Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: 'Τρέχει' ο διεθνής διαγωνισμός για το 'Μακεδονία Παλλάς'

16 Ιούλιος 2013, 15:42

Προκηρύχθηκε από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ο αναμενόμενος διεθνής δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου “Μακεδονία Παλλάς”. Η διάρκεια θα είναι 30 έτη με δικαίωμα παράτασης κατά δέκα χρόνια και η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους όρους τους διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου “Μακεδονία Παλλάς”:

  • Το προσφερόμενο μηνιαίο Μίσθωμα δεν δύναται να είναι μικρότερο του ποσού των 137.500 ευρώ και θα προσαυξάνεται ετησίως με ποσοστό ίσο με την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του προηγούμενου έτους, όπως δημοσιεύεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ή όποια άλλη αρχή τυχόν την αντικαταστήσει προσαυξημένη κατά 10% (ΔΤΚ × 1,1),προσθετικά στο μίσθωμα του προηγούμενου έτους.
  • Η προσαύξηση δεν θα πραγματοποιηθεί κατά τα πρώτα δύο έτη της εκμίσθωσης λόγω της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος όταν θα καταβάλλονται τα 2/3 του μηνιαίου μισθώματος που θα οριστεί βάσει της οικονομικής προσφοράς του Μισθωτή.
  • Ζητείται και ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών, πλέον των πάσης φύσεως εσόδων εκμετάλλευσης, ορίζεται ως εξής: 12% επί του κύκλου εργασιών από 7.000.000 ευρώ έως 11.000.000 ευρώ, 10% επί του κύκλου εργασιών από 11.000.001 ευρώ έως 15.000.000 ευρώ, 8% επί του κύκλου εργασιών μεγαλύτερου των 15.000.001 ευρώ. Οι ως άνω κλίμακες του κύκλου εργασιών, πλέον των πάσης φύσεως εσόδων εκμετάλλευσης, θα αναπροσαρμόζονται ετησίως με ποσοστό ίσο με την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του προηγούμενου έτους, όπως δημοσιεύεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ή όποια άλλη αρχή τυχόν την αντικαταστήσει προσαυξημένη κατά 10% (ΔΤΚ × 1,1), προσθετικά στις κλίμακες του κύκλου εργασιών του προηγούμενου έτους.
  • Το επενδυτικό πρόγραμμα που θα πρέπει να υλοποιήσει ο Μισθωτής θα αφορά την ανακαίνιση της ξενοδοχειακής υποδομής (κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός), κατηγορίας τουλάχιστον 5* αστέρων.  Το ελάχιστο ύψος του επενδυτικού προγράμματος θα είναι τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ, εκ των οποίων το κόστος θα προκύπτει και θα αφορά υποχρεωτικά σε ποσοστό 70% από παρεμβάσεις σε κτιριακές εγκαταστάσεις, παρεμβάσεις σε Η/Μ εξοπλισμό και σε παρεμβάσεις διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Εντός ενός έτους από την ημερομηνία παράδοσης-παραλαβής του μισθίου, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες που αντιστοιχούν στο 40% του συνολικού κόστους της επένδυσης και εντός δύο ετών από την ημερομηνία παράδοσης-παραλαβής του μισθίου, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του επενδυτικού προγράμματος.

Όλη η προκήρυξη, εδώ.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top