Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αλ. Κοιμήσης: Άμεση ανάθεση του χαρτοφυλάκιου του Υπουργείου Τουρισμού στον πρωθυπουργό

19 January 2015, 09:54

Ο κ. Αλέξιος Κοιμήσης, με τεράστια εμπειρία στο χώρο του τουρισμού –σε επιτελικές θέσεις σε Ελλάδα και Βρετανία- ξεκινά το ταξίδι του με την πολιτική στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος στην Α' Αθήνας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Αποφάσισε την υποψηφιότητά του πιστεύοντας ότι τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού, μπορούν να επιλυθούν ιδανικά από τους ανθρώπους που τα γνωρίζουν καλά.


Σ’έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι ο τουρισμός τα πάντα είναι ρευστά, και τα τελευταία χρόνια –αναλαμβάνοντας κι εγώ το κομμάτι που μου αναλογεί- δεν έχουν γίνει όσα θα έπρεπε. Στον τουρισμό, αυτά που τελικά προχωρούσαν ήταν όσα συνέφεραν και ενδιέφεραν υπουργούς, κομματικά κέντρα και ισχυρά συμφέροντα. Όλος ο τομέας εκπροσωπείται και καθορίζεται από μία “ελίτ” μεγάλων και ισχυρών, ένα κλειστό “κλαμπ” που κινεί τα νήματα και διαμορφώνει τις καταστάσεις.

Τα υπόλοιπα αφέθηκαν στην τύχη τους. Στον “αυτόματο πιλότο”. Ε, σ’αυτό πρέπει να μπει ένα τέρμα. Είχα αποχωρήσει από την θέση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ γιατί διαφωνούσα. Σήμερα όμως προχωράμε μπροστά. Υπάρχουν προτάσεις και δράσεις που συμφωνώ. Ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει ότι ο τουρισμός μπορεί να γίνει ο μοχλός ανάπτυξης για την χώρα κι εκεί συμφωνώ μαζί του. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών έχει ένα ρεαλιστικό πλάνο για τον τουρισμό. Άμεση ανάθεση του χαρτοφυλάκιου του Υπουργείου Τουρισμού στον πρωθυπουργό, ώστε να επιτευχθεί η “συλλογική κυβερνητική συνείδηση”. Προτείνουμε τη σύσταση Συμβούλιου Εκπροσώπων Τουριστικών Κλάδων, το οποίο θα συνομιλεί απευθείας με τον πρωθυπουργό, χωρίς να προωθεί συντεχνιακά ή κλαδικά “συμφέροντα”. Αντίθετα, θα αναφέρει πραγματικά προβλήματα της αγοράς και ειδικά ζητήματα του τουρισμού που πρέπει να αντιμετωπιστούν, καθώς και προτάσεις για την επίλυσή τους.Ιδιαίτερη μέριμνα δίνουμε στους επιχειρηματίες του κλάδου και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Ιδιαίτερα ο μικρομεσαίος θα:

  • Υποστηριχθεί στην επιχειρηματική δραστηριότητά του
  • Αποκτήσει πρόσβαση σε πόρους και εφόδια για να αναπτυχθεί και να βελτιώσει τις υπηρεσίες του
  • Έχει την ευκαιρία να προβάλλει το προϊόν του και να βρει διαύλους στα σύγχρονα δίκτυα διανομής
  • Έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής και να ακούγεται η φωνή του στη διαδικασία αντιμετώπισης των ζητημάτων του τουρισμού και των προβλημάτων του
  • Μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στο προσωπικό του, καθώς και την ευκαιρία στους εργαζόμενους που απασχολεί να ανελίσσονται και να βελτιώνονται.

Σχετικά με το φορολογικό πλαίσιο που “καίει” τον κλάδο προτείνουμε:

  • Συντελεστής ΦΠΑ 4,5% ειδικά για τις τουριστικές υπηρεσίες. Το σύνολο του τουριστικού πακέτου θα πρέπει να υπάγεται στον πολύ χαμηλό συντελεστή -50%, που σήμερα βρίσκεται στο 6,5% μόνο για τις υπηρεσίες διαμονής.
  • Πλήρης Απαλλαγή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων για τις επιχειρήσεις καταλυμάτων.
  • Απαλλαγή των ξενοδοχειακών ακινήτων από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.Στο χώρο του τουρισμού στο επαγγελματικό χαρτοφυλάκιο του κ. Αλέξιου Κοιμήση συμπεριλαμβάνονται θέσεις όπως του διευθυντή του αντίστοιχου ΕΟΤ της Βρετανίας και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ. Παράλληλα, ήταν στο “τιμόνι” κορυφαίων τουριστικών επιχειρήσεων σε Λονδίνο, στο Trust House Fort και το Grand Metropolitan Hotel, καθώς και στην Ελλάδα, όπως στο Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένη, το “Helios Hotels and Resorts” του Ομίλου Μαντωνανάκη κ.ά.  Ιδιαίτερα με τον “Αστέρα” ήταν ο άνθρωπος που του ξανάδωσε πίσω την παλιά του αίγλη εντάσσοντάς τον παράλληλα στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top