Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τουρκία: 10.500 νέα δωμάτια πέντε αστέρων την περίοδο 2013-2014...

31 Ιανουάριος 2014, 09:45

Η Τουρκία έκλεισε το 2013 με 32 δισ. δολάρια και περίπου 35 εκατ. τουρίστες. Και συνακόλουθα, η επενδυτική δραστηριότητα σε νέα ξενοδοχεία είναι πυρετώδης.


Με... τρελούς ρυθμούς κατασκευάζονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Τουρκία, όπως διαπιστώνει όποιος ρίξει μία ματιά στα σχετικά σχέδια και δημοσιεύματα. Εντός του 2014 αναμένεται να λειτουργήσουν 16 νέες ξενοδοχειακές μονάδες συνολικής δυναμικότητας άνω των 6.000 δωματίων, όλες στα μικρασιατικά παράλια, με την Αττάλεια να υποδέχεται τα περισσότερα και να ακολουθούν Μπελέκ, Κεμέρ και Σίδη.

Οι περισσότερες μονάδες είναι πέντε αστέρων με δύο από αυτές να διαφημίζονται ως παροχείς  platinum υπηρεσιών και έρχονται να προστεθούν σε άλλα 10 ξενοδοχεία με 4.500 δωμάτια που λειτούργησαν για πρώτη φορά το 2013, στις ίδιες περιοχές.

Σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες, η “έκρηξη” αυτή νέων κλινών ψηλών κατηγοριών έχει προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στους συγκεκριμένους προορισμούς και από μία πλευρά, έχει αρχίσει να συμπαρασύρει τον υφιστάμενο ανταγωνισμό σε εκτεταμένες επενδύσεις εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του επιπέδου υπηρεσιών που προσφέρουν.

Από την άλλη πλευρά, προκαλεί και πίεση σε παλαιότερες ή μικρότερες μονάδες που δεν είναι εύκολο να ακολουθήσουν.

Η δημιουργία των νέων μονάδων φαίνεται ότι ακολουθεί και μία πιο θεματική λογική, ανά γεωγραφικές περιοχές προέλευσης της πελατείας στην οποία στοχεύει. Όπως το έθεσε και ένα στέλεχος γερμανικού tour operator, specialist για Τουρκία, στο fvw,  στο μέλλον η τουριστική ανθρωπογεωγραφία των θερέτρων της τουρκικής ριβιέρας, θα επιμερίζεται σε δυτικο-Ευρωπαίους, Ρώσους, Ασιάτες και Μουσουλμάνους...

Ενδιαφέρον.


Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top