Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Άρειος Πάγος. Με σεβασμό στην ιερότητα του χώρου!

20 Μάιος 2014, 11:03

Κάδος απορριμάτων, σε οικτρή κατάσταση, στο λόφο του Άρειου Πάγου, στην Ακρόπολη.


Ο λόφος του Άρειου Πάγου, στα βορειοδυτικά της Ακρόπολης, ήταν αφενός, τόπος λειτουργίας δικαστικού σώματος και συγκεκριμένα της Βουλής του Αρείου Πάγου και αφετέρου θρησκευτικός με αρκετά ιερά σπουδαιότερο των οποίων ήταν το των Σεμνών θεαινών ή Ευμενίδων. Επίσης, στη βόρεια πλαγιά του λόφου εντοπίστηκε νεκροταφείο, το οποίο εικάζεται πως  ήταν και το αρχαιότερο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας. Περίπου το 51 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο, όπου και κήρυξε για πρώτη φορά το Χριστιανισμό στους Αθηναίους.

Για όλα τα παραπάνω (και για πολλά άλλα ακόμη ιστορικά στοιχεία που δε χρειάζεται να απαριθμήσουμε)... Άρειος Πάγος. Με σεβασμό στην ιερότητα τού χώρου!Η παραχώρηση και δημοσίευση της φωτογραφίας γίνεται με την υποστήριξη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, με άμεσο στόχο την ευαισθητοποίηση παντός ενδιαφερόμενου και εμπλεκόμενου στο χώρο του τουρισμού και έμμεσο σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας. - See more at: http://traveldailynews.gr/columns/article/2745#sthash.r4Oz1R90.dpuf

Η παραχώρηση και δημοσίευση της φωτογραφίας γίνεται με την υποστήριξη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, με άμεσο στόχο την ευαισθητοποίηση παντός ενδιαφερόμενου και εμπλεκόμενου στο χώρο του τουρισμού και έμμεσο σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top