Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίαση ΠροϊόντοςΜega Airlines Studies

Μega Airlines Studies

Η Μega Airlines Studies παρέχει διεθνώς αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου στην τουριστική βιομηχανία και στο κλάδο των αερομεταφορών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και καλλιεργεί διαρκώς τις επαφές με την αγορά εργασίας.

Η Μega Airlines Studies δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης από το 1999, από τον κύριο Γεώργιο Γαλίτη, διοικητικό στέλεχος της Alita και πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Αερομεταφορών. Σήμερα, 17 χρόνια μετά, κατέχει ηγετική θέση στο χώρο, με μεγάλο αριθμό αποφοίτων που ακολουθούν επιτυχημένες καριέρες σε διάφορα σημεία του κόσμου. Επίσης έχει εκπαιδεύσει ένα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών από τις σημαντικότερες εταιρείες του χώρου όπως: Oλυμπιακή, Αeroflot, A.I.A, ΥΠΑ, Cosco, AKTINA κ.α.

 


Bραβεύσεις:
Από το 2011 μέχρι σήμερα βραβεύεται κάθε χρόνο, στα διεθνή συνέδρια της IATA, ως μια από τις τρεις καλύτερες σχολές της Ευρώπης με βάση τoν συνολικό αριθμό των μαθητών της και την επιτυχία στις τελικές εξετάσεις.
 
Η Μega Airlines Studies αποτελεί πλέον το μοναδικό εξουσιοδοτημένο κέντρο εκπαίδευσης (Authorized Training Center, ATC) της ΙΑΤΑ στην Ευρώπη, το οποίο αποκτά και τον τίτλο του Regional Training Partner –ενώ ήδη από το 2014 λειτουργεί και ως Authorized Accredited School (ATS).
 
Η Μega Airlines Studies ως Regional Training Partner (RTP): Oι (RTPs) είναι επίσημοι αντιπρόσωποι της ΙΑΤΑ με αποκλειστική αρμοδιότητα να διεξάγουν διεθνή εξειδικευμένα σεμινάρια με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της αγοράς, αλλά και τη δημιουργία προοπτικών για νέες επαγγελματικές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες. Τα σεμινάρια RTP πραγματοποιούνται με την παρουσία εγκεκριμένου και απεσταλμένου από την ΙΑΤΑ εκπαιδευτή, ο οποίος προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις.
Κάποια από τα σεμινάρια αυτά είναι:
– Emergency Planning and Response for Airports and GSPs
– Airport Operations – Advanced
– Airport Certification and Infrastructure Standards
– Safety Management Systems (SMS) for Airports
– Airport Slots and Coordination 
 
Σκοπός της σχολής είναι παρέχει διεθνώς αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου στην τουριστική βιομηχανία και στο κλάδο των αερομεταφορών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και να καλλιεργεί διαρκώς τις επαφές με την αγορά εργασίας.

 


Γιατί στη Μega Airlines Studies;
Oι σπουδαστές της Μega Airlines Studies, ως εγκεκριμένο κέντρο της ΙΑΤΑ, απολαμβάνουν μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα. Καταρχήν το εκπαιδευτικό υλικό είναι εγκεκριμένο από την ΙΑΤΑ. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς δεδομένου ότι η ύλη των βιβλίων ανανεώνεται κάθε χρόνο. Τα μαθήματα γίνονται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ΙΑΤΑ. Τα διπλώματα που παίρνουν οι σπουδαστές είναι επίσης πιστοποιημένα από την ΙΑΤΑ και ισχύουν παγκοσμίως.
 
Τα διπλώματα της Μega Airlines Studies: Τα πτυχία της σχολής έχουν διεθνή αναγνώριση και δεν χρειάζονται περαιτέρω πιστοποίηση. Oι κάτοχοι των διπλωμάτων μπορούν να δουλέψουν σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο
 
Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από τους εξής οργανισμούς:
– Ιnternational Air Transport Association (IATA)
– Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)
– Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ)
– Ευρωπαϊκός οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (ΕΑSA)

 


Eιδικότητες:
 
Αεροσυνοδοί
 
Οι πιστοποιημένες σπουδές cabin crew είναι σημαντικές για μια επαγγελματική σταδιοδρομία που συνδυάζει ταξίδια, δυνατότητες για εργασία σε διάφορα μέρη του κόσμου με απεριόριστες προοπτικές εξέλιξης.
 
