Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΟι online κριτικές ξενοδοχείων, οι κρατήσεις μέσω κινητών και το φαινόμενο Airbnb σημαδεύουν τη βρετανική τουριστική αγορά

Οι online κριτικές ξενοδοχείων, οι κρατήσεις μέσω κινητών και το φαινόμενο Airbnb σημαδεύουν τη βρετανική τουριστική αγορά

Οι δύο κορυφαίες τάσεις που αναδύονται από τα νέα δεδομένα της eRevMax είναι η συνεχής άνοδος της κινητής τηλεφωνίας και το φαινόμενο που ονομάζεται Airbnb. Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι πάνω από το 28% του συνόλου των διαδικτυακών κρατήσεων ξενοδοχείων αναμένεται να προέλθει από κινητά το τρέχον έτος.

Η eRevMax, κορυφαίος πάροχος τεχνολογικών λύσεων για ξενοδοχεία, έδωσε στη δημοσιότητα ένα γράφημα με τις τάσεις των διαδικτυακών ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το γράφημα αυτό δείχνει θετικά αποτελέσματα για τους Βρετανούς ξενοδόχους, οι οποίοι μπορούν να ελπίζουν σε υψηλά ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία τους, όχι μόνο από τους διεθνείς τουρίστες, αλλά και από τους ντόπιους, καθώς ένα ποσοστό 64% των Βρετανών θα κάνει διακοπές φέτος εντός του Ην. Βασιλείου.

Τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν τις λύσεις της eRevMax, προέκυψε ότι κατά μέσο όρο κερδίζουν 199 λίρες στερλίνες ανά κράτηση, με μέσο χρόνο διαμονής 1,4 διανυκτερεύσεις. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της eRevMax, όπως ακριβώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η Booking.com είναι ξεκάθαρα κυρίαρχο στον τομέα των διαδικτυακών κρατήσεων, ακολουθούμενο από την Laterooms, την Expedia, την Agoda και την Hotelbeds.

Επίσης, το γράφημα εστιάζει στην αγοραστική συμπεριφορά των ταξιδιωτών, ώστε να δώσει στους ξενοδόχους μια βαθύτερη κατανόηση των πραγμάτων. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες επισκέπτονται κατά μέσο όρο περίπου 17 (!) ταξιδιωτικές ιστοσελίδες κατά τη διάρκεια της φάσης σχεδιασμού των διακοπών τους και πάνω από το 59% είναι επηρεασμένοι από διαδικτυακές κριτικές, ειδικά για κρατήσεις σε ξενοδοχεία. Πάνω από το 65% χρησιμοποιούν και δεύτερη και τρίτη μηχανή αναζήτησης για να συγκρίνουν τιμές, αναδεικνύοντας έτσι σε ζωτικής σημασίας για τα ξενοδοχεία το θέμα της διαχείρισης των διαδικτυακών κριτικών και της συνεννόησης με τις μηχανές αναζήτησης.

Οι δύο κορυφαίες τάσεις που αναδύονται από τα νέα δεδομένα της eRevMax είναι η συνεχής άνοδος της κινητής τηλεφωνίας και το φαινόμενο που ονομάζεται Airbnb. Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι πάνω από το 28% του συνόλου των διαδικτυακών κρατήσεων ξενοδοχείων αναμένεται να προέλθει από κινητά το τρέχον έτος. Όσο για την Airbnb, εκτιμάται ότι οι ετήσιες οικονομικές επιπτώσεις του “γίγαντα” της “διαμοιραζόμενης οικονομίας” στο Λονδίνο είναι πάνω από  1,3 δισ. λίρες στερλίνες. Η αυξανόμενη δημοτικότητα της Airbnb έχει ενθαρρύνει πάνω από 52.000 ιδιοκτήτες κατοικιών να μοιρστούν το σπίτι τους το 2015.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024