Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηVo Anh Tai, αντιπρόεδρος Saigon Tourist: Η Ελλάδα γίνεται προορισμός για τους Βιετναμέζους

Vo Anh Tai, αντιπρόεδρος Saigon Tourist: Η Ελλάδα γίνεται προορισμός για τους Βιετναμέζους

Το Saigon Tourist ένα από τα κυριότερα τουριστικά γραφεία του Βιετνάμ, που εξειδικεύεται στον εξερχόμενο τουρισμό, έχει εδώ και δύο χρόνια ξεκινήσει να προβάλει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό για τους Βιετναμέζους. Ο αντιπρόεδρός του, κ. Vo Anh Tai, ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα μας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ταξιδιού που διοργάνωσε η Travel Media Applications για λογαριασμό του Argo Travel Group, δήλωσε κατενθουσιασμένος με το τουριστικό μας προϊόν και πιστεύει ότι η Ελλάδα θα γίνει δημοφιλής προορισμός για τον Βιετναμέζο τουρίστα.

TravelDailyNews: Τι είδος τουρισμού έρχεται στη χώρα μας από το Βιετνάμ και με ποιο τρόπο;

Vo Anh Tai: Ξεκινήσαμε να προβάλουμε την Ελλάδα στη Βιετναμέζικη αγορά εδώ και δύο χρόνια και μέχρι στιγμής έχουμε αρκετά μικρά γκρουπ, τα οποία όμως έρχονται συστηματικά σε συνεχή ροή, ομάδες από εταιρίες για ταξίδια κινήτρων και φυσικά αρκετούς μεμονωμένους. Έχουμε κάνει αρκετές προσπάθειες προβολής της Ελλάδας στους Βιετναμέζους τουρίστες κυρίως σε συνδυασμό με την Τουρκία μιας και ειδικά από το Χο Τσι Μινχ, εξυπηρετούν ιδιαίτερα οι πτήσεις με την Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης. Το άνοιγμα μιας νέας αγοράς όπως είναι αυτή της Ελλάδας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ευκολία των πτήσεων,  όπως γνωρίζουμε όλοι στον κλάδο του τουρισμού. Το Saigon Tourist και η Turkish Airlines είναι συνεργάτες εδώ και πολύ καιρό.

TDN: Πώς προβάλετε την Ελλάδα στο Βιετνάμ;

VAT: Κυρίως συνεργαζόμαστε με εφημερίδες και τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και γενικά τον τοπικό τύπο, όπου μέσω άρθρων προβάλουν το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στους αναγνώστες τους ώστε να υπάρξει ζήτηση για ταξίδια. Επίσης, όπως όλοι οι Tour Operators βάζουμε τα πακέτα μας για την Ελλάδα στη μπροσούρα μας που τη διανέμουμε σε τουριστικές εκθέσεις και όχι μόνο, και φυσικά και μέσω της εταιρικής μας σελίδας στο διαδίκτυο. Η Ελλάδα είναι γνωστή στους Βιετναμέζους για την ιστορία της, κυρίως την αρχαία ιστορία, την ποίηση, και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι πολύ γνωστή ως τουριστικός προορισμός, γεγονός που προσπαθούμε να αλλάξουμε μέσω της στρατηγικής μας συνεργασίας με το Argo Travel Group. Είναι γνωστή η Αθήνα για τη μυθολογία, και η Σαντορίνη για την μορφολογική της ιδιαιτερότητα. Πρέπει να πω ότι η Ελλάδα είναι πολύ γνωστή στον Βιετναμέζο και τώρα που την προβάλουμε και ως τουριστικό προορισμό φαίνεται να έχει μεγάλη επιτυχία. Ο Βιετναμέζος τουρίστας θέλει να δει κάτι διαφορετικό από ότι έχει στο Βιετνάμ και αυτό το προσφέρει η Ελλάδα. Ακόμα και το πολύ διαφορετικό φαγητό που θα φάει στην Ελλάδα του αρέσει. Φυσικά του αρέσει να κάνει ψώνια. να γευθεί καλό κρασί, και να δει μια διαφορετική αρχιτεκτονική. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα είναι πετυχημένος τουριστικός προορισμός για το Βιετνάμ, μια χώρα με 92 εκατ. τουρίστες που αρέσκονται στα ταξίδια και μάλιστα τα μακρυνά ταξίδια, τα οποία αυξάνονται κατά 25% το χρόνο! Οπως ειναι γνωστό είμαστε η μεγαλύτερη τουριστική εταιρία στο Βιετνάμ και στόχος μας είναι να  προβάλουμε τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου στους Βιετναμέζους όπως και το Βιετνάμ σε όλους τους τουρίστες του κόσμου.

TDN: Πώς προωθείτε το Βιετνάμ ανά τον κόσμο ως τουριστικό προορισμό;

VAT: Συνήθως τα πακέτα μας προωθούν το Βιετνάμ σε συνδυασμό με την Ταϊλάνδη που είναι πολύ γνωστός τουριστικός προορισμός. Τα τελευταία όμως χρόνια προβάλλουμε 4 προορισμούς μαζί, το Λάος, την Καμπότζη, το Μιανμάρ, και το Βιετνάμ. Αυτός ο συνδυασμός τεσάρων χωρών σε ένα ταξίδι δείχνει να είναι πολύ πετυχημένος ιδίως στους τουρίστες εκτός Ασίας γιατί όπως ξέρουμε οι ταξιδιώτες αρέσκονται να επισκέπτονται περισσότερους από έναν προορισμούς στα μακρυνά τους ταξίδια.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024