Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηAγγελος ΣαμόληςΔιευθυντής CRETAPANEL

Aγγελος ΣαμόληςΔιευθυντής CRETAPANEL

Aγγελος Σαμόλης
Διευθυντής CRETAPANEL
Η Κρήτη έχει κατακτήσει ένα μεγάλο κομμάτι από την πίττα της συνεδριακής και εκθεσιακής αγοράς

TravelDailyNews: Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον συνεδριακό και εκθεσιακό τουρισμό, αξιοποιούν σε ικανοποιητικό βαθμό τις δυνατότητες του σύγχρονου εξοπλισμού;

Aγγελος Σαμόλης: Υπάρχουν στην Ελλάδα αρκετοί επαγγελματίες στο χώρο μας, που μπορούν να «στήσουν» τόσο καλά συνέδρια και εκθέσεις, που δεν θα είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τις μεγάλες εταιρείες της Ευρώπης. Υπάρχουν όμως δυστυχώς διοργανωτές που αναλαμβάνουν μεγάλα σε κύρος για την Ελλάδα συνέδρια και δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη εταιρειών σαν την δική μας.

TDN :Πιστεύετε ότι οι εκθεσιακές και συνεδριακές αίθουσες που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι οι κατάλληλες από πλευράς κατασκευής και χωρητικότητας; (παρακαλώ ξεχωρίστε τις αίθουσες που βρίσκονται μέσα σε ξενοδοχεία και τις αυτόνομες). Ο αριθμός τους σε πανελλαδικό επίπεδο είναι ικανοποιητικός;

A.Σ: H συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση συνεδριακών και εκθεσιακών υπηρεσιών καθιστούν απαραίτητη τη δημιουργία περισσοτέρων αιθουσών σε πανελλαδικό επίπεδο.
Βεβαίως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Η ιδιωτική πρωτοβουλία (η οποία έδωσε την ώθηση) αλλά και η πολιτεία καταλαβαίνοντας την μεγάλη σημασία της εναλλακτικής αυτής μορφής τουρισμού, προσπαθούν να στηρίξουν και να αναβαθμίσουν ποιοτικά το προϊόν αυτό με την κατασκευή περισσοτέρων αιθουσών (μέσα κι έξω από τα ξενοδοχεία) και την βελτίωση των υπηρεσιών .
Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές αίθουσες στη χώρα μας που παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα από άποψης κατασκευής . Το 95% των συνεδριακών και εκθεσιακών κέντρων βρίσκοναι κυρίως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι ο συνεδριακός και εκθεσιακός τουρισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

TDN :Πως θα χαρακτηρίζατε την Κρήτη ως συνεδριακό & εκθεσιακό προορισμό σε σχέση με όλη την Ελλάδα; Πιστεύετε ότι έχει προοπτικές για περισσότερη ανάπτυξη;

A.Σ: Η Κρήτη έχει κατακτήσει ένα μεγάλο κομμάτι από την πίττα της συνεδριακής και εκθεσιακής αγοράς. Η μεγάλη και συνεχώς αναπτυσσόμενη υποδομή στα ξενοδοχεία, η συνεχής βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης από και προς την Κρήτη , η απευθείας σύνδεση της με τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης , όπως και η δημιουργία σύγχρονων συνεδριακών και εκθεσιακών αιθουσών , μας δίνουν τη δυνατότητα να χαρακτηρίσουμε την Κρήτη ως μια δυναμικά ανερχόμενη αγορά στον τομέα αυτό.

Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι υπάρχουν προοπτικές για περισσότερη ανάπτυξη.
Όσον αφορά το κομμάτι των εκθέσεων σημαντική είναι η προσπάθεια που γίνεται και στον τομέα αυτό. Αξιόλογες Ιδιωτικές επιχειρήσεις άρχισαν να δραστηριοποιούνται στην οργάνωση και λειτουργία των εκθέσεων, αλλά και η πολιτεία με την χρηματοδότηση και στήριξη της δραστηριότητας αυτής δείχνει έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη των εκθέσεων.

Βεβαίως η έλλειψη του κρατικού συντονισμού και η ανεπαρκή προβολή και προώθηση της χώρας στο εξωτερικό είναι ένα γεγονός που όλοι πρέπει να αποδεχτούμε και να αντιμετωπίσουμε.

TDN :Τι θα συμβουλεύατε τους πελάτες σας; Τι πρέπει να προσέχουν όταν αποφασίζουν για τον εκθεσιακό ή συνεδριακό τους εξοπλισμό;

A.Σ: Η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών είναι το κυριότερο κριτήριο. Απαραίτητη είναι η παρουσία συνεργατών που διαθέτουν στελέχη που γνωρίζουν καλά τις ανάγκες της αγοράς, εταιρείες με συνέπεια και έμπειρους τεχνικούς που μπορούν να εγγυηθούν για την άριστη ποιότητα κατασκευής.

Επίσης η σύγκριση τιμών και ποιότητας, από διάφορους προμηθευτές είναι μια χρήσιμη συμβουλή .
Τέλος για τις συνεδριακές εκδηλώσεις της περιφέρειας πολύ σημαντική είναι η άμεση επαφή και πρόσβαση του προμηθευτή από την έδρα του, στον χώρο της εκδήλωσης Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η ευελιξία, η κάλυψη αναγκών ή αλλαγών της τελευταίας στιγμής και η έγκαιρη παράδοση ανεξάρτητα από πιθανές καθυστερήσεις πλοίων ή δύσκολες καιρικές συνθήκες.

TDN :Τι δυνατότητες έχει ο πελάτης σήμερα όσον αφορά τον εξοπλισμό; (αναλύστε λίγο τα προϊόντα σας και την ευκολία που προσφέρει ο φορητός εξοπλισμός ή τα πλεονεκτήματα του εξοπλισμού όταν αυτός επιλέγεται από τον πελάτη)

A.Σ: Η CRETAPANEL ΕΠΕ είναι η μοναδική Κρητικής εταιρεία με εξειδίκευση στον συνεδριακό και εκθεσιακό εξοπλισμό που μπορεί να προσφέρει : Πτυσσόμενες γραμματείες συνεδρίων, Poster Panel, ειδικές κατασκευές σημάνσεων, φορητά συστήματα προβολής, δομημένα εκθεσιακά περίπτερα, πασαρέλες-εξέδρες –σκηνικά, ειδικές κατασκευές εκθεσιακών περιπτέρων όπως και περιφερειακό εξοπλισμό (καρέκλες, γραφεία, βιτρίνες, τραπέζια ξύλινα δάπεδα κ.α.)
Όλα τα παραπάνω είναι φορητός εξοπλισμός, που αποτελείται από ευέλικτες κατασκευές, και συμβάλουν στην καλύτερη δυνατή προβολή των προϊόντων σε συνδυασμό με την μέγιστη αξιοποίηση του χώρου ανάλογα με τις ανάγκες τις κάθε εκδήλωσης.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024