Η Μega Airlines Studies είναι η μόνη εξουσιοδοτημένη Σχολή αεροσυνοδών στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει διπλώματα αναγνωρισμένα από την ΙΑΤΑ και την ΥΠΑ.
 
Υπάρχουν 2 διπλώματα με διεθνή αναγνώριση που αφορούν την εκπαίδευση σε ιπτάμενες αεροσυνοδούς:  
 
ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ – ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ
 
Η εξειδικευμένη εκπαίδευση των πληρωμάτων καμπίνας αποτελεί βασική προτεραιότητα για τις αεροπορικές εταιρείες σε διεθνές επίπεδο. Η Μega Airlines Studies παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσετε το IATA Aviation Cabin Crew Diploma ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμαστούν σωστά, προκειμένου να εργαστούν τόσο σε ελληνικές αεροπορικές εταιρείες όσο και σε εταιρείες του εξωτερικού. 
 
Το ειδικό πρόγραμμα για αεροσυνοδούς είναι σχεδιασμένο από την ΙΑΤΑ και καλύπτει τα παρακάτω:
– Χρήση σωστικών μέσων αεροσκάφους
– Διαδικασίες πληρώματος καμπίνας 
– Εξυπηρέτηση επιβατών 
– Εκπαίδευση για τις υποψήφιες αεροσυνοδούς και ιπτάμενους προτού επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες
 
Approval by the Hellenic Civil Aviation Authority according to European Aviation Regulations
 
Η Μega Airlines Studies προσφέρει ένα ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών για την εκπαίδευση αεροσυνοδών. Παράλληλα με το IATA Aviation Cabin Crew Diploma, η σχολή, έχοντας την έγκριση από την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) βάσει των κανονισμών της European Aviation Safety Agency (EASA) προσφέρει στους σπουδαστές τη δυνατότητα απόκτησης του πτυχίου Attestation Of Safety Training.
 
Το Attestation Of Safety Training είναι δίπλωμα με διεθνή αναγνώριση σύμφωνα με τα Regulations της EASA (Part CC) και συνεπάγεται άμεσα την επάρκεια ασκήσεως επαγγέλματος, η οποία είναι απαραίτητη για την επαγγελματική αποκατάσταση.
 
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Για να συμμετέχουν οι υποψήφιοι αεροσυνοδοί ή ιπτάμενοι στα μαθήματα της εκπαίδευσης θα πρέπει:
• Να έχουν συμπληρώσει το 18 έτος ηλικίας
• Να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα
• Να είναι κάτοχοι απολυτήριο λυκείου
• Να ξέρουν κολύμπι
• Να είναι υγιείς
 
Aεροπορικών Εταιρειών και Τουριστικών Γραφείων
  
H Μega Airlines Studies ειδικεύεται σε σπουδές σχετικά με τον ευρύτερο τομέα αερομεταφορών και τουρισμού. Οι κάτοχοι του ΙΑΤΑ Foundation Diploma είναι σε θέση να εργαστούν άμεσα στους κλάδους αυτούς, διότι είναι άρτια εκπαιδευμένοι στα παρακάτω:
• Τιμολογιακή πολιτική σε κρατήσεις εισιτηρίων για αεροπλάνα, τρένα και πλοία
• Υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης (Administration Department)
• Δημιουργία ειδικών πακέτων διακοπών
• Οργάνωση επαγγελματικών ταξιδιών
• Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και αναβάθμισης πωλήσεων αεροδρομίου, αεροπορικών εταιριών και τουριστικών πρακτορείων
 
Για τους κατόχους του ΙΑΤΑ Foundation Diploma ή επαγγελματίες η Μega Airlines Studies προσφέρει τη δυνατότητα να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους συνεχίζοντας με την απόκτηση του ΙΑΤΑ Consultant Diploma (LEVEL 2).
 
Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους ένας επαγγελματίας με εμπειρία στο τομέα της έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου ή κάτοχος του ΙΑΤΑ Foundation Diploma θα επωφεληθεί από την απόκτηση του ΙΑΤΑ Consultant Diploma είναι:
• Θα είναι σε θέση να διαχειρίζεται σημαντικές παραμέτρους του αεροπορικού επαγγέλματος 
• Θα προσφέρει με άνεση πολύτιμες συμβουλές στους πελάτες σας για σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς
• Θα μπορεί να υπολογίσει πολύπλοκους ναύλους εφαρμόζοντας άριστα τους κανόνες της ΙΑΤΑ, εκδίδοντας και επανεκδίδοντας εισιτήρια και άλλα έγγραφα για διεθνή ταξίδια κάθε τύπου
• Θα είναι σε θέση να διδάξει σε ΙΕΚ

 

 
Η Μega Airlines Studies κατανοώντας την τεράστια σημασία της επικοινωνίας στην τουριστική αγορά, προσφέρει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δίπλωμα Airline Marketing. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο από την ΙΑΤΑ με στόχο να προσφέρει στους μελλοντικούς επαγγελματίες του τουρισμού και των αερομεταφορών τα απαραίτητα εφόδια σχετικά με τις τεχνικές επικοινωνίας και προβολής. 
 
Ο κάτοχος του διπλώματος Airline Marketing γνωρίζει τις πιο σύγχρονες τεχνικές που αφορούν:
• Την έρευνα της τουριστικής και αεροπορικής αγοράς
• Τις τεχνικές προώθησης και προβολής των συγκεκριμένων τουριστικών προϊόντων μέσω του διαδικτύου και άλλων καναλιών
• Τη διοίκηση εταιριών του χώρου

 

 
Αεροδρομίων
 
Η Μega Airlines Studies προσφέρει πραγματικά εξειδικευμένες σπουδές, μέσα στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και το Airport Operations Diploma. Η ανάγκη στελέχωσης όλων των αεροδρομίων με εξειδικευμένο προσωπικό, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα, συνεπάγεται νέες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν με επιτυχία οι κάτοχοι αυτού του διπλώματος. 
 
Το ειδικό πρόγραμμα για τη διαχείριση αεροδρομίων είναι σχεδιασμένο από την ΙΑΤΑ και καλύπτει τα παρακάτω:
• Μελέτη του εργασιακού και λειτουργικού περιβάλλοντος των αεροδρομίων. 
• Αρίστη κατάρτιση και γνώσεις Airport Operation.
 
Το Airport Ramp Services Diploma εντάσσεται στις εξειδικευμένες σπουδές στον τομέα των αερομεταφορών που προσφέρει η Μega Airlines Studies. 
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εργαστούν σε αεροδρόμια, ως υπεύθυνοι πτήσεων και προσφέρει:
• κατανόηση των υπηρεσιών ενός Ramp Agent
• γνώσεις γύρω από τα πρότυπα επίγειας εξυπηρέτησης 
• εκπαίδευση για τις απαιτήσεις στην πίστα του αεροδρομίου
• διαδικασίες διακίνησης προκειμένου να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική προετοιμασία των αεροσκαφών και να παραμένουν οι πτήσεις εντός χρονοδιαγράμματος
 
Ο κάτοχος του διπλώματος έχει όλες τις γνώσεις για να εργαστεί ως:
• Υπεύθυνος πτήσης (AIRCRAFT TURN AROUND COORDINATOR)
• Συντονιστής πτήσης σε αεροπορική εταιρεία ή εταιρεία εξυπηρέτησης αεροσκαφών (Ground Handling)
 
Ο πλήρης κύκλος σπουδών αεροδρομίου που προσφέρει η Μega Airlines Studies περιλαμβάνει και το Aviation Security Awareness Diploma. Η συγκεκριμένη ειδικότητα σχετίζεται με το ευαίσθητο και πολύ σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας πτήσεων.
 
