Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜια Φωτογραφία μιλάει'Κυκλώπεια' σκουπίδια έξω απο τη Τίρυνθα

'Κυκλώπεια' σκουπίδια έξω απο τη Τίρυνθα

'Κυκλώπεια' σκουπίδια έξω απο τη Τίρυνθα

Οι έρευνες του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, από το 1876 μέχρι σήμερα, έφεραν στο φως μια από τις σημαντικότερες μυκηναϊκές ακροπόλεις και ιχνηλάτησαν τα στάδια του πολιτισμού των προϊστορικών και ιστορικών περιόδων της Αργολίδας. Τα “κυκλώπεια” τείχη της Τίρυνθας σηματοδοτούν μεγαλόπρεπα ένα χώρο που κατοικήθηκε αδιάλειπτα για πολλούς αιώνες στην αρχαιότητα. Τα τείχη της που κατασκευάστηκαν από μεγάλους ασβεστολιθικούς ογκόλιθους προκάλεσαν ήδη στην αρχαιότητα το θαυμασμό και την απορία. Έτσι δημιουργήθηκε ο μύθος πως τα έκτισαν οι Κύκλωπες, γίγαντες από τη Λυκία, για χάρη του ιδρυτή της Τίρυνθας, Αργείου πρίγκιπα Προίτου. Αυτόν τον χώρο ήρθαν οι σημερινοί κάτοικοι της περιοχής (;), οι τουρίστες (;) να “στολίσουν” με κάθε είδους σκουπίδια, προκαλώντας σίγουρα όχι θαυμασμό, σίγουρα όμως απορία για την αδιαφορία για ένα τόσο σημαντικό μνημείο της χώρας.

Η παραχώρηση και δημοσίευση της φωτογραφίας γίνεται με την υποστήριξη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, με άμεσο στόχο την ευαισθητοποίηση παντός ενδιαφερόμενου και εμπλεκόμενου στο χώρο του τουρισμού και έμμεσο σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024