Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΖημία 2 εκατ. δολ. την ημέρα για την Malaysia Airlines, καθώς τα αεροπλάνα της πετούν άδεια

Ζημία 2 εκατ. δολ. την ημέρα για την Malaysia Airlines, καθώς τα αεροπλάνα της πετούν άδεια

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η κρατική εταιρεία επενδύσεων της Μαλαισίας Khazanah Nasional ανακοίνωσε πλήρη αναμόρφωση του αμαυρωμένου αερομεταφορέα. Πιθανολογείται αλλαγή ονόματος, rebranding και αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Σε δεινή οικονομική κατάσταση παραμένει η Malaysia Airlines μετά την εμπλοκή της στις δύο χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες για το 2014. Με βάση κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες που ελήφθησαν από λίγους εναπομείναντες επιβάτες της, ορισμένες πτήσεις διεξάγονται σχεδόν άδειες.

Τον περασμένο Μάρτιο, η πτήση 370, που είχε προγραμματιστεί να ταξιδέψει από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, εξαφανίστηκε με τα 12 μέλη του πληρώματος και 227 επιβάτες – γεγονός που παραμένει ένα μυστήριο.

Στη συνέχεια, τον περασμένο μήνα, τραγωδία χτύπησε και πάλι την αεροπορική εταιρεία, όταν η πτήση 17 καταρρίφθηκε ενώ βρισκόταν πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο. Και οι 283 επιβάτες και τα 15 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Κατηγορία για τη δεύτερη τραγωδία δεν μπορεί να δοθεί ξεκάθαρα στη Malaysia Airlines, καθώς πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες συνηθίζουν να πετούν πάνω από εμπόλεμες ζώνες. Όμως, οι απώλειες τόσων ζωών “δέθηκαν” άρρηκτα από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με την αεροπορική εταιρεία.

Ο μαλαισιανός αεροφορέας, ο οποίος λειτουργούσε “στο κόκκινο” για πέντε περίπου χρόνια πριν τις φετινές τραγωδίες, συνεχίζει να λειτουργεί, παρά τη σημαντική ζημιά στη φήμη του.

“Ο αερομεταφορέας της νοτιοανατολικής Ασίας καίει από τα ταμειακά του αποθέματα σχεδόν 2.160.000 δολ. κάθε μέρα,” αναφέρει ο καθηγητής του Howard University, Oliver McGee. “Βάσει λειτουργικότητας, χάνει περίπου 1,6 εκατ. δολ. ημερησίως”.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Αυστραλίας news.com.au, η αεροπορική εταιρεία έχει διπλασιάσει την προμήθεια που προσφέρει στους Αυστραλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, από 6% σε 11%, για κρατήσεις επιβατών στην Malaysia Airlines. Επίσης προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις σε σύγκριση με άλλες αεροπορικές εταιρείες: Μια πρόχειρή διαδικτυακή αναζήτηση σε μηχανή αναζήτησης εισιτηρίων σχετικά με τη Μαλαισία Airlines έδειξε ότι ένα ταξίδι μετ’επιστροφής μεταξύ Κουάλα Λουμπούρ και Πεκίνου κοστίζει 238 δολάρια, ενώ μια παρόμοια πτήση με άλλες αεροπορικές εταιρείες περισσότερα από 500 δολάρια.

Αλλά οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψει τα σχεδόν άδεια αεροπλάνα.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η κρατική εταιρεία επενδύσεων της Μαλαισίας Khazanah Nasional ανακοίνωσε πλήρη αναμόρφωση του αμαυρωμένου αερομεταφορέα, ανακοινώνοντας ότι θα προσφέρει εξαγορά για το 31% των μετοχών του, που δεν κατέχει ήδη. Οι λεπτομέρειες της αναθεώρησης αυτής δεν έχουν γνωστές, αλλά πιθανολογείται αλλαγή ονόματος, rebranding και αναδιάρθρωση της εταιρείας. Αλλά ακόμα και αν ληφθούν ακραία μέτρα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως η Malysia Airlines θα μπορέσει να ξεπεράσει τη “σκιά” που ρίχνουν πάνω της οι καταστροφές των πτήσεων MH370 και MH17.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024