Ο τομέας ασφάλειας πτήσεων είναι πρωταρχικής σημασίας και ο κάτοχος του διπλώματος θα είναι απόλυτα προετοιμασμένος να:
• Nα εντοπίζει τους πιθανούς στόχους στο πλαίσιο της αξιολόγησης του κινδύνου της ασφάλειας 
• Να εφαρμόζει και επιβάλλει την ασφάλεια στους χώρους εργασίας
• Να είναι ενήμερος για τις παγκόσμιες εξελίξεις και τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας
• Να αναγνωρίζει και να αξιολογεί τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στην επίτευξη της ασφάλειας
 
Ξενοδοχείου
 
Η Μega Airlines Studies είναι η μόνη πιστοποιημένη Σχολή στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει κορυφαίες σπουδές στον ευρύτερο τομέα του τουρισμού και τη φιλοξενίας. Περισσότεροι από 1 δις άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε χρόνο από τη χώρα τους στο εξωτερικό για διακοπές ή επαγγελματικούς λόγους. Για την εξυπηρέτηση τους χρειάζονται ένα πλήθος συμπληρωματικών υπηρεσιών, όπως κατάλυμα, εστίαση και εξυπηρέτηση που θα εξασφαλίσει άριστο αποτέλεσμα. 
 
H Σχολή σε συνεργασία με την ΙΑΤΑ προσφέρει σε απόφοιτους Γενικού Λυκείου, ΙΕΚ ή ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων, καθώς και σε όλους τους επαγγελματίες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη φιλοξενία τη δυνατότητα να αποκτήσουν το αναγνωρισμένο Hospitality Services Diploma και να διαπρέψουν στον χώρο εργασίας τους.
 
Οι κάτοχοι του διπλώματος θα διαθέτουν με την απόκτηση του πτυχίου τους: 
• Άριστη γνώση των απαιτούμενων διαδικασιών στο τμήμα οροφοκομίας (Housekeeping) 
• Διαδικασίες πώλησης των δωματίων του ξενοδοχείου 
• Τρόπους ορθής διαχείρισης των πελατών και των απαιτήσεών τους στην υποδοχή 
• Ενδεδειγμένες συμπεριφορές και τεχνικές για μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών με την παροχή των κατάλληλων ταξιδιωτικών προϊόντων
• Τεχνικές δημιουργίας πίστης στην επιχείρηση 
• Βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στους πελάτες και τη ξενοδοχειακή μονάδα
 
Η Μega Airlines Studies παρέχει τη δυνατότητα σε απόφοιτους τουριστικών σχολών και επαγγελματίες του ευρύτερου ξενοδοχειακού τομέα να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες και να ενισχύσουν την προϋπηρεσία και τα προσόντα τους με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό. Το δίπλωμα απευθύνεται σε όσους εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στους παρακάτω τομείς ή θέσεις:
 
• Ξενοδοχεία
• Θέρετρα
• Κρουαζιερόπλοια
• Hotel sales agents 
• Consierges 
 
Μεταφορών Εμπορευμάτων
 
Η Μega Airlines Studies ειδικεύεται στις σπουδές για τις μεταφορές εμπορευμάτων Cargo. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εργαστούν στον εμπορευματικό τομέα αλλά και στους ήδη επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν τις εργασίες τους στην αεροπορική μεταφορά. Η εκπαίδευση βασίζεται στις διαδικασίες που προβλέπονται από την ΙΑΤΑ σε διεθνές επίπεδο. 
 
