Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το καμπαναριό στό Λυκαβηττό. Κανένας νά τό καθαρίσει;

24 November 2014, 09:47

Βεβηλωμένο από συνθήματα και taggs το καμπαναριό της εκκλησίας των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό.


Το ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων είναι κτισμένο στην πιο μεγάλη σπηλιά του Λυκαβηττού. Ο ναός γνώρισε άνθηση μετά το 1834, όταν η Αθήνα έγινε η πρωτεύουσα του νεοϊδρυθέντος ελληνικού κράτους (οι μεγάλες ενορίες της Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας, Αγίου Διονυσίου οδού Σκουφά και Αγίου Νικολάου Πευκακίων ακόμα δεν είχαν δημιουργηθεί).

Το 1929 κάηκε εξ αμελείας, αναγέρθηκε όμως αμέσως - και καλύτερο. Κατά τη Γερμανοιταλική κατοχή ο ναός έκλεισε, ενώ οι Ιταλοί βρήκαν την ευκαιρία να το συλήσουν, κλέβοντας όλα τα ιερά σκεύη, ενώ προσπάθησαν να λεηλατήσουν και την εικόνα των Αγίων Ισιδώρων.

Ύστερα από 3 περίπου αιώνες “ζωής” και κακουχίες από πολέμους, γνωρίζει πλέον και τη “μάστιγα” της σύγχρονης Αθήνας, το tagging. Κάποιος να το καθαρίσει;

ΥΓ: Είναι ψυχολογικά, πολιτικά και κοινωνικά ενδιαφέρον, πως αυτοί που το βεβήλωσαν έγραψαν μεταξύ άλλων και “antifa” πάνω του, όταν οι ίδιοι είναι ουσιαστικά φασιστικής νοοτροπίας... Κάπου έχασαν την μπάλα...
Η παραχώρηση και δημοσίευση της φωτογραφίας γίνεται με την υποστήριξη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, με άμεσο στόχο την ευαισθητοποίηση παντός ενδιαφερόμενου και εμπλεκόμενου στο χώρο του τουρισμού και έμμεσο σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top