Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Binh Vu, πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα: Οι Βιετναμέζοι έχουν πλέον τα χρήματα να ταξιδέψουν στην Ευρώπη

24 March 2014, 12:13

O πρεσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ. Binh Vu μιλά στο Travel Daily News για τη μεγάλη δυνατότητα για τουριστική ανάπτυξη, την τουριστική συνεργασία των δύο χωρών και την τουριστική κουλτούρα του λαού του Βιετναμ.


Travel Daily News: Κε Binh Vu, η τουριστική κίνηση μεταξύ της Ελλάδας και του Βιετνάμ δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί ιδιαίτερα, πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης;

Binh Vu: Η πρεσβεία μας υποστηρίζει την προσπάθεια που γίνεται να έρθουν Βιετναμέζοι στην Ελλάδα γιατί η χώρα σας έχει πολλά να δώσει στους τουρίστες από το Βιετνάμ. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο λαών μας, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τη βαθιά του κουλτούρα, τις δυνατές τους ρίζες στον πολιτισμό, την ναυτιλιακή τους συνεργασία, και την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Οι λαοί μας μπορεί να βρίσκονται μακρυά, αλλά τους χαρακτηρίζει η αγάπη και η συνεργασία. Χαίρομαι που η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις 20 πιο αναδυόμενες αγορές μας. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα για τουριστική ανάπτυξη. Η ανάπτυξη έχει χτυπήσει την πόρτα του Βιετνάμ και οι Βιετναμέζοι έχουν πλέον τα χρήματα να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και να γνωρίσουν πολιτισμούς σαν τον δικό σας.

TDN: Τι έχει να δώσει το Βιετνάμ στον Έλληνα επισκέπτη;

B.V.: Στα πλαίσια της ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών μας πιστεύω ότι αξίζει οι Έλληνες να επισκεφθούν το Βιετνάμ, μια χώρα με πολύ έντονη ιστορία, γνωστή και στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πάντα υποστήριζαν το Βιετνάμ και σε πολιτικό επίπεδο, οπότε είμαι σίγουρος ότι ο Έλληνας ταξιδιώτης θα ήθελε να γνωρίσει αυτή τη χώρα. Φυσικά, εκτός από την ιστορία και το πολιτισμό του το Βιετνάμε έχει να δώσει στον Έλληνα ταξιδιώτη και καταπληκτικές φυσικές ομορφιές. Η Ασία είναι μια πολύ διαφορετική ηπειρος από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να αποτελεί πόλο έλξης Ευρωπαίων και φυσικά Ελλήνων τουριστών. Η χώρα σας είναι επίσης πολύ όμορφή, αλλά και το Βιετνάμ έχει μοναδική φυσική ομορφιά και καταπληκτικές εξωτικές παραλίες. Επίσης, το φαγητό του Βιετνάμ αποτελεί έναν πόλο έλξης τουριστών με τη διαφοροποίησή του. Πρέπει να τονίσω ότι το Βιετνάμ είναι μια πολύ σταθερή πολιτικά χώρα, η οποία εγγυάται στον τουρίστα ανέμελες διακοπές.



TDN: Ποια είναι η τουριστική κουλτούρα του λαού του Βιετναμ και ποια είναι η τουριστική και ξενοδοχειακή υποδομή στη χώρα;

B.V.: Παρά το γεγονός ότι οι λαοί μας, όπως είπα και πριν, ζουν πολύ μακρυά, θα τολμίσω να πω ότι οι Βιετναμέζοι μοιάζουν με τους Έλληνες. Είναι φιλικοί, αγαπούν τους ξένους, και έχουν αναπτυγμένα τα συναισθήματα φιλοξενίας. Είναι σίγουρο ότι οι Έλληνες τουρίστες δε θα νιώσουν καθόλου ξένοι. Η επικοινωνία είναι εύκολη γιατί πολλοί μιλούν γαλλικά, αλλα φυσικά και αγγλικά. Σετικά με την τουριστική υποδομή, έχω να πω ότι το Βιετνάμ είναι μια μοντέρνα χώρα, που προσφέρει και τις ανέσεις των μεγαλουπόλεων, όπως το Χο Τζι Μινχ, με πολύ ωραία πεντάστερα ξενοδοχεία, αλλά και τη γραφικότητα στις μικρότερες πόλεις. Πολύ σημαντική πόλη φυσικά είναι το Ανόι, η πρωτεύουσα μας, όπου ο Έλληνας θα χαρεί εκτός από τη βιετναμέζικη αρχιτεκτονική, στοιχεία κινεζικής, ινδικής και γαλλικής.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top