Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςFocus σε ένα ΘέμαΣε πλήρη λειτουργία την άνοιξη του 2014 η Μαρίνα Λεμεσού

Σε πλήρη λειτουργία την άνοιξη του 2014 η Μαρίνα Λεμεσού

Η Μαρίνα Λεμεσού έχει ήδη καλωσορίσει τους πρώτους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στα οικιστικά συγκροτήματα Nereids και Thetis Residences. Ήδη το 75% της Μαρίνας έχει συμπληρωθεί και αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που κατασκευάζεται σήμερα στην Κύπρο. Παρά την οικονομική κατάσταση, οι διάφορες φάσεις του έργου ολοκληρώνονται εντός των προκαθορισμένων χρονικών πλαισίων.

Η Μαρίνα Λεμεσού έχει ήδη καλωσορίσει τους πρώτους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στα οικιστικά συγκροτήματα Nereids και Thetis Residences. Με την παράδοση των διαμερισμάτων, την άφιξη των πρώτων σκαφών και την ολοκλήρωση των γραφείων Διοίκησης της Μαρίνας, συνεχίζονται επίσης τα έργα στην εμπορική περιοχή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα λειτουργήσει επίσημα την άνοιξη του 2014.

Σε μια περίοδο η οποία συνεχίζεται με επιτυχίες για την Μαρίνα Λεμεσού, εξακολουθεί επίσης να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ακίνητα και τις θέσεις ελλιμενισμού, τόσο από την κυπριακή όσο και από τη διεθνή αγορά.

Έχουν υπογραφεί νέα συμβόλαια, ανεβάζοντας το σύνολο των πωλήσεων ακινήτων σε πέραν των 110 εκατ. ευρώ. Έτοιμη και διαθέσιμη για επισκέψεις είναι και η πρώτη έπαυλη. Οι 39 πολυτελείς επαύλεις Peninsula Villas, οι οποίες διαθέτουν δική τους θέση ελλιμενισμού ή απευθείας πρόσβαση στην παραλία, θα ολοκληρωθούν το 2014.

Σε λειτουργία η Μαρίνα
Η Μαρίνα Λεμεσού καλωσόρισε τα πρώτα σκάφη τον Απρίλιο του 2013, μόλις λίγους μήνες μετά την παράδοση των 94 πολυτελών διαμερισμάτων του Nereids Residences. Πάνω από 80 σκάφη όλων των μεγεθών βρίσκονται σήμερα στη Μαρίνα, μαζί και τα πρώτα superyachts σε μαρίνα της Κύπρου (50μ. και 80μ.). Επίσης τα γραφεία Διοίκησης, τα οποία βρίσκονται στην “καρδιά” της Μαρίνας και στεγάζουν τον χώρο υποδοχής, έχουν ήδη λειτουργήσει.

Με 650 θέσεις ελλιμενισμού, για σκάφη έως 115μ. σε μήκος, η Μαρίνα Λεμεσού είναι η πρώτη στην Κύπρο με δυνατότητα ελλιμενισμού superyachts. Παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και διευκολύνσεις, οι οποίες ενισχύονται από μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών, εξασφαλίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία όλων των εργασιών της.

Η Μαρίνα Λεμεσού συνεχίζει να λαμβάνει μέρος στις εκθέσεις σκαφών αναψυχής στο Λίβανο, στο Ντουμπάι, στην Ιταλία και στο Μονακό. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες σκαφών λόγω τις γεωγραφικής τοποθεσίας της Κύπρου, του καιρού, της τοποθεσίας της Μαρίνας Λεμεσού στο κέντρο της πόλης και των υψηλών υπηρεσιών που θα προσφέρει η ομάδα της Μαρίνας.

Παράδοση των διαμερισμάτων του συγκροτήματος Thetis Residences
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και λειτουργία της πρώτης φάσης του Έργου, έχουν παραδοθεί και τα 13 πολυτελή διαμερίσματα του Thetis Residences, 50% των οποίων έχουν πωληθεί. Κοντά στην εμπορική ανάπτυξη της Μαρίνας, τα διαμερίσματα του Thetis Residences έχουν το πλεονέκτημα της εκπληκτικής θέας της Μαρίνας και της Μεσογείου. Βρίσκονται δίπλα στο γυμναστήριο και στο κέντρο σπα, με εύκολη πρόσβαση στον παραλιακό πεζόδρομο της ανάπτυξης και στο κέντρο της πόλης. Οι τιμές για τα ολοκληρωμένα αυτά διαμερίσματα ξεκινούν από 370.000 ευρώ.

Η Μαρίνα Λεμεσού είναι το μόνο έργο στη Μεσόγειο που διαθέτει θέσεις ελλιμενισμού ακριβώς μπροστά από ιδιωτικές επαύλεις. Οι αγοραστές προέρχονται από την Κύπρο, τη Ρωσία, αλλά και από αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες. Οι τιμές για τις οικιστικές αναπτύξεις κυμαίνονται από 370.000 έως 8.435.000 ευρώ.

Η οικιστική ανάπτυξη  της Μαρίνας Λεμεσού σε αριθμούς
Διαμερίσματα: 162

  • Nereids Residences: 94 (από τα οποία το 50% έχει πωληθεί)
  • Thetis Residences: 13 (από τα οποία το 50% έχει πωληθεί)
  • Dioni Residences: 14 (αυτά δεν διατίθενται προς πώληση ακόμη)
  • Castle Residences: 41(αυτά δεν διατίθενται προς πώληση ακόμη)

Επαύλεις: 74

  • Peninsula Villas: 39 (εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τις μοναδικές επαύλεις με ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού και άμεση πρόσβαση στην παραλία)
  • Island Villas: 35 (έχουν πωληθεί οι δυο πιο μεγάλες επαύλεις με ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μήκους μέχρι 60 μέτρα, αξίας 15 εκατ. ευρώ η μία)
  • Σύνολο 54 εστιατόρια και καταστήματα στην εμπορική ανάπτυξη. Η Μαρίνα συμπεριλαμβάνει επίσης πολιτιστικό κέντρο, SPA, χώρο στάθμευσης για 750 αυτοκίνητα και Yacht Club.

Με μια δαπάνη που θα ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ, το έργο έχει ως στόχο να τοποθετήσει την Κύπρο στο ναυτικό χάρτη σκαφών αναψυχής και θα συμβάλει αισθητά στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024