Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Φώτης Κυριλής
πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Super Sport
Πέρα από το πώς να είσαι επαγγελματίας ξενοδόχος, πρέπει να γνωρίζεις τι σημαίνει επαγγελματικός αθλητισμός

05 Νοέμβριος 2003, 00:00

Φώτης Κυριλής
πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Super Sport
Πέρα από το πώς να είσαι επαγγελματίας ξενοδόχος, πρέπει να γνωρίζεις τι σημαίνει επαγγελματικός αθλητισμός

TranelDailyNews:  Πόσο έχει αναπτυχθεί ο αθλητικός τουρισμός στην χώρα μας; Πιστεύετε ότι υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης;

Φώτης Κυριλής:  Είναι ακόμα στην αρχή. Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μια κινητικότητα για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι ότι μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε να αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστό κομμάτι της τουριστικής και της αθλητικής βιομηχανίας, με αποτέλεσμα να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων. Οι δυνατότητες ανάπτυξης βέβαια είναι πάρα πολλές, αν αναλογιστεί κανείς πόσες αθλητικές εγκαταστάσεις κατασκευάζονται τώρα σε όλη την Ελλάδα. Οι υποδομές λοιπόν των Ολυμπιακών Αγώνων δεν πρέπει, και δεν θα μείνουν πιστεύω, ανεκμετάλλευτες. Έκτος όμως από τις επίσημες αθλητικές εγκαταστάσεις και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα οποία είναι στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων, οφείλουν να έχουν πλέον και τις κατάλληλες αθλητικές υποδομές. Όλα τα παραπάνω έργα πρέπει να αξιοποιηθούν και μετά το 2004, και ο τρόπος είναι ένας «Αθλητικός Τουρισμός».

TDN:Πως η εταιρία σας μπορεί να συμβουλέψει τους έλληνες ξενοδόχους ώστε να επενδύσουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, και γενικά στον αθλητικό τουρισμό;

Φ.Κ.: Πέρα από το πώς να είσαι επαγγελματίας ξενοδόχος, πρέπει να γνωρίζεις τι σημαίνει επαγγελματικός αθλητισμός. Η Super Sport Α.Ε. μπορεί να του προσφέρει τις γνώσεις αυτές διότι είναι μία εταιρία που δραστηριοποιείται στους τομείς Κατασκευής και Εμπορίας Εξοπλισμού Αθλητικών Χώρων, Γυμναστηρίων και Παιδότοπων και μετρά ήδη 40 χρόνια παρουσίας στο χώρο. Στο εργοστάσιο μας κατασκευάζονται πολλά από το προϊόντα για τον εξοπλισμό αθλητικών χώρων που εμπορευόμαστε (μπασκέτες δαπέδου -εξωτερικού χώρου, γκολπόστ, κερκίδες κ.α.). Για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού υπάρχει η ανάγκη για διευρυμένη υψηλής ποιότητας υποδομή σε διάφορους τομείς υποστήριξης, όπως το φυσικό περιβάλλον, οι υπηρεσίες, η διασκέδαση, οι μεταφορές, το τεχνητό περιβάλλον, η στέγαση, τα προϊόντα και οι κατασκευασμένες διευκολύνσεις.  Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας βοηθάει να βρει ο πελάτης-συνεργάτης  αυτό ακριβώς που ζητάει δίνοντάς του πολλές λύσεις. Όταν λοιπόν κάποιος αποφασίσει να επενδύσει φτιάχνοντας π.χ. ένα γήπεδο mini football ή ένα γήπεδο beach volley, ο πωλητής μας λειτουργεί ως σύμβουλος: γίνεται αυτοψία του χώρου και στην συνέχεια γίνεται η μελέτη από το σχεδιαστικό τμήμα και από το τμήμα παραγωγής της εταιρίας μας.

TDN:Κύριε Κυριλή, βλέποντας το παράδειγμα των μεγάλων και πολυτελών ξενοδοχείων που  επενδύουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις είτε αυτές βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο, είτε μέσα στο ξενοδοχείο, τι θα προτείνατε στον μέσο έλληνα ξενοδόχο να κατασκευάσει ώστε και να είναι ανταγωνιστικός αλλά και η επένδυση του να είναι επικερδής;

Φ.Κ.: Σχεδόν όλα μας τα προϊόντα απευθύνονται στο ξενοδοχειακό χώρο, είτε εάν ο ξενοδόχος αποφασίσει να απευθυνθεί σε επαγγελματίες αθλητές ή ομάδες, είτε σε απλούς τουρίστες που θέλουν σαν χόμπι να αθληθούν στις διακοπές τους. Ένα ξενοδοχείο μπορεί να έχει χώρο για γυμναστήριο, παιδότοπο, γήπεδο τένις ή μίνι ποδοσφαίρου κ.α. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το μέγεθος της εκάστοτε ξενοδοχειακής μονάδας. Σίγουρα πλέον ένα γυμναστήριο μέσα στο χώρο του ξενοδοχείο είναι σχεδόν απαραίτητο. Επίσης, στον εξωτερικό χώρο ανάλογα με την τοποθεσία του ξενοδοχείου, π.χ. θάλασσα ή βουνό, μπορούν να κατασκευαστούν γήπεδα basketball ή tennis ή ακόμα και beach volley το οποίο σαν άθλημα ανεβαίνει αισθητά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σημαντικό όμως είναι να υπάρχει και παιδότοπος στο χώρο για την απασχόληση των παιδιών. Φαίνονται πολλά αυτά αλλά λύσεις μπορούν να υπάρξουν και για το μέσο έλληνα ξενοδόχο, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα.

