Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΜια γυναίκα μεγαλουργεί στους αιθέρες: Η Carolyn McCall της easyjet

Μια γυναίκα μεγαλουργεί στους αιθέρες: Η Carolyn McCall της easyjet

Μια γυναίκα που προερχόταν από τα media, κατόρθωσε να καταστήσει την Easyjet εταιρεία που οι αφιξαναχωρήσεις τις από όλα τα χαμηλού κόστους αεροδρόμια απ'όσα επιχειρεί εκτελούνται με ακρίβεια χρόνου σχολαστική.

Πραγματικά δύσκολα ο Στέλιος Χατζηιωάννου (sir Stelios), ο δημιουργός και οραματιστής των ουρανών θα φανταζόταν αυτό που έγινε το 2015. Δηλαδή, μια γυναίκα επιχειρηματία να οδηγεί με στιβαρό “επιχειρηματικό χέρι” την Easyjet στα διεθνή πεπρωμένα της. Γιατί η Carolyn McCall κέρδισε επάξια στη Βρετανία τίτλους όπως στα National Business Award, για τη μοναδική ανοδική πορεία της εταιρείας της.

Μια ολόκληρη πενταετία από το 2010, κόντρα σε αντιξοότητες του τομέα, τρομοκρατικά κτυπήματα και κυρίως το χτύπημα της συντριβής του αεροσκάφους της Ρωσίας μετά την απογείωσή του από τουριστικό θέρετρο της Ερυθράς θάλασσας, πάλεψε για να στηρίξει την αξιοπιστία της εταιρείας της, της μεγαλύτερης χαμηλού κόστους μετά τη RyanAir.

Και εκείνο κυρίως που αποδεικνύει τη “στόφα” της είναι ότι χωρίς να ξέρει λεπτομερώς τις αιτίες που έριξαν το ρωσικό αεροσκάφος, δημιούργησε αλυσίδα από “empty leg” πτήσεις για 15 ημέρες με την περιοχή του Sharm el-Sheikh, για να περισώσει και επαναπατρίσει περισσότερους από 4.500 εγκλωβισμένους επιβάτες της.

Το άκρως ενδιαφέρον είναι ότι μετά και την περίεργη πτώση του Α320 της Germanwings, σε μισό περίπου χρόνο συμπύκνωσε εμπειρίες πολλών ετών.
Ηφαιστείων εκρήξεις, αυξήσεις τιμών πετρελαίου περιστασιακές…

Μια γυναίκα λοιπόν που προερχόταν από τα media, κατόρθωσε να καταστήσει την Easyjet εταιρεία που οι αφιξαναχωρήσεις τις από όλα τα χαμηλού κόστους αεροδρόμια απ’όσα επιχειρεί εκτελούνται με ακρίβεια χρόνου σχολαστική.

Η μετοχή της εταιρείας “απογειώθηκε” και εκείνη στο Χρηματιστήριο περισσότερο από 250%.

Παράλληλα ο Sir Stelios, μειοψηφών μέτοχος τα πρόσφατα χρόνια, ασκούσε ταυτόχρονα σκληρή κριτική στη διοίκησή της και τα Δ.Σ. για τις μεγάλες αυξήσεις των μισθών και bonus τους, τα μερίσματα που διένειμαν και την συνεχή αγορά νέων αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων και αλλαγές μαζικές τύπων που χρησιμοποιεί η αεροπορική εταιρεία.

Συνεχείς συγκρούσεις που όμως σήμερα φαίνεται ότι λειάνθηκαν αφού στην τελετή για την πρώτη επετειακή 20ετία από τους ιδρυτές της Easy, οι δυο τους συνέφαγαν παρακαθήμενοι, συζήτησαν, συμφώνησαν και έκαναν σχεδιασμό για νέες “πτήσεις”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron που θεωρεί το βραβείο που κατέκτησε η McCall ως το ισχυρότερο της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, ελάχιστα έσφαλε.

Αφού η πορεία της γυναίκας αυτής αποδεικνύει σταθερά, ουσιαστικά και εκ του αποτελέσματος, ότι είναι μια γυναίκα ολκής, δυναμική, ονειροπόλα.

Μια γυναίκα που θα αφήσει εποχή στην αεροπορική βιομηχανία δικαιολογημένα…

Ο Μανώλης Α. Γκύζης ασκεί δικηγορία με τους συνεργάτες του, με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, από το 1974.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024