Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η ιστορία της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο γίνεται τουριστικό προϊόν

28 November 2014, 13:31

Με στόχο την ενδυνάμωση του τουρισμού της Αιγύπτου, το Υπουργείο Τουρισμού της χώρας έχει αποφασίσει να προωθήσει την επίσκεψη της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο και τη διαδρομή της. Έτσι διαμορφώνονται τουριστικά πακέτα όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν από που πέρασε και που έμεινε για μικρά χρονικά διαστήματα η Ιερή Οικογένεια.


Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Ιησούς Χριστός έζησε στην Παλαιστίνη, και η μόνη άλλη χώρα που ταξίδεψε ήταν η Αίγυπτος. Στην Αίγυπτο πήρε ως μικρό παιδί για να γλιτώσει τον διωγμό. Η Αγία Οικογένεια, καθ ‘όλη την παραμονή της στην Αίγυπτο, η οποία διήρκεσε περίπου τριάμιση χρόνια, δεν έμεινε σε ένα μόνο μέρος αλλά κινήθηκε σε πολλές πόλεις της Άνω και της Κάτω Αιγύπτου.
 
Το γεγονός αυτό ήταν η έμπνευση της δημιουργίας τουριστικών πακέτων με όνομα “Στα βήματα της Αγίας Οικογένειας” όπου χιλιάδες τουρίστες συνερρέουν κάθε χρόνο για να δουν αυτά τα μέρη.
 
Πολλές εκκλησίες και μοναστήρια έχουν κτιστεί στις θέσεις που έμεινε έστω και για λίγες μέρες ο Ιησούς Χριστός, η Παναγία η Θεοτόκος, ο Ιωσήφ, και η Σαλώμη που συνόδευε την Οικογένεια. 
 
 
 
Πολλά θαύματα έγιναν σε αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Αγίας Οικογένειας πριν από 2000 χρόνια. Ανάμεσα στις περιοχές που επισκέφθηκε η Αγία Οικογένεια είναι το Zeitun στο Κάιρο, και Ασιούτ στην Άνω Αίγυπτο.
 

Φωτογραφία από διάφορες σπηλιές και υπόγειους χώρους όπου κρυβόταν η Αγία Οικογένεια
 
Οι επισκέπτες των Μοναστηριών και την Εκκλησιών έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν διάφορα αναμνηστικά συνδυάζοντας έτσι το ταξίδι τους όχι μόνο με προσκύνημα αλλά και με μια τουριστική εμπειρία.
 


 

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top