TDN:Όσον αφορά την εταιρία σας σε σχέση με άλλες του χώρου, πόσο την έχουν βοηθήσει οι πιστοποιήσεις που έχει;

Φ.Κ.: Πάρα πολύ. Κατασκευάζουμε προϊόντα που τηρούν απόλυτα τις αυστηρότερες προδιαγραφές των Διεθνών και Ευρωπαϊκών προτύπων και είναι ιδιαίτερα ελεγμένα για την αξιοπιστία τους, αν δείτε τα έργα στα οποία έχουμε συμμετάσχει στο παρελθόν. Η Super Sport A.E. εφαρμόζει πρότυπα για τη διαδικασία παραγωγής και αποστολής προϊόντων: Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας EN ISO 9001 : 2000, Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης EN ISO 14001, εφαρμόζει Διεθνή Πρότυπα (ΕΝ 1176-1177) για τα προϊόντα των Παιδότοπων που κατασκευάζει και πιστοποιεί τις κατασκευές από τον Ε.Λ.Ο.Τ. Όλα τα παραπάνω συνδράμουν στο να μας προτιμούν οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, και πλέον με την γνώση, τις εγκαταστάσεις μας και την συνεχή προσπάθεια, ότι μας ζητήσει ο πελάτης – συνεργάτης μπορούμε να του το προσφέρουμε με τις καλύτερες περγαμηνές.

TDN:Οι αντιπροσωπείες του εξωτερικού που έχετε τι προϊόντα προσφέρουν, τι όφελος έχει ο ξενοδόχος από αυτά;

Φ.Κ.: Για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις οι αντιπροσωπείες είναι πολλές και η λίστα των προϊόντων μεγάλη. Πρώτα απ΄ όλα υπάρχουν όλα τα είδη για τον εξοπλισμό αθλημάτων εγκεκριμένα από τις παγκόσμιες ομοσπονδίες αθλημάτων, εταιρείες με αθλητικά προϊόντα  δαπέδων, στίβου, ενόργανης, ρυθμικής, αθλοπαιδιών (basketball, volleyball, football, mini football, handball, ping-pong, hockey, baseball, softball κλπ). Ενδεικτικά να αναφέρω πως μέσα στις αντιπροσωπείες μας βρίσκονται και εταιρίες που είναι Ολυμπιακοί Προμηθευτές αθλητικού εξοπλισμού όπως η JOOLA (εξοπλισμός ping –pong) και η SENOH ( εξοπλισμός volleyball και beach volley). Εν συνεχεία, η Super Sport Α.Ε.  έχει προχωρήσει σε συνεργασίες αποκλειστικές με εταιρίες του εξωτερικού διαθέτοντας έτσι και όλα τα είδη για τον εξοπλισμό γυμναστηρίων π.χ. ηλεκτρονικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας για γυμναστική, εξοπλισμούς Γυμναστηρίων, είδη αεροβικής, ερμάρια, δάπεδα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, υλικά άρσης βαρών, ηλεκτρονικά συστήματα μέτρησης, σάουνες, υδρομασάζ, ατμόλουτρα, κ.α Μία από τις εταιρίες είναι η παγκόσμια αναγνωρισμένη εταιρία PRECOR με παράδοση στα καρδιο- αναπνευστικά μηχανήματα π.χ. διάδρομοι, ελλειπτικά κ.α. Aρα ο ξενοδόχος κερδίζει ποιότητα, εγγύηση, και αναγνωρισιμότητα.

TDN:Αναλύστε μας τη δυνατότητα ειδικών κατασκευών που έχει η εταιρία σας και πως αυτές βοηθούν τους ξενοδόχους;

Φ.Κ.: Δεν πάμε σε λύσεις «πακέτο» αλλά προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις για τον δικό τους χώρο με αποτέλεσμα να έχουν μείωση εξόδων, κέρδος χώρου, και τελικά μια αποδοτικότερη επένδυση για το ξενοδοχείο τους. Παρουσιάζουμε λοιπόν στον πελάτη μας λύσεις για την επένδυση που θέλει να κάνει, λύσεις που έχουν γίνει με βάση τις δικές του ανάγκες και το δικό του χώρο. Όπως ανέφερα και παραπάνω γίνεται αυτοψία του χώρου και στην συνέχεια γίνεται η μελέτη από το σχεδιαστικό τμήμα της και από το τμήμα παραγωγής της εταιρίας μας.

TDN:Η συντήρηση και γενικά η καλή λειτουργία των αθλητικών χώρων πως γίνεται; Η εταιρία σας αναλαμβάνει να υποστηρίξει τους ξενοδόχους και σε αυτό τον τομέα;

Φ.Κ.: Υπάρχουν δύο ειδών κατηγορίες ξενοδοχείων: αυτά που λειτουργούν όλο το χρόνο και αυτά που λειτουργούν ανά σεζόν. Ανάλογα με τη κατηγορία πρέπει να γίνεται και η συντήρηση των αθλητικών χώρων. Ένα ξενοδοχείο που λειτουργεί όλο το χρόνο χρειάζεται να κάνει ένα είδος συντήρησης όλη τη χρονιά ώστε η ζημιά να αποφευχθεί πριν γίνει, ενώ τα ξενοδοχεία που λειτουργούν με σεζόν σίγουρα πριν ανοίξουν. Η Super Sport A.E., με το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της,  και σε αυτό το τομέα, service και συντήρησης, προσφέρει τις υπηρεσίες της αφού εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα, όλο το χρόνο, και με χαμηλό κόστος.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top