Οι κάτοχοι του διπλώματος για μεταφορές Cargo διαθέτουν:
• Ικανότητες να πετυχαίνουν συμφωνίες και κρατήσεις για διεθνείς μεταφορές
• Γνώσεις για σωστό υπολογισμό τιμών και χρεώσεων General Cargo & Special Cargo
• Εκπαίδευση για παροχή χρήσιμων συμβουλών στους πελάτες για τα εμπορεύματα 
• Ικανότητες να συμπληρώνουν την φορτωτική (airwaybill) με βάση τους κανονισμούς της IATA
 
Η Μega Airlines Studies ειδικεύεται στην παροχή πιστοποιημένων σπουδών για τις μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΙΑΤΑ, Dangerous Goods Regulations αφορά τη μεταφορά των επικίνδυνων φορτίων στον χώρο των αερομεταφορών. 
 
Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τις μεταφορές εμπορευμάτων είναι απαραίτητο να έχουν πιστοποιημένες γνώσεις για:
• βέλτιστες πρακτικές οι οποίες γίνονται όλο και πιο περίπλοκες στο περιβάλλον των μεταφορών
• κανόνες ασφάλειας με εξειδίκευση στο φορτίο 
• στρατηγική διαχείρισης επικίνδυνων εμπορευμάτων
 
Το πρόγραμμα βασίζεται στη μελέτη και εφαρμογή του Dangerous Goods Regulations for Air Transport, που αποτελεί το ειδικό εγχειρίδιο της ΙΑΤΑ για τις μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων.
 
Οι επαγγελματίες παίρνουν την πιστοποίηση με βάση τις γραπτές εξετάσεις που δίνονται στη σχολή για την απόκτηση του διπλώματος ΙΑΤΑ Dangerous Goods Initial.
 
Το δίπλωμα IATA Dangerous Goods Recurrent ανανεώνεται κάθε 2 χρόνια, και οι εξετάσεις περιλαμβάνουν τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στην ύλη.

 

 
IATA/Harvard
 
Η Μega Airlines Studies προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να παρακολουθήσουν ένα πραγματικά πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα τους οδηγήσει στην απόκτηση του LEADERSHIP MANAGEMENT DIPLOMA. Το ευέλικτο αυτό eLearning πρόγραμμα έχει στόχο να αναβαθμίσει τις ικανότητες σας σε επίπεδο management και ηγεσίας. 
 
Η ΙΑΤΑ πραγματοποίησε το 2011 τη συνεργασία με το Harvard Business Publishing στο τομέα του Management, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους σπουδαστές που θα επιλέξουν ένα πρόγραμμα της ΙΑΤΑ, παράλληλα να παρακολουθήσουν και να αποκτήσουν μέσα σε διάστημα 6 μηνών το δίπλωμα Leadership & Management Training Program.
 
Ένας μελλοντικός ή ήδη επαγγελματίας στον ευρύτερο τομέα των αερομεταφορών και του τουρισμού θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει, συνδυαστικά με όποιο δίπλωμα της ΙΑΤΑ επιλέξει αρχικά, το Leadership Management diploma προκειμένου να:
• Αποκτήσει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση εργασίας
• Ισχυροποιήσει τις δυνατότητες ανέλιξης στην υφιστάμενη εργασία σας
• Αντιμετωπίσει το πολύπλοκο περιβάλλον των συγχρόνων επιχειρήσεων
• Γνωρίσει τις πλέον αποτελεσματικές τεχνικές management από τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο ειδικούς του Harvard Business Publishing
 
Η Mega Airlines Studies κοντά στους σπουδαστές: Οποιαδήποτε ειδικότητα και αν επιλέξουν οι υποψήφιοι, η Mega Airlines Studies στέκεται δίπλα στα νέα παιδιά και τα υποστηρίζει ακόμη και μετά το πέρας των σπουδών τους. Το άριστα καταρτισμένο προσωπικό της σχολής συμβουλεύει τους σπουδαστές σε ότι αφορά την σωστή σύνταξη και αποστολή βιογραφικού, τους προετοιμάζει για συνέντευξη και καλλιεργεί σχέσεις με την αγορά εργασίας.
 
 
 
 

Μega Airlines Studies
Βουλής 5, Σύνταγμα
Αθήνα Τ.Κ. 105 62
Τηλ / Φαξ: 210 32 30 167
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024