Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραTo τρικ της Booking.com με το Δημοτικό Φόρο

To τρικ της Booking.com με το Δημοτικό Φόρο

Αρκετοί OTAs είχαν διαφορετικές τιμές στην Trivago σε σχέση με τις ίδιες αναζητήσεις απευθείας στα website τους.

Μετά από τυχαία αναζήτηση για έλεγχο του Rate Parity ενός πελάτη μας, παρατηρήσαμε ότι οι τιμές του μπαίνοντας απευθείας στη Booking.com και στο official website ήταν ακριβώς ίδιες. Δεν ίσχυε όμως το ίδιο όταν μπαίναμε στη Booking.com μέσω αναζήτησης στην Trivago!

Επιλέξαμε ένα ξενοδοχείο, το οποίο διατηρεί parity των τιμών του, για συγκεκριμένη ημερομηνία και τσεκάραμε τις τιμές του στο official website, στο website της booking.com και στη booking.com μέσω της μηχανής της Trivago. Τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:

Στοιχεία Έρευνας

  • Ημερομηνία Έρευνας: 30 Ιουνίου 2014
  • Ημερομηνία Κράτησης: 15 – 18 Οκτ. 2014
  • Τύπος Δωματίου: Junior Suite
  • Rate: Flexible

Η διαφορά στα δύο αποτελέσματα της Booking.com είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση (μέσω Trivago) δεν συμπεριλαμβάνει το 0,50% του δημοτικού φόρου (θα το δείτε στα ψηλά γράμματα κάτω από την εικόνα του δωματίου) κάτι το οποίο τη βοηθά για να φαίνεται φθηνότερη και να κερδίζει συγκριτικό πλεονέκτημα στο Meta-Search.

Προχωρήσαμε τη διαδικασία μέχρι την κράτηση και η τιμή που νομίζει ο πελάτης ότι κλείνει είναι η ίδια που είδε στην Trivago. H σημείωση για τον δημοτικό φόρο υπάρχει πάντα με μικρά γράμματα. Φυσικά, η κράτηση που πάει στον ξενοδόχο έχει την κανονική τιμή και όχι τη μειωμένη από το δημοτικό φόρο. Έτσι δεν καταλαβαίνει ποτέ το τρικ.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ο πελάτης θα επιλέξει τελικά να κάνει την κράτησή του από τη Booking λόγω της φαινομενικά καλύτερης τιμής και ο ξενοδόχος θα πληρώσει προμήθεια για κρατήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν γίνει απευθείας από το website του.

Αυτό φυσικά ισχύει για πάρα πολλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα, ενώ δεν είναι μόνο η Booking.com που το κάνει. Αρκετοί OTAs είχαν διαφορετικές τιμές στην Trivago σε σχέση με τις ίδιες αναζητήσεις απευθείας στα website τους. Οι τιμές ήταν διαφορετικές από μέρα σε μέρα και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, αρκετά πιο χαμηλές από 0,50% της Booking.com.

Ο κ. Δημήτρης Σερίφης είναι CEO και συνιδιοκτήτης της Nelios.com.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024