Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΑνάπτυξη (εναλλακτικού) τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων: Ενάλια Αρχαιολογικά Πάρκα – Η 'Βυθισμένη Πολιτεία της Επιδαύρου'

Ανάπτυξη (εναλλακτικού) τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων: Ενάλια Αρχαιολογικά Πάρκα – Η 'Βυθισμένη Πολιτεία της Επιδαύρου'

Οι τουριστικοί πόροι που διαθέτει η Ελλάδα έχουν μεγάλο περιθώριο περεταίρω αξιοποίησης και μία τέτοια περίπτωση είναι και η ανάδειξη της επισκεψιμότητας του ενάλιου αρχαιολογικού πλούτου, κυρίως αυτού που βρίσκεται σε μικρά βάθη.

Παρά το ότι η Ελλάδα κυρίως “πουλάει” παραθεριστικό τουρισμό του μοντέλου “ήλιος-θάλασσα- παραλία = sun, sea, sand” όλες οι κυβερνήσεις, τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια, αναφέρονται σε τέσσερεις + μία (γιατί είναι έμμεσο αποτέλεσμα των άλλων τεσσάρων) στρατηγικές κατευθύνσεις για τον τουρισμό:

1. Ανάπτυξη “ειδικών-εναλλακτικών μορφών τουρισμού” (στη διεθνή βιβλιογραφία σωστότερα αναφερόμενο ως “τουρισμό ειδικών ενδιαφερόντων = special interest tourism”)
2. Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου ή 12-μηνο τουρισμό (απεξάρτηση από την εποχικότητα)
3. Γεωγραφική διάχυση του τουρισμού σε όλη τη χώρα (ανάδειξη περιοχών και ανάπτυξη τουριστικών πόρων)
4. Αναβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας υπηρεσιών και προϊόντων (τόσο σε εγκαταστάσεις όσο και σε έμψυχο υλικό = εργαζόμενοι). Και σαν αποτέλεσμα των ανωτέρω

  • Βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας του τουρισμού (που εκφράζεται όχι μόνο στο σύνολο των εισροών, αλλά και στην κατά κεφαλή δαπάνη).
Special Features Editor - TravelDailyNews Media Network | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο Χρήστος Πετρέας είναι συνεργάτης Σύνταξης – Special Features Editor του Travel Daily News Media Network. Ως επιστημονικός / επιχειρησιακός / τουριστικός / στρατηγικός / εκπαιδευτικός / σύμβουλος σε υπουργεία, φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεις, επαγγελματικά ασχολείται με θέματα στρατηγικής επιχειρηματικής, τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης και μάρκετινγκ προορισμών καθώς και ειδικών – εναλλακτικών μορφών, με υπέρ 25ετή εμπειρία στην Ελλάδα και σε ξένες χώρες (Βαλκάνια, Ευρώπη, ΗΠΑ, Αφρική, Μεσόγειο). Έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και έχει εκτεταμένο επιστημονικό, συγγραφικό και αρθρογραφικό έργο, από το 1988 (>200 συγγραφές – εργασίες – δημοσιεύσεις), στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024