Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Οι online κριτικές ξενοδοχείων, οι κρατήσεις μέσω κινητών και το φαινόμενο Airbnb σημαδεύουν τη βρετανική τουριστική αγορά

30 Μάιος 2016, 15:15

Οι δύο κορυφαίες τάσεις που αναδύονται από τα νέα δεδομένα της eRevMax είναι η συνεχής άνοδος της κινητής τηλεφωνίας και το φαινόμενο που ονομάζεται Airbnb. Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι πάνω από το 28% του συνόλου των διαδικτυακών κρατήσεων ξενοδοχείων αναμένεται να προέλθει από κινητά το τρέχον έτος.


Η eRevMax, κορυφαίος πάροχος τεχνολογικών λύσεων για ξενοδοχεία, έδωσε στη δημοσιότητα ένα γράφημα με τις τάσεις των διαδικτυακών ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το γράφημα αυτό δείχνει θετικά αποτελέσματα για τους Βρετανούς ξενοδόχους, οι οποίοι μπορούν να ελπίζουν σε υψηλά ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία τους, όχι μόνο από τους διεθνείς τουρίστες, αλλά και από τους ντόπιους, καθώς ένα ποσοστό 64% των Βρετανών θα κάνει διακοπές φέτος εντός του Ην. Βασιλείου.

Τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν τις λύσεις της eRevMax, προέκυψε ότι κατά μέσο όρο κερδίζουν 199 λίρες στερλίνες ανά κράτηση, με μέσο χρόνο διαμονής 1,4 διανυκτερεύσεις. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της eRevMax, όπως ακριβώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η Booking.com είναι ξεκάθαρα κυρίαρχο στον τομέα των διαδικτυακών κρατήσεων, ακολουθούμενο από την Laterooms, την Expedia, την Agoda και την Hotelbeds.

Επίσης, το γράφημα εστιάζει στην αγοραστική συμπεριφορά των ταξιδιωτών, ώστε να δώσει στους ξενοδόχους μια βαθύτερη κατανόηση των πραγμάτων. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες επισκέπτονται κατά μέσο όρο περίπου 17 (!) ταξιδιωτικές ιστοσελίδες κατά τη διάρκεια της φάσης σχεδιασμού των διακοπών τους και πάνω από το 59% είναι επηρεασμένοι από διαδικτυακές κριτικές, ειδικά για κρατήσεις σε ξενοδοχεία. Πάνω από το 65% χρησιμοποιούν και δεύτερη και τρίτη μηχανή αναζήτησης για να συγκρίνουν τιμές, αναδεικνύοντας έτσι σε ζωτικής σημασίας για τα ξενοδοχεία το θέμα της διαχείρισης των διαδικτυακών κριτικών και της συνεννόησης με τις μηχανές αναζήτησης.

Οι δύο κορυφαίες τάσεις που αναδύονται από τα νέα δεδομένα της eRevMax είναι η συνεχής άνοδος της κινητής τηλεφωνίας και το φαινόμενο που ονομάζεται Airbnb. Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι πάνω από το 28% του συνόλου των διαδικτυακών κρατήσεων ξενοδοχείων αναμένεται να προέλθει από κινητά το τρέχον έτος. Όσο για την Airbnb, εκτιμάται ότι οι ετήσιες οικονομικές επιπτώσεις του “γίγαντα” της “διαμοιραζόμενης οικονομίας” στο Λονδίνο είναι πάνω από  1,3 δισ. λίρες στερλίνες. Η αυξανόμενη δημοτικότητα της Airbnb έχει ενθαρρύνει πάνω από 52.000 ιδιοκτήτες κατοικιών να μοιρστούν το σπίτι τους το 2015.





Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top