώρα μας για τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με την έρευνα Frequency & Capacity Trends που διενεργεί σε μηναία βάση ο εξειδικευμένος στην αγορά των αερομεταφορών οργανισμός OAG και τα σχετικά στοιχεία (τα οποία αφορούν στον αριθμό αεροπορικών θέσεων που δεσμεύονται για κάθε προορισμό διεθνώς ή είναι διαθέσιμες προς και από τον προορισμό αυτόν και παρακολουθούν τις τάσεις αυξομείωσής τους) η Τυνησία και η Τουρκία είναι οι δύο προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση θέσεων που θα διαθέσουν σε προγραμματισμένες πτήσεις τους οι αεροπορικές εταιρείες, ενώ τα σχετικά στοιχεία για την Αίγυπτο - η επεξεργασία έγινε πριν τις αναταραχές - έδιναν αύξηση των θέσεων κατά 13%.

Η Ισπανία κινείται τον Ιούλιο με μικρό ποσοστό αύξηση 4%, ενώ η Ιταλία με οριακή μείωση 1%.

Στη γενική κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών βάσει αριθμού αεροπορικών θέσεων, για τον Ιούλιο, πάντα, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 3,8 εκ. θέσεις, μετά την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Στη σχετική επεξήγηση και στον σχολιασμό των στοιχείων, μάλιστα, γίνεται ειδική αναφορά στην αντοχή που δείχνει η Ελλάδα και ο τουρισμός της “παρά τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα” και επισημαίνεται ότι καταγράφεται μέση ετήσια αύξηση των αεροπορικών θέσεων κατά 6%, από το 2008.

Σημειώνουμε ότι η βάση δεδομένων του OAG περιλαμβάνει πάνω από 1.000 αεροπορικές εταιρείες και τα δεδομένα της ανανεώνονται και επικαιροποιούνται διαρκώς.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top